Witam
Chciałbym ustawić działanie joysticka w 1D III tak aby mi przełańczał punkty AF. Gdzie to włączyć ? Prosze o pomoc . Z góry dziękuje.
Pozdrawiam
Witam
Chciałbym ustawić działanie joysticka w 1D III tak aby mi przełańczał punkty AF. Gdzie to włączyć ? Prosze o pomoc . Z góry dziękuje.
Pozdrawiam
Zapraszam na swoją strone
www.pawelkurzydlo.pl
Musisz najpierw włączyć wybór punktu AF przyciskiem * i wtedy wybierasz joystickiem punkt AF, chyba że wyłączyłeś sobie w menu wybór AF joystickiem na kółko nastaw.
Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D
Hej.
Nie widze ustawień joysticka w menu. Wie ktos może gdzie to się ustawia ? Jest wogle taka możliwość.?
pozdrawiam .dzieki
Zapraszam na swoją strone
www.pawelkurzydlo.pl
bo takowych nie znajdziesz (co prawda nie mam instrukcji do 1dmkIII a 1dsmkIII ale powinno to być dokładnie to samo).
poprzez multikontroler (jego naciśnięcie) możesz przywołać jeden zaprogramowany punkt ostrości - str. 170 polskiej instrukcji obsługi.
o niemożności przełączania jest wzmianka na str.84 -- szara ramka na dole.....
instrukcja , jej czytanie i zrozumienia słowa pisanego to cenna sztuka....
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
tylko uzupełnienie...
w 1dmkIII jest dokładnie tak jak w 1dsmkIII.... :cool:
możesz ewentualnie wybrać tylko środkowy punkt ostrości (jeśli nie wprowadzisz rejestrowanego).
Ostatnio edytowane przez krisv740 ; 26-03-2010 o 21:21 Powód: Automerged Doublepost
canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?
bahrd
bardzo ciekawe i pouczające ....
absolutnie nie kwestionuję twojej wypowiedzi ponieważ osobiście używam 1dmkII i 50d.
o ile w 50d rzeczywiście w cf.III można wybrać sterowanie microjoyem, to opierając się na dwóch angielskich instrukcjach (1dsmkIII i 1dmkIII) oraz polskiej 1dsmkIII - cf.III w 1d służy do wyboru ilości aktywnych punktów af.
ale jak napisałem... - nie kwestionuję absolutnie.
sprawdzę sobie dokładnie w niedzielę...
jeden wniosek z tego... instrukcje na stronach canon usa i pl są do d....uszy...![]()
canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?
Zależy, kiedy kupiony:
Jeśli zatem nie aktualizowali przy tej okazji instrukcji, to oczywiście w oryginalnej tego nie ma.Version 1.2.3 changes:
1. Includes the following new features that were frequently requested by customers to the new firmware.
1. Direct selection of AF points by the Multi-controller is added to C.Fn III-9.
Settings 3, 4, and 5 of C.Fn III-9 allow the user to select AF points directly with the Multi-controller instead of the Quick Control Dial or Main Dial.
* In setting 3, you can select from all 19 points with the Multi-controller.
* In setting 4, your selection is limited to the 9 inner points with the Multi-controller.
* In setting 5, your selection is limited to the 9 outer points with the Multi-controller.
EOS - conditio sine Kwanon...