Strona 17 z 34 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 332

Wątek: Wpadki na zleceniach

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasmika Zobacz posta
    ....

Niestety jeszcze nie miałam okazji obejrzeć zdjęć, być może robi niesamowite zdjęcia... niemniej trochę zadziwił mnie jego tryb pracy... Kolejna rzecz, która mnie zdziwiła - miał na szyi 2 aparaty: canona i nikona To się nazywa miłość ponad podziałami Acha, do canona miał podpiętego c17-200 - na ślubie i na weselu...
    To jakiś przedpremierowy model obiektywu?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Myślenice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasmika Zobacz posta
    Bez przesady, chwila przerwy każdemu dobrze zrobi - fotograf to też w końcu człowiek - i herbatki powinien się napić albo może nawet kawki
    Nie no wiadomo to oczywiste, ale tańce jak dla mnie już się nie mieszczą w tych granicach Ale jaa jestem świeżak w tej dziedzinie dlatego moje przemyślenia są bardziej teoretyczne niż praktyczne.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kobiecie się nie odmawia jak ładnie prosi... Z resztą nie mówimy tu o hulankach i swawolach
    C 30 | C 50D | 8 fisheye | 17-55 | 35 | 50 | 85 |

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tańce fotografa na weselu to dla mnie amatorka.
    Nie można zapominać,że jesteśmy w pracy i takie zachowanie nie jest profi.
    Może właśnie ucieka najciekawszy moment po drugiej stronie sali,kiedy bawimy się w najlepsze?
    To samo tyczy się picia alkoholu na fotografowanej imprezie.
    Orkiestra to z reguły sobie na to pozwala,bo wtedy lepiej się (niby) improwizuje,ale fotografowi to raczej w niczym nie pomaga,a i migawka jakby jest wolniejsza i autofokus mniej trafia.:wink:

Kiedy kobieta ładnie do tańca prosi to równie elagancko trzeba się uśmiechnąć,unieść aparat w jej stronę, błysnąć fleszem w oczy i o wszystkim zapomina-wersja Men in black

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

A na papierosa można wyjść? Albo do kibla? Bo może coś uciec.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Czyli jeśli idziesz na jakieś 12h na imprezę fotografować (z czego jakieś 6-9h będzie na sali), to nie zrobisz sobie 5min przerwy (bo nawet nie tyle zajmie ci zatańczenie jednego kawałka) tylko będziesz ganiał cały czas z aparatem... Bo Ty jesteś Pan Fotograf, Profesjonalista, przez duże P...

Mniej spinania, więcej uśmiechu, a goście będą lepiej na aparat reagować i na pewno złapie się dużo ciekawych momentów

A alkohol IMO to najwyżej pół kieliszka, symbolicznie, jak PM podejdzie do stolika i się będzie upierać, że z każdym muszą wypić na swoim weselu

A kolację zjeść i kawę wypić ?
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Wychodząc tyłem z kościoła, fotografując także wychodzących młodych trąciłem torbą fotograficzną jeden z sześciu pięknych szklanych flakonów - taki może 70, może 80 cm wysokości). Flakon ponoć (ja tego nie widziałem aż do momentu upadku) zachwiał się powoli, ktoś go jeszcze próbował (chyba już tylko wzrokiem) łapać i w efekcie flakonik jad długi padł na kamienną posadzkę kościoła rozwalając się na chyba milion kawałków, oczywiście woda się rozlała, kwiat z pozycji wertykalnej na horyzontalną... Skończyło się na tym, że towarzystwo i kościelny byli wyluzowani..... Jak to bywa na ślubach - co by się nie stało - zawsze wychodzi na to że to na szczęście młodym No więc ja im w ten sposób szczęścia życzyłem
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Nie palę,a do trójkącika chodzę w czasie przerw w grze zespołu,kiedy weselnicy siorbią rosołki i wciągają inne frykasy.Fotografowanie w takiej chwili nie jest mile widziane

Cytat Zamieszczone przez streaker Zobacz posta
    Czyli jeśli idziesz na jakieś 12h na imprezę fotografować (z czego jakieś 6-9h będzie na sali), to nie zrobisz sobie 5min przerwy (bo nawet nie tyle zajmie ci zatańczenie jednego kawałka) tylko będziesz ganiał cały czas z aparatem... Bo Ty jesteś Pan Fotograf, Profesjonalista, przez duże P...
    Chyba sam nie wierzysz w to co napisałeś
    Nie Przeginaj z tą Patetyczną rolą Pana Fotografa przez duże P

Mniej spinania, więcej uśmiechu, a goście będą lepiej na aparat reagować i na pewno złapie się dużo ciekawych momentów
    Również zalecam

A alkohol IMO to najwyżej pół kieliszka, symbolicznie, jak PM podejdzie do stolika i się będzie upierać, że z każdym muszą wypić na swoim weselu
    A ja zawsze tłumaczę,że wypiłem już flaszkę i jak dołożę te "pół kieliszka" to kelnerka będzie za mnie zdjęcia musiała robić.Jesteś ciekaw miny PM ?

A kolację zjeść i kawę wypić ?
    Nie.
    Dopiero na drugi dzień.
    W domu.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Moja koncepcja jest taka żeby się z parą i gośćmi zakumplować najbardziej jak się da. Wtedy nie traktują cie jak obsługę a bardziej jednego z gości, nie napinają się jak tylko widzą wycelowany w nich obiektyw i są bardziej naturalni. Z resztą ja ogólnie lubię ludzi więc takie relacje generalnie najbardziej mi odpowiadają. Co prawda nie umiem ani nie lubię tańczyć więc to w moim przypadku w grę nie wchodzi, ale mieści się w przyjętej koncepcji jak najbardziej. Jak już piję to właśnie ew. pół kieliszka z młodymi, chyba że mam nocleg na miejscu to po skończonej pracy młodzi nie wypuszczą dopóki tych kieliszków będzie więcej. Wtedy można sobie pozwolić na kilka toastów, oczywiście nie schlać się do nieprzytomności ale te 2-3 a nawet 4 można wypić.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Nie no. Fotograf jest co prawda w pracy ale jest też w 100% pelnoprawnym gościem na weselu.
    Sam nie tańczę bo nie umiem, ale nic złego w tym nie widze. Wręcz przeciwnie.
    Zresztą z wiekszoscią par jestem na Ty i często same Młode Pary namawiają mnie do odłożenia sprzętu i zabawy.
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Strona 17 z 34 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów