to przyda się szerszy kąt z bliska dla ciekawych ujęć.. Tamron wspomnianyIMHO będzie ok, ale i może Sigma 10-20 3.5.. co do body.. w Twoim przypadku oponowałbym przy 30D.. może i pierw padła z mojej strony propozycja serii xxxD i ktoś mi wypomni brak konsekwncji, ale właśnie kierując się konsekwentnością.. w Twoim przypadku proponuję serię xxD - 30D, bo...
kwestia ciężaru i gabarytów puchy schodzi na plan drugi a nawet trzeci.. myślę, że z tych dwóch co proponujesz, a nawet z doświadczenia wiem, że w 30D mimo iż ma 8MPx, a może i właśnie dzięki temu przy wyższych ISO osiągniesz mniejsze zaszumienie (i proszę, powstrzymajcie się z sygestią, że w 50D będą jeszcze mniejsze - możliwości Bialegodyma zostały określone!!), a mniejsze zaszumienie przy wyższych ISO da lepsze zdjęcia.. bo zakładam, że na takich koncertach to jasno nie jest.. jeśli się mylę, to nie czytaj tego
30D to następca 20-ki, a ta (i tu opieram się tylko na testach) w RAW pod względem jakości, szumów i tonalności wypada lepiej niż s(m)RAW z 7D!! mnie to przekonuje.. od ponad roku w robocie pracuję na całej serii xxD, w domu miałęm 40-kę i obecnie 50D.. seria udana pod większością względów do zastosoawń szczebla "azamtorszczyzny zaawansowanej" i semipro.. w robocie pracuję w różnych warunkach z ogniskowymi 50-200 i każdy sobie chwali xxD.. takie moje zdanie... oczywiście zaraz poleci grad druzgocących argumentów.. i co z tego? :-p
aaa.. i lampa.. kasy mniej to 430 EXII będzie ok.
ps. MariuszJ - padło sformułowanie, że "stars" wchodzą między pospólstwo, więc 85(?)...hmmm
.