Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: złocone napisy

Coś już napisał
    Miasto
    Głuszyca

Domyślnie złocone napisy

Witam,będę robił zdjęcia na komunii i proboszcz zażyczył sobie ,by na zdjęciu grupowym był napis "1 Komunia .........",ale takimi złotymi literami jak by malowanymi,na pewno będziecie wiedzieć o co chodzi , nie mam pojęcia jak się do tego zabrać lub komu zlecić taką usługę,szukałem w necie jednak niczego takiego nie mogłem znaleźć .Jeśli ktoś miał doświadczenie z takim zamówieniem proszę o poradę

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Jesli to ma być na odbitkach to : http://www.depiction.net/tutorials/p...p/goldtext.php
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Zawsze można w zakładzie pogrzebowym zapytać

Coś już napisał
    Miasto
    Głuszyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ambaw Zobacz posta
    Zawsze można w zakładzie pogrzebowym zapytać
    Dzięki za konstruktywną odpowiedź raczej to nabijanie postów. Tutorial do PS nie wchodzi w grę to mają być takie złocone na wierzchu na odbitce taki co pod palcem czuć jako zgrubienie , bądź wklęsłość.Wyglądają mniej więcej jak naklejane.

Domyślnie

nie wiem jak u ciebie w okolicy wygląda z zakładami usługowymi typu ksero, ale w poznaniu, te lepiej wyposażone, posiadają sprzęt do wprasowywania na wklęsło złotych lub srebrnych napisów na oprawach typu "praca magisterska" lub "praca dyplomowa".

osobiście dziwię się wymaganiom proboszcza i jeśli problem by mnie dotyczył, udałbym głupa i poprosił o pokazanie "próbki", że niby nie wiem co proboszcz chciałby mieć.
    stawiam, że gdzieś coś widział, spodobało mu się, chce to u siebie.
    problemem będzie tylko, że jego wiedza na temat wykonania tłoczonego napisu o jakim wspomniałem, na odbitce może nie przynieść oczekiwanego efektu.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ps.
    nie można edytować swoich postów? dziwne.

znalazłem linka gdzie widoczna jest tego typu maszynka o której pisałem:
    http://www.wimspj.com.pl/index.php?sub=zlociarka
    Ostatnio edytowane przez pro_fill ; 22-03-2010 o 18:12 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał

Domyślnie

Potrzeba Ci chyba czegoś takiego: http://www.allegro.pl/item947176194_...kturze_fv.html

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

Do tego potrzebna jest oddzielna farba. Symulowanie RGB jest bez sensu, nie dorówna złotej farbie. Złotą robi się na bazie spylonego mosiądzu lub kolorowanego aluminium, cynku. W tym przypadku wchodzi w grę jakiś wklęsłodruk, chociaż w offsecie też, ale to wszystko CMYK.
    Chyba lepiej odpuścić sobie szukanie labu, który to wykona, chociaż ostatnio rozmawiałem z Digitalalbum i mówili, że jest to możliwe. tylko nie wiem czy się zrozumieliśmy i nie mówili właśnie o symulacji.

2 opcje:
    • szukasz introligatora, który kasuje niezłą kasę za usługę
    • szukasz gotowców, czyli jakich ramek z już wydrukowanym tekstem, np. tutaj

Wsadzasz zdjęcie i lecisz hurtem. Można też poszukać podobnych z ładnego kartonu (papier ryty, czerpany0 lub passepartout (ale drogo wyjdzie - z 10 zł/szt.).
    Pozdr.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Z leksza przesadzacie, proponować od razu maszynę?
    Ostatnio edytowane przez Kinski ; 22-03-2010 o 18:18 Powód: Automerged Doublepost
    Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kinski Zobacz posta
    [*]szukasz gotowców, czyli jakich ramek z już wydrukowanym tekstem, np. tutaj[/LIST]
    w tym przypadku polecasz tzw. fotoramkę na tort
    Cytat Zamieszczone przez Kinski Zobacz posta
    Z leksza przesadzacie, proponować od razu maszynę?
    kto każe kupować za kilka tys. maszynkę? pisałem, że są punkty usługowe wykonujące tego typu rzeczy

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

Chodzi o gotowca ramkowego z tekstem -> ten tortowy to tylko przykład. Pewnie dostępne w pierwszy lepszym zakładzie foto, ale lepiej kupić gdzieś w necie - będzie taniej, a wybór większy (różnica w zakąłdzie foto jest spora - > ceny co najmnije o 50% lub nawet 100% wyższe).
    To zależy, ile ma się kasy i ile chce się zarobić. Jeśli to typowa, grupowa komunia, to nie ma co kombinować i zrobić hurtem -> kupić ramkę z tekstem, wsadzić zdjęcie i już. A nie latać do introligatorów czy innych rękodzielników i zawracać im gitarę takimi pierdołami.

Najlepiej chyba by było skonsultować się z proboszczem i zabić mu ćwieka typu: czy ramka ma być z drewna czy tworzywa, w jakim kolorze, czy tekst ma być ozdobny czy bardzie prosty, czy w grę wchodzi passpartout czy standardowe zdjęcie. No, ale to kasa, kasa -> nie robi się komunii dla księdza, tylko dla rodziców, więc oni powinni decydować. Jednak lepiej wspomnieć o tym rodzicom, że taka ramka i takie złocone napisy to na prośbę księdza proboszcza. Po co z czarnego robić sobie wroga...
    Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!

Coś już napisał
    Miasto
    Głuszyca

Domyślnie

Te napisy mają być na zdjęciu ,a nie na ramce.gdzieś u kogoś widział,z rodzicami nie ma o czym rozmawiać w takiej parafii jeszcze nie pracowałem,30zł za komplet jest im zdecydowanie za dużo,ksiądz spytał ile mój aparat robi zdjęć na minutę,powiedziałem ,że 6,5 klatki na sekundę,na to jedna z matek wstała i oburzona spytała jak ja sobie wyobrażam połowę zdjęcia i jak by to miało wyglądać i że ona na to nie wyraża zgody hahahahah,ręce mi opadły

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów