Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Którego Canona kupić?

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Wyświetlacz, po upgrade softu, prawidłowo wyświetla kolory. Fakt że obraz jest mniej ostry niż na wyświetlaczu 50D ale co z tego ? Menu jest czytelne, histogram widać :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz30 Zobacz posta
    Dzięki za szybka reakcję
    Jak wygląda kwestia z 40d, słyszałem, że jest niedopracowany wyświetlacz (nieostry), a 50d też ma kiepskie opinie, choć powinna być lepszym następcą
    http://foto.recenzja.pl/Canon_EOS_50D-rec-1837/

Fotografuje ludzi i reportaże, czasem sport.
    Hmmm, 1D MarkIII też był "zwalony" na starcie... na 1D MarkIV już mnóstwo narzekań

Móstwo wątków na ten temat jest na forum, poszukaj, poczytaj i... wybór należy do ciebie.
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

mam jako druga puszke 450D i jako okazyjny "telekonwerter" do 70-200 mi sie sprawdza w scenach statycznych (widoczkach). ale jakbym mial tego czesciej uzywac i bardziej polegac na galkologii (jednak jest kompletnie inna niz 5D) to bym sie zastanawial nad 40D/50D, z czego raczej 40D bo w koncu tansze.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

ja bym brał 50d z uwagi na regulację af w body

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

To teraz takie problemy sa - wyswietlacze nieostre a ja z 350d cykalem kilka lat i bylem zadowolony z wyswietlacza heheh.
    Lepiej miec nieostry wyswietlacz i zostac mile zaskoczonym przy zgraniu fotek na komp niz rozczarowac sie marketingowym ostrytm wyswietlaczem jak to np. bylo w malpkach :P
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Początki nałogu Awatar patric89
    Miasto
    Kraków / Tarnobrzeg

Domyślnie

Ja polecam mojego 450d
    http://canon-board.info/showthread.php?t=60957
    mógłbyś więcej pieniędzy przeznaczyć na dobry obiektyw a to według mnie podstawa. Na allegro są zdjęcie wykonane tym aparatem
    Jednak jak masz więcej funduszy to polecam 50d przy obecnych cenach za ten aparat nie opłaca się kupować 40d
    5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Przede wszystkim piszesz o dobrym AF, a wiec ja bym mierzył w coś minimum z serii dwucyfrowej. Wszystko zależy jeszcze od zastosowań, ale i tak jeśli głównym kryterium jest AF to raczej nie seria trzycyfrowa.

Jak słusznie też akustyk zauważył "gałkologia" w serii trzycyfrowej zupełnie inna, a to może na dłuższa metę przeszkadzać, choć pewnie da się przyzwyczaić. Ja łapiąc do reki po raz pierwszy 50D, będąc jednocześnie przyzwyczajony do 450D miałem nie lada problem, żeby się połapać co gdzie i jak.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    mam jako druga puszke 450D i jako okazyjny "telekonwerter" do 70-200 mi sie sprawdza w scenach statycznych (widoczkach). ale jakbym mial tego czesciej uzywac i bardziej polegac na galkologii (jednak jest kompletnie inna niz 5D) to bym sie zastanawial nad 40D/50D, z czego raczej 40D bo w koncu tansze.

A ja się zastanawiam nad drugim, poręcznym body, bo piątka - to kawał kloca i nie zawsze i nie wszędzie chce mi się go taszczyć.
    Co byś poradził miłośnikowi krajobrazów?
    Zastanawiam się nad Penem...
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

40D jest gabarytowo bardzo zbliżony do 5D... do tego stopnia że kiedyś, spiesząc się, zabrałem z domu czterdziestkę zamiast piątki :-D
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Dopiero zaczyna

Domyślnie

jeśli to ma być body zastępcze, to zastępcze czego? body innego canona? pełnoklatkowego, czy niepełnokalatkowego? jak canona, to czy masz już jakieś obiektywy? jak tak to jakie? jak masz już może pełnoklatkowego canona (mogę się tylko domyślać), to może jakieś body xxxd skoro rezerwowe, to używane żadko. robi zdjęcia,jakościowo podobne do xxd af działa podobnie.co do gałkologi, to można to ogarnąć. obiektyw to może np. 17-40l (co by pasował i domniemanego pełnoklatkowego body głównego i robił fajne krajobrazy) dawał by w miare uniwersalny zakres ogniskowych na cropie

przepraszam za takie wróżenie z fusów

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów