-
Potrzebna pomoc ;) Analog czy cyfra?
-
-
Pełne uzależnienie
Moim zdaniem, oszczędności na kupowaniu analoga przy ograniczonym budżecie są jednorazowe (kończą się w momencie jego zakupu). Kompletnie nieracjonalne moim zdaniem.
Za tę kwotę spokojnie kupisz np. Canona 1000d czy starszego 20d z obiektywem "kitowym" lub nawet ze stałoogniskową 50/1.8.
-
.......a korzyści wynikające choćby z FF na analogu ????
Za te pieniążki , kupisz niezły zestaw ........analogowy , albo byle jaki cyfrowy
-
fotograf
Z tym ze bedzie byle jaki nie zgadzam sie - nawet EOS 1000D czy starutki 20D da o wiele wyzsza jakosc obrazu niz skanowany w labie negatyw. Do tego odpadaja koszty materialow, wywolania, skanowania etc. itp. itd.
Do nauki lepsza jest cyfra, a kwota ktora dysponuje autorka wątku wystarczy na lustrzanke cyfrowa z kitowym obiektywem.
-
Pełne uzależnienie
-
fotograf
Sam mam dwie poleczki w lodowce zapelnione Ilfordami HP5+ oraz slajdami do sredniego formatu i lubie analoga, ale to nie znaczy ze trzeba byc fantykiem i miec analogowe klapki na oczach
-
Pełne uzależnienie
Nie dam się Ci, Czacha - ja mam powiększalnik na strychu... ciekawe czy działa...
-
fotograf
No to slabszy argument, bo go nie uzywasz
Koreksy leza w piwnicy :-p
-
Pełne uzależnienie
I wywoływanie zdjęć z dziewczyną...
Eh
Sorry za spam... wiosna...
-
Za tysiaka kupisz eosa 5 plus np.50 f/1,8 , moim zdaniem super sprzęt do nauki .
Uprawnienia umieszczania postów