Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 59

Wątek: Wielka łapa sięga po Julię

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Nie przesadzaj pank. Pomiędzy fotografią ślubną a Fotografią jest naprawdę spora odległość. Jeśli już to „jedną z lepszych” zastąpiłbym „jedną z wielu” co i tak w tym przypadku jest nobilitujące. Czacha ma rację co do reklamy. Mój znajomy fotograf/taksówkarz słuchał wywiadu z tą panią w jakimś radio. Znając życie zaraz gdzieś się pojawią kolejne warsztaty. :-D
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    5.
    Właśnie podpisuję ugodę z pewną panią, która z mojej strony ukradła na swój blog mój reportaż wraz ze zdjęciami. Ona w przeciwieństwie do bystrzaka, który ukradł tekst z Wysokich Obcasów i powiesił tu na forum, przynajmniej podała autora a i tak musi mi zapłacić za kradzież wybierając rozwiązanie tańsze niż proces.
    Ile za głupotę autora tego wątku powinien zapłacić Hazan?

6.
    Autorze wątku, lubisz jak ktoś sobie bierze twoje foty i wiesza w necie? Myślę, że gdyby to było twój tekst zarąbany rpzez kogoś innego czytalibyśmy na forum wątek o tym jak tu stuknąć złodzieja na kasę za naruszenie praw autorskich.
    Poniedzialek byl wczoraj, skoro juz o zólci wspominales ktora zdaje sie i Ciebie zalała.

Nikt na tym forum nie przypisal sobie ani tych zdjec ani tez artykulu - na poczatku watku jak wół stoi link do zrodla tekstu, a calosc jest w "cytacie" co ewidetnie swiadczy o tym, ze Husky autorem tego nie jest.

Lekarzem nie jestem ani psychologiem, ale zalecam spacery .. wiosna przyszla, moze Ci sie lepiej zrobi jak wyjdziesz na slonce

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Poniedzialek byl wczoraj, skoro juz o zólci wspominales ktora zdaje sie i Ciebie zalała.

Nikt na tym forum nie przypisal sobie ani tych zdjec ani tez artykulu - na poczatku watku jak wół stoi link do zrodla tekstu, a calosc jest w "cytacie" co ewidetnie swiadczy o tym, ze Husky autorem tego nie jest.

Lekarzem nie jestem ani psychologiem, ale zalecam spacery .. wiosna przyszla, moze Ci sie lepiej zrobi jak wyjdziesz na slonce

O co ci chodzi z poniedziałkiem nie wiem, ale jestem w innej strefie czasowej niż ty. Zresztą na szczęście nie tylko czasowej.

Wiosnę mam dłużej niż ty, spacerów również wystarczająco.

Uważasz, że skopiowanie cudzej twóczości bez zgody autora i właścicieli praw oraz uregulowania tego jest legalne? I jesteś moderatorem? Jaja normalnie.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

O co ci chodzi z poniedziałkiem nie wiem, ale jestem w innej strefie czasowej niż ty. Zresztą na szczęście nie tylko czasowej.

Wiosnę mam dłużej niż ty, spacerów również wystarczająco.

Uważasz, że skopiowanie cudzej twóczości bez zgody autora i właścicieli praw oraz uregulowania tego jest legalne? I jesteś moderatorem? Jaja normalnie.
    Rzeczywiscie zyjesz w innym swiecie - donies zatem do prokuratury (o ile takową macie, w tej innej strefie), ze ktos wstawil na forum cytat z linkiem do zrodla

Początki nałogu

Domyślnie

Rzeczywiscie zyjesz w innym swiecie - donies zatem do prokuratury (o ile takową macie, w tej innej strefie), ze ktos wstawil na forum cytat z linkiem do zrodla
    Ale tobie trzeba to narysować chłopcze, czy co?

Nie chodzi o prawo i jego ewnetualne łamanie, chodzi o szacunek do cudzej twóczości, szacunek, którego niejeden człowiek na tym forum się domaga.

Prosta zasada: Jak robisz kopiuj/wklej, zwłaszcza na KOMERCYJNĄ stronę to się pięć razy zastanów, czy chcesz żeby ktoś tak samo traktował efekty twojej pracy.

Nie wiem o co ci chodziło z tym poniedziałkiem, istnieje zresztą prawdopodobieństwo że ty też nie wiesz.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Nie chodzi o prawo i jego ewnetualne łamanie, chodzi o szacunek do cudzej twóczości, szacunek, którego niejeden człowiek na tym forum się domaga.
    Osobiscie uwazam ze szacunek do autora nie zostal naruszony, tak jak i zadne prawo rowniez - ale nie jestem prawnikiem.. i nie przypomniam sobie, aby moderator prywatnego forum o sprzecie fotograficznym musial miec ukonczona aplikację prawnicza.

Pojawil sie link do artykulu, nawet przed tekstem - nie widze w tym nic zdroznego. Rozumiem ze Ciebie ktos okradl i teraz jestes przewrazliwiony na tym punkcie, ale tutaj nikt nikogo nie okrada.

Nie wiem o co ci chodziło z tym poniedziałkiem, istnieje zresztą prawdopodobieństwo że ty też nie wiesz.
    Frustracja i czepialstwo na forach internetowych najczesciej spotykana jest w poniedzialki - w koncu po weekendzie to pierwszy dzien w pracy. Dlatego dziwie sie, ze dzis wtorek, a takie posty powstaja... no chyba ze w Twojej strefie czasowo-geograficznej wciaz macie poniedzialek

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ale tobie trzeba to narysować chłopcze, czy co?

Prosta zasada: Jak robisz kopiuj/wklej, zwłaszcza na KOMERCYJNĄ stronę to się pięć razy zastanów, czy chcesz żeby ktoś tak samo traktował efekty twojej pracy.

Może zacznij śledztwo od początku bo złe przykłady mają korzenie całkiem gdzie indziej: http://canon-board.info/showthread.p...B3awianie.info
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SylwiaSz Zobacz posta
    A nie przyszło Ci do głowy że to po prostu fajna, ciekawa historia?...
    Niekoniecznie od razu reklama!
    ano, też mi nie przyszło do głowy, że to fajna i ciekawa historia, tym bardziej, że zdjęcia, może i odstające estetyką od tych "powszechnie" wykonywanych przez naszych, krajowych fotografów od ślubów, już nie są wcale takie odkrywcze i fajne jeśli się je porówna z tym co robi się w krajach gdzie społeczeństwo jest mniej konserwatywne niż nasze i gdzie pójście do ślubu w trampkach czy w białej, lnianej koszuli nie jest niczym nadzwyczajnym.

Pomijam oczywiście fakt, że "Wysokie obcasy" to zwykły seksistowski, homofobiczny i sfeminizowany dodatek do coraz gorszej gazety

Początki nałogu

Domyślnie

Osobiscie uwazam ze szacunek do autora nie zostal naruszony, tak jak i zadne prawo rowniez - ale nie jestem prawnikiem.. i nie przypomniam sobie, aby moderator prywatnego forum o sprzecie fotograficznym musial miec ukonczona aplikację prawnicza.

Pojawil sie link do artykulu, nawet przed tekstem - nie widze w tym nic zdroznego. Rozumiem ze Ciebie ktos okradl i teraz jestes przewrazliwiony na tym punkcie, ale tutaj nikt nikogo nie okrada.

Frustracja i czepialstwo na forach internetowych najczesciej spotykana jest w poniedzialki - w koncu po weekendzie to pierwszy dzien w pracy. Dlatego dziwie sie, ze dzis wtorek, a takie posty powstaja... no chyba ze w Twojej strefie czasowo-geograficznej wciaz macie poniedzialek

Według twojej logiki (tu nie trzeba znać prawa tylko mieć pewne poczucie przyzwoitości i używać logiki) np. Sergiusz wrzucajac do swojej gazety bez wiedzy autorów twoje zdjęcia czy mój tekst z podaniem źródła (autora już nie bo i po co) nie złamałby prawa? Nie zachowałby się jak złodziej?

Nie jestem przewrażliwiony, po prostu nie oglądam piratów, nie kradnę oprogramowania, i zarabiam na życie m.in. dzięki istnieniu prawa autorskiego.

Poniedziałek trwał u mnie przez osiem godzin twojego wtorku. W weekendy pracuję, poniedziałki mam wolne - czyli twoja teoria g warta. ALe rozumiem, zę tak jak z kryptoreklamą Julii - oceniasz rzeczywistość przez pryzmat własnych doświadczeń i poglądów.

Co do frustracji, masz rację, ale wywołuje ją u mnie stan tego forum, któremu bardzo dużo wiedzy zawdzięczam. Wchodzę tu ostatnio często po pewnej przerwie i zwczajnie mnie szlag trafia, że jak o dziewczynie napisali to krypciocha, że jak kali kraść krowy to ok a jak kalemu - to źle. Do tego jeszcze moderacja kabaretowo-tragiczna. Zwyczajnie mi żal tego miejsca, zal, że tak spsiało. Stąd frustracja.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Może zacznij śledztwo od początku bo złe przykłady mają korzenie całkiem gdzie indziej: http://canon-board.info/showthread.p...B3awianie.info
    Sergiuszu, nie chodzi o to kto zaczął.
    Chciałbyś, żeby ktoś nieodpłątnie bez informowania Ciebie brał sobie materiały z Twojej gazety?
    Ostatnio edytowane przez josif ; 23-03-2010 o 15:15 Powód: Automerged Doublepost

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Według twojej logiki (tu nie trzeba znać prawa tylko mieć pewne poczucie przyzwoitości i używać logiki) np. Sergiusz wrzucajac do swojej gazety bez wiedzy autorów twoje zdjęcia czy mój tekst z podaniem źródła (autora już nie bo i po co) nie złamałby prawa? Nie zachowałby się jak złodziej?
    Nie, moze smialo wrzucac moje foty z linkiem do zrodla - mojej strony.

Nie jestem przewrażliwiony, po prostu nie oglądam piratów, nie kradnę oprogramowania, i zarabiam na życie m.in. dzięki istnieniu prawa autorskiego.
    Traktowanie błachostek zbyt powaznie to wlasnie przewrazliwienie.

Oceniasz rzeczywistość przez pryzmat własnych doświadczeń i poglądów.
    A Ty nie?

do frustracji, masz rację, ale wywołuje ją u mnie stan tego forum, któremu bardzo dużo wiedzy zawdzięczam. Wchodzę tu ostatnio często po pewnej przerwie i zwczajnie mnie szlag trafia, że jak o dziewczynie napisali to krypciocha, że jak kali kraść krowy to ok a jak kalemu - to źle. Do tego jeszcze moderacja kabaretowo-tragiczna. Zwyczajnie mi żal tego miejsca, zal, że tak spsiało. Stąd frustracja.
    Zapominasz o jednej rzeczy - nikt Cie nie zmusza do czytania czy tez uczestniczenia w tym kabarecie. Zawsze mozesz poszukac innego forum, gdzie bedzie Ci dobrze.. ale w tym celu najlepiej zaloz wlasne, bo pomimo wolnych poniedzialkow, dlugiej wiosny i przeogromnej ilosci spacerow i tak zapewne bedzie Ci ciezko dogodzic.

Jak dla mnie koniec tematu - dalej dyskutujmy o zamieszczonym artykule, a Tobie porponuje zlozyc pozew sądowy, bo bez niego chyba sie nie obejdzie.

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów