Wyświetlacz, po upgrade softu, prawidłowo wyświetla kolory. Fakt że obraz jest mniej ostry niż na wyświetlaczu 50D ale co z tego ? Menu jest czytelne, histogram widać :-)
Wyświetlacz, po upgrade softu, prawidłowo wyświetla kolory. Fakt że obraz jest mniej ostry niż na wyświetlaczu 50D ale co z tego ? Menu jest czytelne, histogram widać :-)
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
mam jako druga puszke 450D i jako okazyjny "telekonwerter" do 70-200 mi sie sprawdza w scenach statycznych (widoczkach). ale jakbym mial tego czesciej uzywac i bardziej polegac na galkologii (jednak jest kompletnie inna niz 5D) to bym sie zastanawial nad 40D/50D, z czego raczej 40D bo w koncu tansze.
ja bym brał 50d z uwagi na regulację af w body
To teraz takie problemy sa - wyswietlacze nieostre a ja z 350d cykalem kilka lat i bylem zadowolony z wyswietlacza heheh.
Lepiej miec nieostry wyswietlacz i zostac mile zaskoczonym przy zgraniu fotek na komp niz rozczarowac sie marketingowym ostrytm wyswietlaczem jak to np. bylo w malpkach :P
6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4
Ja polecam mojego 450d
http://canon-board.info/showthread.php?t=60957
mógłbyś więcej pieniędzy przeznaczyć na dobry obiektyw a to według mnie podstawa. Na allegro są zdjęcie wykonane tym aparatem
Jednak jak masz więcej funduszy to polecam 50d przy obecnych cenach za ten aparat nie opłaca się kupować 40d
5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2
Przede wszystkim piszesz o dobrym AF, a wiec ja bym mierzył w coś minimum z serii dwucyfrowej. Wszystko zależy jeszcze od zastosowań, ale i tak jeśli głównym kryterium jest AF to raczej nie seria trzycyfrowa.
Jak słusznie też akustyk zauważył "gałkologia" w serii trzycyfrowej zupełnie inna, a to może na dłuższa metę przeszkadzać, choć pewnie da się przyzwyczaić. Ja łapiąc do reki po raz pierwszy 50D, będąc jednocześnie przyzwyczajony do 450D miałem nie lada problem, żeby się połapać co gdzie i jak.
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
40D jest gabarytowo bardzo zbliżony do 5D... do tego stopnia że kiedyś, spiesząc się, zabrałem z domu czterdziestkę zamiast piątki :-D
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
jeśli to ma być body zastępcze, to zastępcze czego? body innego canona? pełnoklatkowego, czy niepełnokalatkowego? jak canona, to czy masz już jakieś obiektywy? jak tak to jakie? jak masz już może pełnoklatkowego canona (mogę się tylko domyślać), to może jakieś body xxxd skoro rezerwowe, to używane żadko. robi zdjęcia,jakościowo podobne do xxd af działa podobnie.co do gałkologi, to można to ogarnąć. obiektyw to może np. 17-40l (co by pasował i domniemanego pełnoklatkowego body głównego i robił fajne krajobrazy) dawał by w miare uniwersalny zakres ogniskowych na cropie
przepraszam za takie wróżenie z fusów