Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 52

Wątek: eos 550 czy eos 50d

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nad tym co robi lepsze zdjęcia, nie warto dyskutować - różnice są dramatycznie małe i nie do końca wiadomo, na korzyść którego modelu.

Istotne różnice między 50d a 500d (550d) to wg mnie:

1. Autofocus - tu przewaga 50d jest wyraźna
    2. Wizjer - j.w.

To co powyżej predestynuje 50d do zastosowań pro. I właściwie koniec tematu, aczkolwiek bajki do snu możemy sobie poopowiadać
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez stdanielo Zobacz posta
    Ani przez moment nie porównywałem 500D i 50D, jak napisałem wcześniej porównywałem do mojej 350D i 7D.
    Przeczytaj temat wątku.
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 21-03-2010 o 22:53 Powód: Automerged Doublepost
    Entuzjastyczny Neofita

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Co do rozpietosci tonalnej to wiem o co chodzi

Z tymi szumami na wysokich ISO chyba przesadzasz, przynajmniej ja w porownaniu ISO 1600 450D vs 50D nei widze wiekszych roznic (testowalem sam z kumplem).
    Ale ja porównuje do swojej 350-ki i tu jest różnica, poza tym jest jeszcze ISO np 1000 czy 1250, które dają mniejsze zdecydowanie szumy niż 1600

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Nad tym co robi lepsze zdjęcia, nie warto dyskutować - różnice są dramatycznie małe i nie do końca wiadomo, na korzyść którego modelu.

Istotne różnice między 50d a 500d (550d) to wg mnie:

1. Autofocus - tu przewaga 50d jest wyraźna
    2. Wizjer - j.w.

To co powyżej predestynuje 50d do zastosowań pro. I właściwie koniec tematu, aczkolwiek bajki do snu możemy sobie poopowiadać

Przeczytaj temat wątku.
    Zapomniales o szybkostrzelnosci i mikroregulacji, a w zastosowaniach pro ergonomia tez wazna.
    Ale ja porównuje do swojej 350-ki i tu jest różnica, poza tym jest jeszcze ISO np 1000 czy 1250, które dają mniejsze zdecydowanie szumy niż 1600
    Pelna zgoda.
    Ostatnio edytowane przez Merauder ; 21-03-2010 o 22:56 Powód: Automerged Doublepost
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ale ja porównuje do swojej 350-ki i tu jest różnica, poza tym jest jeszcze ISO np 1000 czy 1250, które dają mniejsze zdecydowanie
    szumy niż 1600
    Ułamkowe ISO są wynikiem działania automatyki doboru, działającej tak samo w 500d i 50d.

Świeżutkie zdjęcie z innego wątku tego forum, przeczytaj exif.
    Entuzjastyczny Neofita

Domyślnie

[QUOTE=MariuszJ

Przeczytaj temat wątku.[/QUOTE]

A ty przeczytaj posty człowieku, zostałem zapytany o to jakie różnice jakości zobaczyłem względem 350-ki to odpowiedziałem, nie troluj proszę, za dużo lat masz na to

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Zapomniales o szybkostrzelnosci i mikroregulacji, a w zastosowaniach pro ergonomia tez wazna.
    Zapomniałem, fakt. Ale to chyba już koniec wyliczanki.
    Entuzjastyczny Neofita

Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Zapomniałem, fakt. Ale to chyba już koniec wyliczanki.
    wymienie jeszcze uszczelnienia, przynajmniej czesciowe, co do wyliczanki to nie wiem czy koniec, ale na chwile obecna nie przypominam sobie wiecej.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Miasto
    Łódź

Domyślnie

A ty przeczytaj posty człowieku, zostałem zapytany o to jakie różnice jakości zobaczyłem względem 350-ki to odpowiedziałem, nie troluj proszę, za dużo lat masz na to
    Przepraszam. Myślałem że nie mówimy o Twoim 350D. I nie uogólniamy Twoich doświadczeń z tym modelem na całe serie.
    Entuzjastyczny Neofita

Coś już napisał
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Z tymi szumami na wysokich ISO chyba przesadzasz, przynajmniej ja w porownaniu ISO 1600 450D vs 50D nie widze wiekszych roznic (testowalem sam z kumplem).
    Szum ma torszke nie co inny wyglad, ale ani on ani ja nie bylismy w stanie stwierdzic, ktory jest gorszy, a ktory lepszy
    Ja osobiście nie zgodzę się z tym. Miałem 1,5 roku 450D następnie zmieniłem na 50D i różnica jeżeli chodzi o szumy jest znaczna, szczególnie przy 1600, oczywiście na korzyść 50D. Było to jednym z kryteriów, które popchnęło mnie do zmiany korpusu zaraz za ergonomią, af, lcd i wielkością (jest za co złapać).
    C 50D + C 50 1.8 + C 17-85 IS USM + LowePro SlingShot 200AW + tanie gadżety

Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bigmaras Zobacz posta
    Ja osobiście nie zgodzę się z tym. Miałem 1,5 roku 450D następnie zmieniłem na 50D i różnica jeżeli chodzi o szumy jest znaczna, szczególnie przy 1600, oczywiście na korzyść 50D. Było to jednym z kryteriów, które popchnęło mnie do zmiany korpusu zaraz za ergonomią, af, lcd i wielkością (jest za co złapać).
    Kompletna bzdura. Porownywalismy w 100% identyczne kadry z identycznymi parametrami i robione tymi samymi szklami. Wlasnie fotki robione na ISO 1600. Z reszta to tylko potwierdzilo teorie, ze w obrebie klasy tj. APS-C roznice w obrazie w poszczegolnych puchach sa znikome. Moze jest roznica w puszkach rozniacych sie datapremiery o 5 lat, ale nie o 2-3 lata.
    Kumpel majacy 50D nie byl w ogole zdziwony wynikiem naszego testu. Zwlaszcza, ze tak sie sklada, ze sam przechodzil z 450D na 50D.

Reasumujac, charakter szumu byl nieco podkreslam nieco inny, ale bez wiekszych roznic, zwlaszcza, ze brzydota/ladnota szumu nie dzialala na krozysc rzadnego z nich.
    Ostatnio edytowane przez Merauder ; 22-03-2010 o 10:56 Powód: Automerged Doublepost

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów