Strona 20 z 34 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 332

Wątek: Wpadki na zleceniach

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Z piciem to tak jak z tańcami IMHO, z umiarem, symbolicznie można.
    Jestem w pracy - więc nie można. IMO
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathom Zobacz posta
    Przepraszam, ale jak wy do domu wracacie po tych paru głębszych ... ??
    Taxi

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canis_lupus Zobacz posta
    Myślę dokładnie tak samo
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

a tak serio to nie ma sensu moim zdaniem pić na takiej imprezie jeżeliu jestes fotografem, co innego jeżeli jesteś np znajomym młodych i robisz im foty w ramach prezentu ślubnego, ja miałem taki przypadek, krzesełko razem z gosćmi, w sumie tańczyć nie tanczyłem bo nie umiem ale jak był toast bliskich znajomych to czemu miałbym odmówić ?

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shingo Zobacz posta
    a tak serio to nie ma sensu moim zdaniem pić na takiej imprezie jeżeliu jestes fotografem, co innego jeżeli jesteś np znajomym młodych i robisz im foty w ramach prezentu ślubnego, ja miałem taki przypadek, krzesełko razem z gosćmi, w sumie tańczyć nie tanczyłem bo nie umiem ale jak był toast bliskich znajomych to czemu miałbym odmówić ?
    Ja podchodzę do tego w ten sposób: albo jestem gościem i się bawię albo fotografem i pracuję. Jeśli chcę zrobić młodym prezent to biorę dobrego foto ślubnego i Mu płacę. A ja sam wtedy oddaję się zabawie
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Yeah, nie jestem sam!
    Jeszcze ja.

A tak na poważnie - uważam, że fotograf, orkiestra, kamerzysta, kelnerzy itd. nie powinni mieć w ogóle ustawionego na stole alkoholu. Ja tak na swoim weselu zrobiłem. W pracy się nie pije i szlus.
    A to właśnie zależy od gospodarza imprezy, czyli od PM, rodziców PM...
    Różnie z tym bywa. Na jednym weselu siedziałem z zespołem dudniącym i kamerzystą, mieliśmy wielki stół i dosłownie co pół godziny ktoś przychodził (PM, ojciec młodego, rodzina) i pytał czy wszystko mamy, czy OK, itd.
    Wódki było non stop na stole co najmniej 2 butelki, normalnie popijał cały skład zespołu i kamerun. Nikt się nie spił.

Ogólnie nie piję na zleceniach ale nie odmawiam jednego kieliszka PM, rodzicom młodych. Czyli 1, max 3 niepełne kieliszki na początku imprezy.

Co do wpadek:

Wpadki jakiejś poważnej nie miałem.
    Na jednym ślubie w kościele po zmianie szkła aparat zrobił jakąś dziwną zwiechę - był włączony ale nie reagował na nic. Wyłączyłem, włączyłem, dalej to samo. Zrobiło mi się ciepło, wyjąłem baterię, odczekałem kilka sekund, włożyłem, zadziałał!
    No i na innym ślubie w kościele odstawiłem podczas zmiany jedno szkło na bok i położyłem na nim dekielek (nie zapinając go), później chciałem je z powrotem zapiąć no i dekielek spadł, potoczył się i narobił hałasu akurat podczas momentu błogiej ciszy... Podszedłem, przydepnąłem, spojrzałem na PM - oni uśmiech, ja uśmiech, oko, i tyle.
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canis_lupus Zobacz posta
    Ale jakość tej pracy w dużej mierze opiera się na relacji z ludźmi, jeden kieliszek szkody żadnej nie zrobi, natomiast jeżeli ludzie traktują Cię jak kumpla dużo łatwiej się pracuje. Taka robota, po prostu. Ksiądz też przecież musi sobie walnąć kielicha.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Uzależniony

Domyślnie

Przepraszam, ale jak wy do domu wracacie po tych paru głębszych ... ??
    Jeśli o mnie chodzi to: "Za kierownicą nie ten sam człowiek".

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

A tak na poważnie - uważam, że fotograf, orkiestra, kamerzysta, kelnerzy itd. nie powinni mieć w ogóle ustawionego na stole alkoholu. Ja tak na swoim weselu zrobiłem. W pracy się nie pije i szlus.
    Ja osobiście, podczas realizacji zleceń weselnych nie biorę alkoholu do ust. Ale nie ze względu na ETOS pracy ale dla tego że muszę wrócić samochodem. Niemniej jednak, jeśli np. kelner powie "panowie, mam zakaz podawania wam alkoholu" natychmiast ustawia mnie to "chłodno" do klientów. Zlecenie jest oczywiście wykonane poprawnie ale na rzęsach na pewno nie stanę żeby było cudnie.

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    ... Niemniej jednak, jeśli np. kelner powie "panowie, mam zakaz podawania wam alkoholu" natychmiast ustawia mnie to "chłodno" do klientów. ..
    A mnie wprost przeciwnie,bo wiem,że klientela oczekuje dobrych zdjęć.
    I mają do tego pełne prawo.
    To ich dzień,ten jedyny ,a ciągotki fotografa do alkoholu mogą to tylko zepsuć.

Strona 20 z 34 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów