Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 59

Wątek: Wielka łapa sięga po Julię

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    1.
    Dziennikarka znalazła ciekawą osobę z ciekawą historią i napisała reportażyk. Nie na kolanie. Napisała pani Grzebałkowska nap rawdę ciekawie. O ciekawej osobie. To nie jest krypciocha, tylko dobra dzienikarska robota. A jak ktoś we wszystkim szuka krypciochy, biznesu i kombinacji... cóż, każdy ocenia według swojej miary i sowich zasad postępowania.

2.
    Pewnie, że jest to super reklama. Tylko nie wierzę, żeby Julia Molner o to zabiegała.

3.
    Zazdrość i żółć pozwala wyładować się na zdjęciach. Problem w tym, że Gazeta nie pisała o zdjęciach tylko o ciekawej osobie i osobowości. Zdjęcia ma każdy z nas. Ciekawą osobowość niekoniecznie. Niektórzy zamiast niej mają właśnie zazdrość i żółć.

4.
    Komentarze na onecie, komentarze na gazecie... one naprawdę różnią się od komentarzy w stylu ALE KRYPCIOCHA spod tego tekstu?

5.
    Właśnie podpisuję ugodę z pewną panią, która z mojej strony ukradła na swój blog mój reportaż wraz ze zdjęciami. Ona w przeciwieństwie do bystrzaka, który ukradł tekst z Wysokich Obcasów i powiesił tu na forum, przynajmniej podała autora a i tak musi mi zapłacić za kradzież wybierając rozwiązanie tańsze niż proces.
    Ile za głupotę autora tego wątku powinien zapłacić Hazan?

6.
    Autorze wątku, lubisz jak ktoś sobie bierze twoje foty i wiesza w necie? Myślę, że gdyby to było twój tekst zarąbany rpzez kogoś innego czytalibyśmy na forum wątek o tym jak tu stuknąć złodzieja na kasę za naruszenie praw autorskich.
    josif...Ty, po prostu, jesteś pieniaczem, Dla Ciebie wszystko jest złodziejstwem i naruszaniem praw. Cytowanie autora wraz z podaniem jego imienia i nazwiska nie jest kradzieżą i będąc na miejscu tej pani, którą "stukniesz na kasę" ode mnie nie zobaczyłbyś ani grosza. Są różne sposoby na budowanie własnego ego i dodawanie sobie wartości, pieniactwo jest jednym z nich. I tyle.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Co do frustracji, masz rację, ale wywołuje ją u mnie stan tego forum, któremu bardzo dużo wiedzy zawdzięczam. Wchodzę tu ostatnio często po pewnej przerwie i zwczajnie mnie szlag trafia
    Szkoda tylko że tą frustrację wyładowujesz publicznie i tu na forum. Całkiem pokaźna kolekcja ostrzeżeń nadal niczego Cię nie nauczyła?
    Może urlop od forum będzie dobrym lekarstwem na frustrację?

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Nie, moze smialo wrzucac moje foty z linkiem do zrodla - mojej strony.

Traktowanie błachostek zbyt powaznie to wlasnie przewrazliwienie.

Zapominasz o jednej rzeczy - nikt Cie nie zmusza do czytania czy tez uczestniczenia w tym kabarecie. Zawsze mozesz poszukac innego forum, gdzie bedzie Ci dobrze.. ale w tym celu najlepiej zaloz wlasne, bo pomimo wolnych poniedzialkow, dlugiej wiosny i przeogromnej ilosci spacerow i tak zapewne bedzie Ci ciezko dogodzic.

Jak dla mnie koniec tematu - dalej dyskutujmy o zamieszczonym artykule, a Tobie proponuje zlozyc pozew sądowy, bo bez niego chyba sie nie obejdzie.
    Ktoś może barć sobie ofekty twojej pracy - ok, jesteś wolontariuszem. Wkrótce zaczniesz robić śluby, rozumiem, że gratis, za podawnie przez państwa młodych twojego nazwiska tym, którzy będą zdjęcia oglądać?

Twoja propozycja z pozwem jest zwyczajnie bezsensowna. Ja nie wlaczę o czyjeś prawa, tylko próbuję ci uzmysłowić coś co niestety prawdopodobnie pozostanie dla ciebie niepojęte. Przynajmniej do czasu, aż ktoś ciebie potraktuje tak jak ty traktujesz te sprawy.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    josif...Ty, po prostu, jesteś pieniaczem, Dla Ciebie wszystko jest złodziejstwem i naruszaniem praw. Cytowanie autora wraz z podaniem jego imienia i nazwiska nie jest kradzieżą i będąc na miejscu tej pani, którą "stukniesz na kasę" ode mnie nie zobaczyłbyś ani grosza. Są różne sposoby na budowanie własnego ego i dodawanie sobie wartości, pieniactwo jest jednym z nich. I tyle.
    Mylisz się Adso, przykro mi to słyszeć, tym bardziej że szanuję Ciebie i twoje opinie.
    Ja moich spraw z kimś kto nieprawnie wykorzystał efekt mojej pracy nie nazwałęm "stukaniem na kasę". Użyłem tego w innym kontekście.
    Problemów z ego nie mam.

Mam problemy ze zrozumieniem tego forum i niektorych ludzi na nim. Również tego, że ja za nazwanie kogoś pieniaczem dostałbym kartki jakieś czerwone czy inne ozdobniki.

Pewnie faktycznie tu nie pasuję.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Zapominasz o jednej rzeczy - nikt Cie nie zmusza do czytania czy tez uczestniczenia w tym kabarecie. Zawsze mozesz poszukac innego forum, gdzie bedzie Ci dobrze.. ale w tym celu najlepiej zaloz wlasne, bo pomimo wolnych poniedzialkow, dlugiej wiosny i przeogromnej ilosci spacerow i tak zapewne bedzie Ci ciezko dogodzic.
    Nie zapominam o tym. Nie nazwałem kabaretem forum tylko określiłem tym mianem moderację.
    A takie teksty jak twój powyżej faktycznie każą się zastanawiać czy lepiej stąd nie iść. Forum naprawdę musi mieć znamiona TWA, żeby podobało się moderatorom?
    Ostatnio edytowane przez josif ; 23-03-2010 o 15:53 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

ej to chyba wogóle nie o tym jest ten temat ....c'nie?
    To tylko zabawa...nie spinajcie się...

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Szkoda tylko że tą frustrację wyładowujesz publicznie i tu na forum. Całkiem pokaźna kolekcja ostrzeżeń nadal niczego Cię nie nauczyła?
    Może urlop od forum będzie dobrym lekarstwem na frustrację?
    A ty co, grozisz mi? Że jak nie zacznę klepać po plecach i się uśmiechać to mi bana dasz?

Przecież to jest śmieszne i dziecinne. Nie uważasz? Czy ty naprawdę nie masz do swojej funkcji i do siebie żadnego dystansu?

Jak już postanowisz ukarać mnie za krnąbrność trzeciego stopnia banem to od razu usuń moje konto. Wpisy również.

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

OK, josif, sorry za pieniacza, ale tak czy inaczej uważam, że mocno przesadzasz z tym złodziejstwem, prawami autorskimi (które nota bene nie zostały naruszone w opisanym przez Ciebie przypadku) czy świętym oburzeniem: "jak można"....?

1. Cytowanie kogoś z zachowaniem wszelkich rygorów tzn z podaniem Autora, źródła czy innych potrzebnych danych przestępstwem nie jest na pewno.
    2. Oburzając się na kogoś kto wkleił tu cały artykuł zachowujesz się jak autor tego artykułu a przecież było podane źródło: "Wysokie obcasy", nikt sobie tekstu nie przywłaszczył przypisując sobie jego autorstwo.
    3. Pieniacz nie jest OKREŚLENIEM obraźliwym, mógłbym napisać "kłótniku", natomiast nazwanie kogoś "burakiem" to już określenie obraźliwe podobne do porównania kogoś do zazwyczaj zakrytych części ciała
    4. Rozminąłeś się z tematem: tematem tego wątku nie są prawa autorskie ale artykuł o pewnej pani, która robi zdjęcia...przynajmniej tak mi się wydaje.

a tak w ogóle i na marginesie... luuuuudzieeee, opanuuuujcie się, jakie to wszystko ma znaczenie...naprzeciw wieczności

Bywalec Awatar chuba
    Miasto
    Tomaszów Lubelski

Domyślnie

Jak pracowałem w gazecie, to robiło się podobnie, tzn. przydało by się napisać jakiś artykuł/historię (w tym przypadku american dream). Na spotkaniu z redakcją, jest poruszany temat, że można by napisać taką historię. Tak się akurat złożyło, że obecny na spotkaniu redaktor ma siostrę (brata, wujka, przyjaciela itp.), który by się do tej historii idealnie nadawał I poszedł artykuł.
    I bardzo możliwe, że tak właśnie powstał ten, jak i milion innych, podobnych artykułów w tym lub innym brukowcu
    Minolta x-300 + 50/1.7 + opemus 6 + 3 x cyfra Canon

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ty co, grozisz mi? Że jak nie zacznę klepać po plecach i się uśmiechać to mi bana dasz?
    Nie grożę, tylko przypominam o konsekwencjach łamania Regulaminu forum. Szczególnie tak częstego jak ty masz to w zwyczaju.

Jeździsz sobie po wszystkich i myślisz, że jesteś taki bezkarny kozak?
    No to obiecany urlopik na przemyślenie swojego trollowatego podejścia i sytuacji.
    Za recydywę i wzbudzanie niezdrowych emocji.

Jak już postanowisz ukarać mnie za krnąbrność trzeciego stopnia banem to od razu usuń moje konto. Wpisy również.
    Żebyś się nie zdziwił: http://canon-board.info/showpost.php...1&postcount=20

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Informacja od autorki artykułu:

Witam, nie widze problemu. Nie ma Pan obowiazku pytac mnie o zgode na cytowanie, jesli podaje Pan zrodlo cytatu. Nie dajmy sie zwariowac
    Pozdrawiam Magda Grzebalkowska

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Moze to i lepiej ze josifa nie ma tu z nami, bo znowu bys zostal upomniany ze cos zle cytujesz

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów