a powie mi ktos czy jest duza roznica w sile blysku pomiedzy 580 a 430 (420 ex)?? Bo nie wiem czy mi wystarczylaby 430 ex
a powie mi ktos czy jest duza roznica w sile blysku pomiedzy 580 a 430 (420 ex)?? Bo nie wiem czy mi wystarczylaby 430 ex
Pkt 8 regulaminu forum
Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8L; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...
u mnieZamieszczone przez speed555
http://canon-board.info/showthread.php?t=6080
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68801247
ale trzeba szybko się namyślać
sam jedną biorę dla siebie![]()
20Dset
maj łeb...
Tak, tak, tak. JESLI sie juz uzywa HSS to jest to mocno upierdliwe.Zamieszczone przez KuchateK
Czyli ergonomia, no jakis tam plus napewnoZamieszczone przez KuchateK
Mialem okazje pobawic sie SB-800 i fakt, jest to wygodne. Jako rekompensate roznicy cen...da sie przetrwac te dwa przyciski. Wolalbym zmyslne mocowanie stopki jak w Nikonie, a nie to bzdurne pokretlo.
Tu tez sie zgodze, dlaczego zapomnieli - nie wiem. Rozbiore i dorobie jesli to tak zrobione jak mysle. Juz i tak mam troche tuningowana ta moja Sigme.Zamieszczone przez KuchateK
M.in. wejscie jack 3.5mm na przewod synchro/wyzwalacz radiowy i w planie na jutro wylacznik fotoceli
Ano, ale DG chyba juz to wspiera? (ja mam bez DG).Zamieszczone przez KuchateK
Juz SB-800 mi sie podobalo, kolko moze byc tylko lepsze. Od przyciskologii Sigmy chyba wszystko ciekawsze, choc zle nei jest...nie marudze.Zamieszczone przez KuchateK
Nie slyszalem 580tki, ale faktem ze troche ryczy. Ale da sie przezyc, chyba ze sie ma zoom 28-105 i jezdzi po calym zakresieZamieszczone przez KuchateK
Znana bolaczka Sigmy, udowodniona niegdys w tescie Foto (zestawiona razem z 550). Szczegolnie nierowno naswietla jesli 1szy blysk byl 1/1Zamieszczone przez KuchateK
I to tez rzecz ktorej czasem brakuje. Szczegolnie ze to 10d nauczyl mnie korzystania z innych niz centralny pkt AF. Czasem nie sa takie jak bym chcial, ale z rastrem pewnie bezproblemowe. Choc i tak uklad pol AF z Nikona D2H/X jest o niebo lepszy <krzyczy> slyszycie panowie z Canona!!</krzyczy>Zamieszczone przez KuchateK
![]()
Przetestowałem ostatnio po podpięciu do mojego 1D Mk II - ustawiłem na szybkie seryjne - czyli 8,5 fps - 20 klatek naświetlone prawidłowo, 21 nie, 22 już tak.Zamieszczone przez KuchateK
O wlasnieZamieszczone przez Kr4nkEd
To chyba jedyna rzecz ktora mnie jeszcze dobija w lampach.
Nie zapomnij wszystkiego ladnie opisac na forum razem z dokumentacja zdjeciowaZamieszczone przez Kr4nkEd
Wersja DG to byla zrobiona poniewaz byly tzw. "dzikie jazdy" i z niektorymi puszkami nie dzialaly wogole.Zamieszczone przez Kr4nkEd
Kompensacje do cropa jak narazie ma tylko 580'tka i 430'stka.
...
W tym to chyba puszka robi pare fot podczas jednego blyskuZamieszczone przez Auwo
![]()
...
Czesto gadam z kumplem Nikoniarzem i juz wiemy jedno. Potrzebny nam system firmy Ninon albo CakonZamieszczone przez KuchateK
Niektore rzeczy (np. taki detal jak stopka) sa u jednych i drugich tak bzdurnie pomyslane...ze nie wiem do czego to porownac.
Serio serio? Moge zrobic przy okazji. W rozbieraniu Sigmy juz jestem niezly, dwa razy wymienialem stopke, raz dorabianie gniazda i raz czyszczenie stykow wyswietlacza. Jak sie zabiore za ten wylacznik i blokade 45° to skrobne cos.Zamieszczone przez KuchateK
Wiem ze z niektorymi dziwnie naswietlala, ale myslalem ze pociagneli przy okazji problem cropa. No nic, moze kiedys. Albo sobie dorobieZamieszczone przez KuchateK
![]()
Nie no... Z monopolem na rynku to jak z M$ by bylo... Lepiej nie
Z kolkiem jest jeszcze problem taki, ze jak Nikon to odpowiednio opatentowal to Canon wiele tutaj nie zdziala jesli Nikon sobie ubzdura ze nie sprzeda patentu. A ze patenty da sie tak durnie i ogolnikowo napisac ze beda sie odnosic praktycznie do wszystkiego (widzialem gdzies ostatnio taki jeden od appla)...
Dlatego na przyklad amerykanskie pixmy (nie tylko one) nie drukuja na plytkach bo ktos sobie cos tam opatentowal
Ot... Przyjdzie troche poczekac az patent wygasnie albo Canon wymysli cos lepszego![]()
...
TO może w temacie
ja dałem 1550 za nówkę gość ma sklep i dał mi swoją gwarancję więc jestem zadowolony, cena logiczna lampa nówka przywieziona z niemiec. Poznań jak by co służę adresem.
A co do lamp jeśli ktoś może pomóc to zapraszma na równoległy wątek
http://canon-board.info/showthread.php?t=6094
bo jak widzę 580ex może i dobra lampa ale trzeba się nakombinować, i nie mówie o portrecie .... :-)
A ma ktos tą lampe sigmy w polaczeniu z 350d?? nie jest ona za duza to tak malego body??
Pkt 8 regulaminu forum
Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8L; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...