Mnie się podoba.Piatka to Chmielniki?
Mnie się 4 podoba
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Jedynie broni sie tu 5. Reszta albo nie ostra tam gdzie trzeba albo przepalona, wstretna obrobka, ogolnie takie sobie pstryki.
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
Nie trafia do mnie 5tka, w 6tce obróbka siadła - coś przy brodzie dziwnego się pojawia (ta przestrzeń zamknięta w rękach i zarysy na tle nieba). 7 i 3 są prawie takie same, nie wiem co miała obrazować dwójka... nie ma ani ładnego światła, kadr też nie ten tego... niestety wygląda słabo.
Cała reszta (1,4,8) ma taką delikatną, pozytywną atmosferę (ktoś może powiedzieć że np. nie zawsze są ostre, są przepalone itp ale najważniejszy jest jakiś przekaz emocjonalny, jakieś uchwycenie chwili czy charakteru osoby, a myślę że Ci się to w tych przypadkach udało).
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
Dzięki chłopakipiątka to Molo w Krasnobrodzie nad stawem. Woj. Lubleskie.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
oo Robgr85 zapewniłeś mi uśmiech do końca dnia![]()
Ta dziwna obwódka w 6 ... efekt auto-mask w lightroomie chyba muszę poprawić ...
hmm dzięki za komentarz trochę dodał światła w mojej jaskini![]()
Wogóle te zdjęcia to jeden wielki przypadek7D kupiłem raczej do filmowania a nie do robienia zdjęć ... Zdjęcia to taki efekt uboczny
Te były poprostu potrzebą chwili kiedyś robiłem troche dużo zdjęć ale nie zabarzdzo wychodziły choć bardzo chciałem .. naczytałem się pooglądałem a tu taki szok
prawie wszystkim się podoba ... jakie moje było zaskoczenie po obróbce tych zdjęć w lightroomie
jedno w nagrodępóźniej jeszczd wrzuce resztę bo te to 1/4 tych najbardziej udanych
![]()
9
Ostatnio edytowane przez Lipski ; 27-03-2010 o 11:29 Powód: Automerged Doublepost
Jest kilka zdjec ktore mi sie podobaja wlasnie za moment - 1,4,6,8.
5 i 2 to wlasnie taki sobie pstryk, tu sie zgadzam. Na zdjeciach tych ktore wymienilem widac emocje i to jest fajne - pomijam techniczne problemy (np; ostrosc w 4 ktorej nie ma nigdzie). To jednak zalatwi w przyszlosci doswiadczenie.
Zdjecie ktore nijak nie pasuje do calosci to definitywnie 2'jka. Plaskie, zadnego klimatu, nic ciekawego.
Obrobka na tak choc miejscami za duzo sepi.
Bierz aparat w reke, modelke w druga i dzialaj, bedzie dobrze! - a weekend sie zaczal![]()
hehe dziękitak zauważyłem przez przypadek że 2 i 5 są zrobione 17-40 na szerokich kątach
50 rządzi
![]()
dla mnie 4 - pominmo tego, że kompletnie nie ostra, ma w sobie coś fajnego.
podoba mnie się :-D
Tylko 8![]()