Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: 580ex - za duzo czy w sam raz?

Dopiero zaczyna

Domyślnie 580ex - za duzo czy w sam raz?

Witam,
    po tygodniowych poszukiwaniach lampy 580ex najtaniej znalazłem za 1850 zł. brutto i chciałbym się dowiedzieć czy to dobra cena czy też kiepsko szukam i można kupić taniej z gwaranacją Canon Polska?

Pozdrawiam
    Pavlo

Początki nałogu Awatar Coronado
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pavlo
    Witam,
    po tygodniowych poszukiwaniach lampy 580ex najtaniej znalazłem za 1850 zł. brutto i chciałbym się dowiedzieć czy to dobra cena czy też kiepsko szukam i można kupić taniej z gwaranacją Canon Polska?
    Mozna kupic taniej bez gwarnacji Canon Polska...

Pozdrawiam
    Coronado

Moja galeria: MyLightscapes.com
    Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

To wiem....ale chciałbym z gwarancją.

Ale pytanie: komuś popsuła się kiedykolwiek 580ex czy też jak kupię lampę bez gwarancję będę tym pierwszym?

Początki nałogu Awatar Coronado
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

To wiem....ale chciałbym z gwarancją.

Ale pytanie: komuś popsuła się kiedykolwiek 580ex czy też jak kupię lampę bez gwarancję będę tym pierwszym?
    A kto mowi ze bez gwarancji...? Z tych co ja sprzedalem z zadna jak na razie nie bylo problemow.

Pozdrawiam
    Coronado

Moja galeria: MyLightscapes.com
    Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Witam,

Pozdrawiam
    Pavlo
    a może Sigmę 500 Super? euro gwarancja za 899 PLN + ew. koszty wysyłki...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Wolę 580ex, m.in. dlatego, że - z tego co wiem - można wyzwalać ją radiowo.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Sigme tez... Tak samo jak 580'tke... jesli posiadasz druga lampe albo ST-E2. Sigma ma nawet przewage posiadania wbudowanej fotoceli. Choc za pare elementow jakie posiada 580'tka warto doplacic. Zwlaszcza jesli lampa i foty maja byc jako zrodlo dochodu.
    ...

Bywalec Awatar Kr4nkEd
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Np. do czego warto doplacic? Czysta ciekawosc, nie ironia

A ST-E2 to imo infrared transmiter, czyli podczerwony a nie radiowy...a szkoda.

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    a może Sigmę 500 Super? euro gwarancja za 899 PLN + ew. koszty wysyłki...
    A gdzie za tyle mozna dostac?
    Pkt 8 regulaminu forum

Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8L; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kr4nkEd
    Np. do czego warto doplacic? Czysta ciekawosc, nie ironia
    No wiec:

1. Na przyklad do tego ze sigma upierdliwie wychodzi z FP (HSS) jak tylko czas w puszce spadnie ponizej sync'a. Korzystanie z Av powoduje wtedy czesto nerwice. Nawet bedac sporo od granicy zdaza sie opuscic obiektyw w nieodpowiednie miejsce i znowu trzeba to przyciskac...

2. Obracanie palnika.. jeden przycisk rulez Fakt ze w sigmie wypracowalem sobie dziwny chwyt z jednoczesnym przyciskaniem obu, ale jednak to nie to...

3. 580'tka ma zapadke na 45 stopniu ktorej w Sigmie mi jednak czesto brakowalo.

4. Kompensacja po cropie (okazuje sie swietna). Za tym idzie szybkosc ladowania i oszczednosc baterii.

5. To kolko tez okazuje sie bardzo fajne przy pracy z manualem czy przy wprowadzaniu korekty...

6. Juz nie mowiac o tym ze jak sigma jezdzila zoomem to sie wszyscy ogladali co to bylo Dzieki czemu palnik Sigmy na stale byl przyblokowany w jednej pozycji (co odpowiednio skracalo zywotnosc baterii, cos za cos).

7. Rowne naswietlanie w 580'tce, widoczne zwlaszcza w kilku klatkach w serii oraz dluzsza seria (ogolnie wogole jakos mniej czekam na lampe).

8. Wkoncu lampa oswietla wszystkie punkty AF!!! Mozna komus nieobeznanemu z przekadrowywaniem dac puszke i to nie tlo bedzie ostre. Nawet mimo ustawienia wszystkich punktow AF puszka bardzo czesto decydowala sie na centralny oswietlony przez lampe.

Ot detale, ale jednak niektore na tyle zauwazalne ze juz nie mam Sigmy...
    ...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów