Tak, tak, tak. JESLI sie juz uzywa HSS to jest to mocno upierdliwe.Zamieszczone przez KuchateK
Czyli ergonomia, no jakis tam plus napewnoZamieszczone przez KuchateK
Mialem okazje pobawic sie SB-800 i fakt, jest to wygodne. Jako rekompensate roznicy cen...da sie przetrwac te dwa przyciski. Wolalbym zmyslne mocowanie stopki jak w Nikonie, a nie to bzdurne pokretlo.
Tu tez sie zgodze, dlaczego zapomnieli - nie wiem. Rozbiore i dorobie jesli to tak zrobione jak mysle. Juz i tak mam troche tuningowana ta moja Sigme.Zamieszczone przez KuchateK
M.in. wejscie jack 3.5mm na przewod synchro/wyzwalacz radiowy i w planie na jutro wylacznik fotoceli
Ano, ale DG chyba juz to wspiera? (ja mam bez DG).Zamieszczone przez KuchateK
Juz SB-800 mi sie podobalo, kolko moze byc tylko lepsze. Od przyciskologii Sigmy chyba wszystko ciekawsze, choc zle nei jest...nie marudze.Zamieszczone przez KuchateK
Nie slyszalem 580tki, ale faktem ze troche ryczy. Ale da sie przezyc, chyba ze sie ma zoom 28-105 i jezdzi po calym zakresieZamieszczone przez KuchateK
Znana bolaczka Sigmy, udowodniona niegdys w tescie Foto (zestawiona razem z 550). Szczegolnie nierowno naswietla jesli 1szy blysk byl 1/1Zamieszczone przez KuchateK
I to tez rzecz ktorej czasem brakuje. Szczegolnie ze to 10d nauczyl mnie korzystania z innych niz centralny pkt AF. Czasem nie sa takie jak bym chcial, ale z rastrem pewnie bezproblemowe. Choc i tak uklad pol AF z Nikona D2H/X jest o niebo lepszy <krzyczy> slyszycie panowie z Canona!!</krzyczy>Zamieszczone przez KuchateK
![]()