Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: złocone napisy

Bywalec Awatar blazejs
    Miasto
    Czechowice-Dziedzice

Domyślnie

Raczej bez wizyty u drukarza sie nie obejdzie. W sumie najprosciej byloby to zrobic drukujac zdjecia nie na papierze foto tylko normalnym offsetem + osobno ta zlota farba (bo to jest zlota farba - mialem tak robione zaproszenia na slub, drukowane na kalce, moj kumpel ma drukarnie..) + stempel do wytloczenia. Ale to nie jest tanie wiec moze lepiej uswiadomic proboszcza..
    2 EOSy (jeden na film), pare dalmierzy, troche szkla...
    Blog: http://blazejstrazak.blogspot.com/ | Artscape

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maykster Zobacz posta
    [...]ksiądz spytał ile mój aparat robi zdjęć na minutę,powiedziałem ,że 6,5 klatki na sekundę,na to jedna z matek wstała i oburzona spytała jak ja sobie wyobrażam połowę zdjęcia i jak by to miało wyglądać i że ona na to nie wyraża zgody hahahahah,ręce mi opadły
    może pierwszej komunii będzie udzielać na raz 10 księży i masz za wolny aparat - zrobisz tylko sześciu dzieciom zdjęcia

wracając do tematu - z podanych linków jeden zawiera cenę za usługę - podał go Doleslav.
    nie wiem ile tam dzieci idzie do komunii, ale chyba setka się zbierze. za 100 tego typu nadruków za pomocą tłoczenia złocenia wg linka z allegro zapłacisz ok. 300 PLN + koszt matrycy. średnio do każdego zdjęcia będziesz musiał doliczyć 4 PLN.

postaw proboszcza pod ścianą i przedstaw mu swoje stawki + to co on by sobie życzył, a rodzicom powiedz jak już wcześniej napisał Kinski - że to są życzenia proboszcza - nie zapomnij wspomnieć, o tym proboszczowi, że tak to przedstawisz rodzicom.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pro_fill Zobacz posta
    za 100 tego typu nadruków za pomocą tłoczenia złocenia wg linka z allegro zapłacisz ok. 300 PLN + koszt matrycy. średnio do każdego zdjęcia będziesz musiał doliczyć 4 PLN.
    Jest duża szansa, że wykonawca ma już matrycę z napisem takim jak trzeba, ewentualnie da się namówić na jej sfinansowanie, choćby częściowe, wtedy jednak matryca zostanie u niego.

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

ile mój aparat robi zdjęć na minutę,powiedziałem ,że 6,5 klatki na sekundę
    FAIL. Trzeba było powiedzieć, że 666.
    Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maykster Zobacz posta
    Te napisy mają być na zdjęciu ,a nie na ramce.gdzieś u kogoś widział,z rodzicami nie ma o czym rozmawiać w takiej parafii jeszcze nie pracowałem,30zł za komplet jest im zdecydowanie za dużo,ksiądz spytał ile mój aparat robi zdjęć na minutę,powiedziałem ,że 6,5 klatki na sekundę,na to jedna z matek wstała i oburzona spytała jak ja sobie wyobrażam połowę zdjęcia i jak by to miało wyglądać i że ona na to nie wyraża zgody hahahahah,ręce mi opadły
    O_o mocna babka - ja bym nie wytrzymał i ją wyśmiał jak ostatnią idiotkę :-P No nie, no nie wierzę, jak ta kobieta dożyła do wieku rozpłodowego i w dodatku udało się jej wydać na świat potomstwo i dochować do wieku 7-8lat?? :-P

Co do złotych napisów to:
    Tłoczenie na papierze foto? To nie przejdzie moim zdaniem. Papier Ci się zbyt rozciągnie albo nawet popęka - będziesz miał odbarwienia itp. Poza tym nie wiadomo czy to by się w ogóle papieru foto trzymało.

Ja widzę 2rozwiązania:
    1. Druk na ploterze. Lepsze drukarnie dysponują złotą farbą. Nie potrzeba offsetu do tego. U mnie wiem, że jedna na pewno oferuje druk srebrną i złotą farbą. Widziałem "demko" jeszcze w dodatku na solwencie i podświetlone - efekt zarąbisty!
    2. Całe zdjęcie na papierze metalik. Jak zrobisz sobie jeden wydruk jako taki próbnik różnych odcieni "złota" to będziesz wiedział który wyjdzie najlepiej. Minus tego taki, że przede wszystkim zielenie i żółcie też będą "się świecić".

Ja osobiście bym poszedł ewidentnie w jedynkę. Podzwoń po drukarniach - coś się znajdzie na pewno.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Coś już napisał Awatar Bombee
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Poszukaj czegos co sie nazywa "hot stamping". Podejzewam, ze o to bedzie chodzilo.

Coś już napisał
    Miasto
    Głuszyca

Domyślnie

Dziękuję koledzy cały czas szukam , o co chodzi z tym metalicznym papierem ,szczerze jeszcze się z tym nie spotkałem?

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

Metallic to dość specjalny papier i nie wszystkie zdjęcia na nim ładnie wychodzą.
    Poza tym, jeśli chcesz drukować gdzieś w lokalnym zakładzie, to szkoda zachodu, bo ostro zedrą z Ciebie kasę. Papier nie jest tani, a co bardziej prawdopodobne nawet mogą nie drukować, bo zapycha maszyny (jakoś tak).

Lepsze drukarnie dysponują złotą farbą.
    Te lepsze, nie będą się bawić w jakiś śmieszny detal poniżej 2 tysięcy sztuk. Ale znajdziesz na pewno - niektóre drukarnie zlecają takie rzeczy podwykonawcom, tyle tylko, że wtedy to kosztuje, bo sam druk jest drogi. A im mniej, tym drożej.
    Najlepiej byłby mieć znajomego drukarza.
    Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!

Dopiero zaczyna
    Miasto
    usa

Domyślnie

google i szukasz GOLD EMBOSSING POWDER tylko nie wiem jak z dostepnoscia w polsce ale zawsze sa zyczliwi za granica , do tego VersaMark Watermark Stamp Pad, zamawiasz pieczatke z napisem jaki cie interesuje i jeszcze jeden szczegol heatgun, na youtube znajdziesz tone tego jak to sie robi, jeden minus na odbitkach tego nie zrobisz bo finalnie musisz to podgrzewac zeby proszek zlal sie w calosc a zaden papier foto nie wytrzyma podgrzewania chyba ze bedziesz to robil na jakiejs ramce
    cos tam juz jest

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów