Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: 5dmk2 problem z wyswietlaniem

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar 7osiem
    Miasto
    warszawa

Domyślnie 5dmk2 problem z wyswietlaniem

witam serdecznie mam problem z wyswietlaniem w bridge i acr rawow z 5d
    adobe swiezo instalowany legalny itd 5d jak do tej pory bez jakichkolwiek problemow az tu prosze wiele zdjec po zgraniu ich na dysk wyglada tak.. na wyswietlaczu aparatu wygladalo wszystko ok..
    dziwna sprawa jak wcisne w bridge czysc bufor miniaturki robia sie normalnena kilka sec po czym artefakty wracaja
    jakies pomysly?
    żytnia?

Domyślnie

mialem to samo w 20d... Podczas przegladania zdjec w aparacie wczytuje sie zawarta w rawie miniatura, a sam raw jest prawdopodobnie uszkodzony. Podobnie bylo w przpadku roznych rawatorow najpierw wczytywaly prawidlowo wbudowanego jpga, a pozniej pojawialy sie takie efekty jak na tych twoich sampelkach.

U mnie bylo popsute cos w elektronice aparatu, ale kilka osob mialo podobne problemy w zwiazku z uszkodzonym czytnikiem, karta pamieci czy kabelkiem usb przez ktory kopiowane byly zdjecia.

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Dokładnie - to są uszkodzone pliki. Jeżeli były zgrywane kabelkiem z body to uszkodzona karta lub body ew. karta nie współpracująca poprawnie z body. Ew. teoretycznie problemy (przekłamania) w komunikacji po USB ale nie słyszałem o takich przypadkach.
    W przypadku zgrywania poprzez czytnik dochodzi jeszcze kwestia czytnika i jego współpracy z kartą.
    Możliwe, że zdjęcia na karcie są OK a uszkadzają się przy zgrywaniu i tylko ich kopie na PC są popsute ale mogą być też już na karcie uszkodzone jeżeli to jest np. problem na styku-karta body.

Proponuję na początek użyć innej karty poza tym jeżeli zdjęcia były zgrywane z body to użyć zewnętrznego czytnika (lub odwrotnie). To pomoże znaleźć przyczynę problemu.

7D + C10-22 + C17-55 + C70-300 + C100L macro + 580EX II + BG-E7

Bywalec Awatar _invictus
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

U mnie tak się działo na uszkodzonej karcie

Miasto
    warszawa

Domyślnie

dzieki za odpowiedzi...
    mam nadzieje ze to karta..jedna i druga padla
    dzisiaj zrobie na wszystkich kartach testy i 2 czytnikach..
    dzieki!

Miasto
    warszawa

Domyślnie

hmm ok zwariowalem...
    4 karty dwa czytniki 2 aparaty i wszedzie to samo? nawet na zdjeciach z 2 go aparatu pojawily sie artefakty..jutro sprawdze te same karty na innym kompie.. masakra

Bywalec Awatar _invictus
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

zmień kabel

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 7osiem Zobacz posta
    hmm ok zwariowalem...
    4 karty dwa czytniki 2 aparaty i wszedzie to samo? nawet na zdjeciach z 2 go aparatu pojawily sie artefakty..jutro sprawdze te same karty na innym kompie.. masakra
    Bardzo możliwe, że "testując" karty uszkodziłeś sobie wszystkie po kolei. Było coś takiego na forum, że body krzaczyło karty i ktoś sobie tym sposobem rozwalił 2karty.
    Może tak wcale nie być, ale jeżeli tak to patrząc z jasnej strony - masz nowy rekord bo Tobie "udało się" rozwalić aż 4karty :-P

W ogóle moim zdaniem w przypadku, jeżeli serwis potwierdzi usterkę body to powinni jeszcze za karty zwrócić!! W USA by pewnie to przeszło, może też gdzieś w Europie, ale w PL to ja wątpię...
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Miasto
    warszawa

Domyślnie

ok teraz tak...

karty po formacie na kazdej 50 zdjec 2 aparatami kilka zdjec zjechanych artefaktami na kazdej karcie..zmiana czytnika wszystkie zdjecia sa ok...
    powstala teza ze na domowym kompie mam spadki napiec na usb? wina zasilacza wina plyty itd.. nowy komp wiec calkiem prawdopodobne te same karty ten sam czytnik komp w pracy wszystko cacy ))

tak wiec jestem jeszcze bardziej zakrecony ale szcesliwy ze to nie body szpondzi..

Uprawnienia umieszczania postów