Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: fotoforma.pl

Domyślnie

Właśnie o to chodzi, że jak już robią na coś promo to jest ok cena, a jeśli nawet nie promocyjna bardzo to powiedzmy normalna, a tu jest promo które nie jest nawet promo, bo jest drozej. Moze chodzi o promocje jako tylko ich sklep moze body 450d kosztuje normalnie u nich 2100 a promo 1900, ale to juz pokretna polityka sciemy rozumiem ze prodealer to pro fotograf jak kupuje szklo za 10 tysi to wali 200 czy 300 zł ale tam jest tez sprzet amatorski a amator raczej szuka gdzie taniej i nie wazne czy to MM, Saturn czy prodealer Canona bo za 200-300 zł to on ma jeszcze jakis duperel dodatkowy
    To tylko zabawa...nie spinajcie się...

Bywalec
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

jahjah1986, o co Ci chodzi? Czy jest jakiś przymus, żeby u nich kupować? Mają napisać "u nas kupisz najdrożej", albo w "normalnej cenie"? To kto do nich zajrzy? Każdy (prawie) ma rozum i wolną wolę, może porównać oferty. Często przecież cena nie jest najważniejszym elementem, bo bywają ukryte koszty w postaci drogiej przesyłki, krótszej gwarancji. Liczy się też solidność, krótki czas oczekiwania na towar itp.
    Pentax |Canon | Metz | Benro | szukajka

Coś już napisał

Domyślnie

Dokładnie rbucz ma rację, nikt nikomu nie nakazuje robić zakupów w fotoformie. Ten wątek jest bez sensu.

Domyślnie

Dobra nie chce mi sie tłumaczyć nawet dla tych co czytać ze zrozumieniem nie potrafia, ogólnie można zamknąć wątek
    To tylko zabawa...nie spinajcie się...

Początki nałogu Awatar oskardj92
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Reklama dźwignią handlu. Każdy reklamuje się jak może i szuka klienteli.

50D, 1000D, 3000N, PS a530, EF-S 17-85mm IS USM, EF-S 18-55mm, EF 28-80mm, EF 75-300mm, Nissin Di622

Domyślnie

Kupiłem u nich kilka rzeczy:
    Plecak Lowepro-był najtańszą opcją, jaką znalazłem w sieci i dodatkowo dalimi jeszcze zniżkę:-)
    24-105-cena była jedna z najniższych w Warszawie, ale niestety trochę chamskie było zagranie - sprzedali mi obiektyw, który jest wkicie z 5DMKII, czyli bez oryginalnegopudełka.
    Chciałem też kupić u nich kartę 16GB 60mb/s, ale kosztowała 550 PLN, czy jakoś tak. Tego samego dnia kupiłem tą kartę w Kodak Express na nowym ściecie za 389 PLN.

Niektóre ceny mają ok, niektóre nie. Mają dobrą lokalizację i bardzo dobry sklep.....ja ten sklep bardzo lubię i staram się kupować wszystko u nich...mimo, że są minusy.
    Alex
    --------------------------
    5D MKII. 24-105 F/4 IS L. 70-200 F/4 IS L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ferrari_alex Zobacz posta
    ...........Niektóre ceny mają ok, niektóre nie. Mają dobrą lokalizację i bardzo dobry sklep.....ja ten sklep bardzo lubię i staram się kupować wszystko u nich...mimo, że są minusy.
    Rzeczywiście mają dobre niektóre promocyjne ceny i warto sprawdzić, czy rzecz której szukamy jest akurat w promocji. Ja miałem okazję kupować u nich za pośrednictwem internetu. Generalnie jestem zadowolony, tzn szybka wpłata z mojej strony i szybka wysyłka z ich strony. Jeden minus - na początku transakcji dostałem od nich mejla z automatu (podziękowanie za zakupy, podanie numeru konta i itp). Mile bym widział także z ich strony informację o zaksięgowaniu już pieniędzy na ich koncie i wysłaniu do mnie towaru. A tak zaskoczył mnie w domu pan z UPS z przesyłką - generalnie jednak nadeszła ona bardzo szybko i z tego powodu byłem zadowolony.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Początki nałogu Awatar oskardj92
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ja zamówiłem u nich 50D i kartę SanDiska 8GB. Przesyłkę wysłali planowo, ale kurier DPD zagubił ją już w samym Szczecinie(czyli u mnie). Od tego momentu zaczęły się schody. 2 tygodnie czekania na jakiś ruch z ich strony, moje telefony były, ale nic nie dawały. Zdenerwowałem się strasznie takim podejściem do klienta. Zrezygnowałem. 50D zamówiłem w Fotojokerze. Sądziłem, że zakupy będą przyjemnością, bo to jeden z autoryzowanych sprzedawców Canona w Polsce, a tu o takie rzeczy. Ja osobiście odradzam ten sklep.

50D, 1000D, 3000N, PS a530, EF-S 17-85mm IS USM, EF-S 18-55mm, EF 28-80mm, EF 75-300mm, Nissin Di622

Domyślnie

Powiem szczerze, że kiedyś pracowałem w firmie komputerowej gdzie robiono wysyłki sprzętu kurierem. Do zaginięć paczek faktycznie dochodzi bardzo rzadko. Jednak zeby odzyskać pieniądze od firmy kurierskiej po zgłoszeniu kradzieży paczki to nie taka prosta sprawa. W firmie, której pracowałem bylo kilka takich przypadków i za każdym razem był problem. Nie za każdym razem udało sie odzyskać pieniądze, bo ubezpieczyciel przeciągał sprawe albo stwierdził, ze paczka była źle zabezpieczona, mimo że szla w dużym oznaczonym taśmą firmową kartonie, którego nie da sie nie zauważyć. Niestety w tej kwestii traci sklep no i oczywiście klient. W takiej sytuacji wydaje mi sie, ze sklep jest tutaj tak samo niewinny jak i Ty. Z drugiej strony spójrz tez na to z tej strony, gdybyś miał swoją firmę i doszłoby do takiej sytuacji zaryzykował byś i wysłał drugi sprzęt, nie mając pewności ze dostaniesz zwrot pieniędzy za poprzednio wysłaną paczkę, która zaginęła lub ukradł kurier?

od razu zaznaczam ze nie bronie ani jednej ani drugiej strony
    Mialem poprostu do czynienia z tego typu sytuacjami od tzw. kuchni i wiem jak to wyglada.
    Canon 40D + 17-40 f/4 L + 50 f/1,8 + S 10-20 f/4-5.6 + 430ex II

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Sklep jest winny, bo przesyłę nie dzieli się na sztuki tylko przesyła w całości. Ja tak kupowałem w Agito i karta pamięci była włożona do pudełka z aparatem i dopiero zapakowana do wysyłki.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów