Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 91

Wątek: pierwszy aparat

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialydym Zobacz posta
    Posiadam Olka 510 + 14-54 + metz 48-1 moim hobby jest fotografia koncertowa ( hc.grindcore,metalcore) zawsze w tłumie i lubię być w środku akcji
    Nie wiem za bardzo co to jest fotografia koncertowa a już osobliwie czym się różni fotografowanie grindcore od metalcore

Chcesz fotografować tych co zamiatają włosami scenę?
    Entuzjastyczny Neofita

Domyślnie

Już tłumaczę czemu tak napisałem Na takich koncertach muzycy często wchodzą w publikę a nie stoją jak kołki na scenie Więc mam więcej możliwość uchwycenia niesamowitych momentów a nie tylko patrzeć jak machają głowami

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Bo ja wiem, czy w takiej ciżbie jesteś cokolwiek w stanie zrobić sensownego? Nie rozstąpią Ci się przecież wszyscy i nie pozwolą wykadrować tego co zstąpił do ludu... Lampy też nie widzę w takiej sytuacji, również ze względów ergonomicznych trzeba by trzymać się jednak kompaktowości sprzętu (nie mówię że kompakt od razu bym skreślał).

Jeżeli masz smak na lustrzankę w takich zastosowaniach, to pierwsze co przychodzi mi do głowy w możliwie ciasnym budżecie to przyczepiona do czegoś stałka 85/1.8. Przynajmniej ja używam jej właśnie w takich aplikacjach, wklejałem ostatnio taką fotkę testową, nawet dość metalowa jak mi się zdaje
    Aparat może być, jaka Ci się tam okazja trafi.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Na koncertach zdaje się światła będziesz miał znacznie więcej, a 85mm na cropie sięga już całkiem nieźle.
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 29-03-2010 o 20:51 Powód: Automerged Doublepost
    Entuzjastyczny Neofita

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

to przyda się szerszy kąt z bliska dla ciekawych ujęć.. Tamron wspomnianyIMHO będzie ok, ale i może Sigma 10-20 3.5.. co do body.. w Twoim przypadku oponowałbym przy 30D.. może i pierw padła z mojej strony propozycja serii xxxD i ktoś mi wypomni brak konsekwncji, ale właśnie kierując się konsekwentnością.. w Twoim przypadku proponuję serię xxD - 30D, bo...

kwestia ciężaru i gabarytów puchy schodzi na plan drugi a nawet trzeci.. myślę, że z tych dwóch co proponujesz, a nawet z doświadczenia wiem, że w 30D mimo iż ma 8MPx, a może i właśnie dzięki temu przy wyższych ISO osiągniesz mniejsze zaszumienie (i proszę, powstrzymajcie się z sygestią, że w 50D będą jeszcze mniejsze - możliwości Bialegodyma zostały określone!!), a mniejsze zaszumienie przy wyższych ISO da lepsze zdjęcia.. bo zakładam, że na takich koncertach to jasno nie jest.. jeśli się mylę, to nie czytaj tego

30D to następca 20-ki, a ta (i tu opieram się tylko na testach) w RAW pod względem jakości, szumów i tonalności wypada lepiej niż s(m)RAW z 7D!! mnie to przekonuje.. od ponad roku w robocie pracuję na całej serii xxD, w domu miałęm 40-kę i obecnie 50D.. seria udana pod większością względów do zastosoawń szczebla "azamtorszczyzny zaawansowanej" i semipro.. w robocie pracuję w różnych warunkach z ogniskowymi 50-200 i każdy sobie chwali xxD.. takie moje zdanie... oczywiście zaraz poleci grad druzgocących argumentów.. i co z tego? :-p

aaa.. i lampa.. kasy mniej to 430 EXII będzie ok.

ps. MariuszJ - padło sformułowanie, że "stars" wchodzą między pospólstwo, więc 85(?)...hmmm

.
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Domyślnie

yyyyy....da się zrobić naprawdę wiele sensownych fotografii.....tym bardziej ze nie nikt nie ma mi się rozstępować ...a obiektyw już mam wybrany tak jak wyżej napisałem chodzi mi o puchę... I zapomniałem dodać lubię długie czasy , błysk na drugą lamelkę ...lubię wyrażać ruch na fotografii

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawciolbn Zobacz posta
    ps. MariuszJ - padło sformułowanie, że "stars" wchodzą między pospólstwo, więc 85(?)...hmmm
    .
    No to masz rację, będzie d... tzn. przepraszam, przyciasny portret

Ja po prostu myślałem, że chodzi tu o coś takiego podobnego do fotografowania sportu, z trybun raczej a nie lampą z metra w pysk
    Entuzjastyczny Neofita

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

oj zaraz w pysk można w sąsiada a blask jego twarzy oświetli "stars'a"
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Zaczynam to czuć...
    I kiwać się...

W każdym razie do metalu metalowy aparat koniecznie i pasek do niego z ćwiekami

Przepraszam, mam dzisiaj dziwny humor
    Entuzjastyczny Neofita

Domyślnie

No panowie ale błysk to tylko w pysk "stars" bo zawsze noszę na wyzwalaczu radiowym ....a na koncertach to jest ciemno jak cholera ....zazwyczaj 2-4 lampy w dziwnych kolorach (bardziej dla klimatu niż dla oświetlenia) .
    Ta sigma mogła by być nie głupia ale 3,5ffff to mało ... potrzeba mi 2,8 żeby czasami wyłapać światło ( ochłapy) które mi klub serwuje

Czyli 30d ...teraz poszukać tylko nie zajechanego modelu...( cud??)

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Przebrnąłem przez wątek i mogę powiedzieć z własnego doświadczenia.. 500D zrobi tak samo ładne zdjęcia jak 40D a waga zwłaszcza w podróży przemawia za XXXD ale fakt gripa potrzeba bo trzymanie niewygodne. XXXD z tamronem 17-50 nie waży zbyt wiele a tworzy przyzwoity duet. Dodatkowo muszę się przyznać że 500D bardzo miło mnie zaskoczyło i nie żałuję że nie kupiłem używanej 30stki tylko tą 'niższą' puszkę
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów