Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Canon 50d - wyskakuje błąd przy robieniu zdjęć aparatem w stanie czuwania

Mieszany widok

Domyślnie Canon 50d - wyskakuje błąd przy robieniu zdjęć aparatem w stanie czuwania

aparat Canon 50d, juz po gwarancji,

wyskakuje błąd Err99 przy próbie robienia zdjęć kiedy aparat przeszedl w stan czuwania. Ostrzy ok, robi zdjecie, tylko go nie zapisuje ani nie wyświetla.

Po wyłączeniu/włączeniu aparat robi normalnie zdjecia - problem wystepuje jedynie kiedy automatycznie sie wylaczy w stan czuwania.

Co to moze byc???

Przy robieniu zdjec body bez obiektywu to samo, przy zmianie kart pamieci i baterii to samo....

Miał ktoś podobny problem?

Domyślnie

firmware oczywiscie 1.0.7 czyli najnowszy jaki tylko jest

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

a jest na gwarancji?

Domyślnie

wg pierwszej linijki mojego postu - nie....

inaczej nawet bym sie nie zastanawial tylko słał na naprawe gwarancyjną - chodzi mi o to czy jest to jakas usterka która można usunąć samodzielnie? aparat robi normalnie zdjecia....kiedy jest wlaczony....kiedy sie wylaczy to juz najczesciej wyskakuje err99 przy pierwszej probie zrobienia zdjecia a po szybkim restarcie dziala znowu ok - błąd nigdy nie wyskakuje dwa razy pod rzad

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Może warto spróbować z Żytnią mimo wszystko :wink:

Cytat Zamieszczone przez parabellum Zobacz posta
    Mi dzisiaj przysłali z Żytniej mojego 1000d. Objawy :err99 przy pierwszym zdjęciu(po wyjęciu akumulatorka wszystko wracało do normy) , do tego nie zapamiętywał ustawień. Diagnoza: wymiana płyty głównej. Jako ciekawsotkę dodam, iż mimo iż gwarancji nie miałem, to naprawa za friko 8). To chyba wada fabryczna 1000d, ten err99 i do tego nie zapamiętywanie ustawień.
    Cytat z wątku:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=13877&page=67

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Sorry, nie przeczytałem dokładnie postu.

Error wyskakuje przy jednym obiektywie czy wszystkich?
    Możesz przeczyścić styki aparatu i obiektywu-czasem pomaga.

Domyślnie

to tez jest napisane w pierwszym poscie

na wszystkich obiektywach jak i bez obiektywu

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Możesz jeszcze od biedy spróbować wgrać soft ponownie, ale prawdopodobnie nie obejdzie się bez wizyty w serwisie, jak napisał kolega wyżej.

Domyślnie

@dziobolek: to zes mnie pocieszył chłopie

wydaje mi sie że mój problem jest inny....wszystko działa...zapamiętuje ustawienia, moge robić setki zdjęć tylko nie daj Boże aparat sie wyłączy...
    moim zdaniem to na pewno cos w środku, może padł jakis kondensatorek a Panowie Serwisanci od razu ochoczo wymienia mi cala plyte glowna - bo prosciej i wiecej skasuja...
    na fickr.com znalazlem uzytkownika ktory opisal dokladnie ten sam problem co ja....i to jedyne miejsce w sieci....przeczesalem 67 stron watku o err99 i nic....

Domyślnie

jeśli nie masz wyłączonego automatycznego czyszczenia matrycy to wyłącz i zobacz jak przedstawia się problem. Jeśli mimo wyłączenia sensor czyszczący będzie się uaktywniał to wiesz w czym jest problem.;-)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów