Strona 23 z 34 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 332

Wątek: Wpadki na zleceniach

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spoon Zobacz posta
    Vitez wez to o piciu na weselu wytnij w cholere do innego watku...
    Po pierwsze nie jestem tu jedynym moderatorem, po drugie nie widzę w tym offtopa, więc nie wytnę .

Bywalec Awatar LemonR
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Picie wynajętego fotografa na weselu to jest jak najbardziej wpadka. Chociaż zgodzę się, że wypicie pół czy jednego kieliszka to nic takiego to jednak jazda samochodem po jednym świadczy o skrajnej nieodpowiedzialności. Sam nie piję i to nie tylko na weselach - polecam spróbować.

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Wypicie jednego za zdrowie Państwa Młodych, zwłaszcza jak przyjdą do stolika, to pewnie nic złego.Ale po tym jednym dużo łatwiej sięgnąć po drugiego. Po kolejnego już zupełnie łatwo.

Domyślnie

wszystko zależy od silnej woli, ja zazwyczaj wypijam jednego z zespołem na początku do obiadu i później nic. Alkohol nie jest dla mnie problemem, a wódki które dostaje zazwyczaj od młodych zawsze gdzieś rozdam
    "Pić trzeba umić"
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Ja już na 1 zleceniu zaliczyłem wpadkę. Robiłem zdjęcia na ślubie (nieodpłatnie, dla znajomych) i w pewnym momencie aparat po prostu przestał reagować (akurat jak młodzi podjeżdżali pod USC), ciśnienie poszło w górę, stres 10 poziomów wyżej - okazało się że "padł" grip ;/ (phottix bp). Szybko odkręciłem gripa i całość już jakoś poszła.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Kochamy Gripy Phottixa! Już kolejny przypadek co pada podczas ślubu/pleneru. Mi raz kumpla grip zablokował mniejsze kółko (bo gripowe kółko stanęło pomiędzy skokami)

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W 5DmkII nie widzę żadnego sensu mocowania gripa, chyba,że dla lansu.
    Bateria bardzo długo trzyma,więc dodatkowy klocek nie jest potrzebny.
    Ciekawe,dlaczego dużo ludzi narzeka na ciężkie obiektywy,a montują jeszcze gripa?
    Według mnie zamocowanie gripa ma jedynie sens,jeżeli robimy zdjęcia bez lampy,no ale wtedy robimy zdjęcia praktycznie bez autofokusa.

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Domyślnie

Hi....
    Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Kochamy Gripy Phottixa! Już kolejny przypadek co pada podczas ślubu/pleneru. Mi raz kumpla grip zablokował mniejsze kółko (bo gripowe kółko stanęło pomiędzy skokami)
    Mi padł oryginalny. Więc nie ma reguły. Oczywiście jak był potrzebny. A padł śmiesznie - wszystko chodzi, ostrzy, tylko nie robił zdjęć. Pomogło odkręcenie i przykręcenie ponownie. Nie ukrywam że podczas "zlecenia", ale już nie miałem ciśnienia bo to co mialem zrobić to już było. Chociaż nerwowo sprawdzałem czy da się działać z samą baterią (nie da się - potrzebna klapka do zamknięcia obwodu - ale nie mogłem jej wydłubać .

Pozdrawiam...

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamiyka Zobacz posta
    Ciekawe,dlaczego dużo ludzi narzeka na ciężkie obiektywy,a montują jeszcze gripa?
    może dlatego, że przy dłuższych, cięższych szkłach nie tyle znaczenie ma waga, a wyważenie i rozłożenie środka ciężkości, a w tym akurat grip bardzo pomaga. Ale na ten temat jest już osobny wątek: http://canon-board.info/showthread.php?t=35626 więc raczej nie warto przenosić dyskusji tutaj.

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

W moim przypadku nie pomogło odkręcanie. Jak padł tak już nie działa ;/ Dzięki bogu, że padł tylko grip.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Micles u siebie miałem kilka razy to samo, i jakoś nigdy nie mogłem dojść dlaczego myślałem że moje 20d już też zaczyna się na mnie obrażać.
    Ostatnio edytowane przez gadget_zary ; 03-08-2010 o 07:31 Powód: Automerged Doublepost

Strona 23 z 34 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów