Cytat Zamieszczone przez Vitez
No to problem rozwiazany. CS2 moge miec w dwoch kopiach - na PC i laptopie. Siostra studiuje wiec ona dostanie kopie PS CS2 a w zamian kupi mi tego Aperture.
czyżby zmienili licencje w tym Adobe? pierwsze słyszę, że można mieć na dwóch komputerach tego samego kupionego CS2, kupionego sztuk jeden. a maczka już masz?

Cytat Zamieszczone przez Vitez
Bebop - nie naleze do ciulaczy ale troszke juz wydalem na CS2 zamiast C1 Pro dlatego narzekam na cene Aperture. Nie znizaj sie do takich porownan prosze.
I znowu Vitez... Aperture to jest program z półki PRO i tak też kosztuje. nikogo z PRO na rynku amerykańskim cena 500 USD nie przeraża. to że my w polandii ciułamy i każdy wydatek to krwawica lub kombinacja dookoła (wide Twoja powyżej) to zniżanie poziomu nie zawdzięczasz bynajmniej mi tylko swoim wyborom od kilku lat, również w tą niedzielę. Jeżeli Twoja siostra kupi Ci Aperture to niech pamięta, żeby faktura/rachunek były na Ciebie. inaczej jest to tak samo pożyczony program na Twoim (Twojej własności) komputerze - dla BSA zupełnie jakbyś ściągnął go z netu czy kupił na giełdzie za Stodołą. nie Twój, nie masz na siebie dowodu zakupu.

druga sprawa - nikt Ci Adobe PS nie kazał kupować. zresztą te programy się nie wykluczają - nadal PS będzie najlepszym narzędziem do obróbki cyfrowego obrazu. Aperture ma być cyfrową ciemnią i archiwum dla fotografa. nie widziałem w nim opcji podwójnej ekspozycji i łączenia obrazów. ale to narazie preview na stronie www, więc bez emocji, czekam aż się to w salonach pokaże. a oczywiście gdzieś tam szpila w stronę Adobe jest :-)