Cytat Zamieszczone przez Maykster Zobacz posta
Te napisy mają być na zdjęciu ,a nie na ramce.gdzieś u kogoś widział,z rodzicami nie ma o czym rozmawiać w takiej parafii jeszcze nie pracowałem,30zł za komplet jest im zdecydowanie za dużo,ksiądz spytał ile mój aparat robi zdjęć na minutę,powiedziałem ,że 6,5 klatki na sekundę,na to jedna z matek wstała i oburzona spytała jak ja sobie wyobrażam połowę zdjęcia i jak by to miało wyglądać i że ona na to nie wyraża zgody hahahahah,ręce mi opadły
O_o mocna babka - ja bym nie wytrzymał i ją wyśmiał jak ostatnią idiotkę :-P No nie, no nie wierzę, jak ta kobieta dożyła do wieku rozpłodowego i w dodatku udało się jej wydać na świat potomstwo i dochować do wieku 7-8lat?? :-P

Co do złotych napisów to:
Tłoczenie na papierze foto? To nie przejdzie moim zdaniem. Papier Ci się zbyt rozciągnie albo nawet popęka - będziesz miał odbarwienia itp. Poza tym nie wiadomo czy to by się w ogóle papieru foto trzymało.

Ja widzę 2rozwiązania:
1. Druk na ploterze. Lepsze drukarnie dysponują złotą farbą. Nie potrzeba offsetu do tego. U mnie wiem, że jedna na pewno oferuje druk srebrną i złotą farbą. Widziałem "demko" jeszcze w dodatku na solwencie i podświetlone - efekt zarąbisty!
2. Całe zdjęcie na papierze metalik. Jak zrobisz sobie jeden wydruk jako taki próbnik różnych odcieni "złota" to będziesz wiedział który wyjdzie najlepiej. Minus tego taki, że przede wszystkim zielenie i żółcie też będą "się świecić".

Ja osobiście bym poszedł ewidentnie w jedynkę. Podzwoń po drukarniach - coś się znajdzie na pewno.