Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: Potrzebna pomoc ;) Analog czy cyfra?

Mieszany widok

Zablokowany

Domyślnie

Jeśli mają to być tylko prezentacje w necie to z cyfrą zgoda.

Z tym skanowaniem, to trochę przesadzasz, wcale nie potrzeba skanera bębnowego jakość skanów z dajmy na to z Coolscana 9000 ED jest fantastyczna.
    Zakup rzutnika przy dzisiejszych cenach tez nie stanowi wielkiego obciążenia, a przyznasz, że pokaz slajdów jest zdecydowani przyjemniejszym zajęciem niż oglądanie zdjęć na monitorze !!!
    Równie dobrze można napisać o kosztach związanych z drukowaniem cyfrowych zdjęć i okaże się, że aby je wykonać na odpowiednim poziomie należy sporo zainwestować ( odpowiedniej klasy monitor, kalibracja, programy do obróbki ).

Generalnie prawda jest taka, że przed dygitalizacją uciec się nie da (np: skanowanie ) pozostaje świadomy wybór uwzględniający zasobność portfela i indywidualne oczekiwania.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cresky Zobacz posta
    Z tym skanowaniem, to trochę przesadzasz, wcale nie potrzeba skanera bębnowego jakość skanów z dajmy na to z Coolscana 9000 ED jest fantastyczna.
    to jeszcze przytocz jego cene, oraz czas skanowania jednej klatki - ja te dane znam, ale zeby nie byc goloslownym - koszt skanera to 10tys zł a jedna klatke skanuje sie dluzej niz trwa zgrywanie karty o pojemnosci kilku GB

Zakup rzutnika przy dzisiejszych cenach tez nie stanowi wielkiego obciążenia, a przyznasz, że pokaz slajdów jest zdecydowani przyjemniejszym zajęciem niż oglądanie zdjęć na monitorze !!!
    a o rzutnikach multimedialnych kolega slyszal?

Równie dobrze można napisać o kosztach związanych z drukowaniem cyfrowych zdjęć i okaże się, że aby je wykonać na odpowiednim poziomie należy sporo zainwestować ( odpowiedniej klasy monitor, kalibracja, programy do obróbki ).
    a teraz do tych kosztow dodaj skaner lub profesjonalne skanowanie, koszt materialu oraz wywołanie przy zerowych kosztach cyfry ... i co? przy analogu wyjdzie wiecej, chyba ze uwazasz, ze material zeskanowany nie wymaga obrobki?

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    to jeszcze przytocz jego cene, oraz czas skanowania jednej klatki - ja te dane znam, ale zeby nie byc goloslownym - koszt skanera to 10tys zł a jedna klatke skanuje sie dluzej niz trwa zgrywanie karty o pojemnosci kilku GB
    Czepiasz się o jakieś drobne sumy Nie napisałem, że należy go kupić !!! równie dobrze można zlecić skanowanie. Argument czasowy do mnie nie trafia.

a o rzutnikach multimedialnych kolega slyszal?
    Coś tam słyszałem pisałem slajd plus rzutnik !!!

a teraz do tych kosztow dodaj skaner lub profesjonalne skanowanie, koszt materialu oraz wywołanie przy zerowych kosztach cyfry ... i co? przy analogu wyjdzie wiecej, chyba ze uwazasz, ze material zeskanowany nie wymaga obrobki?
    Jeśli za naukę płacimy ( koszty o których piszesz ) to jednak bardziej się przykładamy prawda ?? Cyfra również ma swoje koszty o których wspominałem, całkowicie za darmo można w tym kraju tylko w ryło dostać

PODKREŚLAM: cokolwiek koleżanka wybierze, musi poznać za oraz przeciw no i przede wszystkim porozmawiać z portfelem.

Uprawnienia umieszczania postów