Ja kupowałem w zeszłe wakacje 85/1.8 i torbę crumplera.
Szkło najtańsze nie było, ale wtedy był taki okres, że w ogóle dobrze, że BYŁO!
Co do torby chciałem czarną(bo była w opisie)niestety po kupnie dostałem telefon, że przepraszają, ale czarne się skończyły a torby ogólnie już nie są produkowane i to ostatki magazynowe(dlatego też cena była bardzo atrakcyjna ) ale będą mieli jeszcze jedną dostawę i może czarne będą. Jeżeli nie to oferują mi inny kolor, który odłożą do następnej dostawy. Zgodziłem się czekać na torbę ale kupiłem 2przedmioty i na szkło czekać nie zamierzam ani za przesyłkę płacić 2razy z nie swojej winy też nie. Usłyszałem, że nie ma takiej opcji Obiektyw jutro zostanie wysłany, a za torbę drugi raz przesyłki nie policzą. Faktycznie szkło doszło. Na torbę czekałem, niestety czarnej nie dostali i info od producenta, że już więcej tego modelu nie będzie. Więc dostałem inny kolor + zestaw do czyszczenia jako przeprosiny, że musiałem czekać. Z obietnicy co do przesyłki też się wywiązali i zawsze to ONI się kontaktowali i to telefonicznie w dodatku w takim terminie jak było obiecane.
Tak więc ogólnie jestem zadowolony i to bardzo!
Także polecam.

P.S. Ze szkła jestem mega zadowolony. Super egzemplarz. Żadnych problemów i piekielnie ostra sztuka