Pokaż wyniki od 1 do 10 z 66

Wątek: Jakie obiektywy kupić (do 7D)

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Odpowiem Ci tak - gdybym nie miał zakupofilskiego bezpiecznika oraz zwykłego wstydu (że wypasiony sprzęt nie robi sam super zdjęć ), to do 7d (zakładając że to coś jak mój, tylko z super AF i kilkoma ficzerami, niektórymi przydatnymi ), mój zestaw rozwinął by się tak:

1. uniwersalna spacerówka: 15-85, polar, osłona przeciwsłoneczna, plecaczek lowepro slingshot 200aw (to akurat mam, jestem bardzo zadowolony - jeżeli jednak rozważysz propozycję nr 2, to musisz wziąć większy)
    2. portrety, "ptaszki", sport: 70-200/2.8 IS
    3. "kotlety" czyli z angielska "indory" - tu jest spory kłopot i nie wiem czy nie dokonałbym wyboru dziwacznego na pierwszy rzut oka i wziąłbym Tamrona 17-50 i to bez stabilizacji (ze względu na wagę i nadzieję na dłuższą bezawaryjną pracę). Alternatywnie stałkę 28/1.8.
    4. stałka 50/1.4 jak najbardziej, przydaje się naprawdę.

Ceny sprawdzisz sobie sam, choćby na ceneo Wychodzi to około 2 razy więcej niż puszka którą kupujesz i to jest moim zdaniem właściwa proporcja.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zrobiłem jeszcze raz remanent Twojej zajawki i punkt trzeci ze względu na lampę i brak ciągot do profesjonalnego fotografowania ślubów i rozwodów można spokojnie odpuścić. Pamiętaj o dyfuzorze do lampy.
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 26-03-2010 o 23:28 Powód: Automerged Doublepost
    Entuzjastyczny Neofita

Uprawnienia umieszczania postów