Pokaż wyniki od 11 do 20 z 52

Wątek: eos 550 czy eos 50d

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bigmaras Zobacz posta
    Ja osobiście nie zgodzę się z tym. Miałem 1,5 roku 450D następnie zmieniłem na 50D i różnica jeżeli chodzi o szumy jest znaczna, szczególnie przy 1600, oczywiście na korzyść 50D. Było to jednym z kryteriów, które popchnęło mnie do zmiany korpusu zaraz za ergonomią, af, lcd i wielkością (jest za co złapać).
    Kompletna bzdura. Porownywalismy w 100% identyczne kadry z identycznymi parametrami i robione tymi samymi szklami. Wlasnie fotki robione na ISO 1600. Z reszta to tylko potwierdzilo teorie, ze w obrebie klasy tj. APS-C roznice w obrazie w poszczegolnych puchach sa znikome. Moze jest roznica w puszkach rozniacych sie datapremiery o 5 lat, ale nie o 2-3 lata.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Kumpel majacy 50D nie byl w ogole zdziwony wynikiem naszego testu. Zwlaszcza, ze tak sie sklada, ze sam przechodzil z 450D na 50D.

Reasumujac, charakter szumu byl nieco podkreslam nieco inny, ale bez wiekszych roznic, zwlaszcza, ze brzydota/ladnota szumu nie dzialala na krozysc rzadnego z nich.
    Ostatnio edytowane przez Merauder ; 22-03-2010 o 10:56 Powód: Automerged Doublepost
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Uprawnienia umieszczania postów