Strona 9 z 34 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 332

Wątek: Wpadki na zleceniach

Początki nałogu

Domyślnie

Husky: a masz jakies foto "twarzowe" kamerzysty? Z tego ujecia wyglada znajomo, chcialerm obadac

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

O, stary, współczuję.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Od taty młodej dowiedziałem się, że jestem bezczelny bo wchodzę jemu w kadr.
    Miałem identyczną sytuację , a u Ciebie na dodatek jeszcze profi duecik...współczucia

Domyślnie

Pamiętam jak mi się przytrafiła mała przygoda już dość dawno temu jak miałem swoją pierwszą cyfrówkę - Olympusa E-10. Mieliśmy się wybrać ze znajomymi na małą sesję do Chęcin na zamek. Kupiłem nowe baterie - akumulatorki. Zadowolony bo super pojemne były (jak na tamte czasy) ponad 2000 mAh. Otwieram na zamku paczkę z bateriami, ładuję, odpalam i... ciemno. Sprawdzam raz, drugi -nic. Myślę sobie "badziew, a nie baterie!". Sprawdzam drugi zestaw - to samo... podchodzi kolega, bierze pudełko i wolno z angielszcza czyta: "przed pierwszym użyciem naładuj baterie...".
    Przyzwyczajony do normalnych paluszków nie pomyślałem, że akumulatorki mogą być fabrycznie nienaładowane...

Kolejną foto-wpadkę miałem jak sprzedawałem aparat i pojechał do kupca razem z szybkozłączką... oczywiście nic takiego nie znalazł - trudno.

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michallubon Zobacz posta
    [...]
    Przyzwyczajony do normalnych paluszków nie pomyślałem, że akumulatorki mogą być fabrycznie nienaładowane...
    Eneloop sie reklamuje ze kazda nowa jest naladowana, a w ciagu roku "lezakowania" traci chyba okolo 20%. Nie sprawdzlem przyznam sie, zawsze po otwarciu paczki wkladam do .

Cytat Zamieszczone przez michallubon Zobacz posta
    Kolejną foto-wpadkę miałem jak sprzedawałem aparat i pojechał do kupca razem z szybkozłączką... oczywiście nic takiego nie znalazł - trudno.
    Ooo, a to swinia

Awatar wojpok
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Nie zlecenie ale wpadka.

Juvenalia, ostatni rok na wydziale, trzeba coś pamiątek porobić. Bateria na ładowarkę, miga ? Miga ! Znaczy ładuje, wiec do łóżka i dobranoc. Rano aparat, baterie z ładowarki bez spojrzenia nawet na nią (wczesna pora była). Na wydział, po koszulkę juvenaliową etc... No to zanim się zacznie pochód zrobię kilka zdjęć z uczelni. Zrobiłem dwa i bateria padła.

Tak ją włożyłem w ładowarkę że stykały tylko te styki którym miganie zawdzięczać mogłem, te właściwe od ładowania nie. Jako biedny student nie dorobilem sie drugiej, a ładowarki nie brałem. Wiec powrót na szybko do mieszkania 30 minut na ładowarce, powrót na uczelnie, i te kilka zdjęć jest.

O wypadach na zdjęcia bez karty nie wspomnę.
    40 D, kit 17-85 IS USM, EX580II, Sherpa 600R, grip
    takie tam bzdety powstające

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojpok Zobacz posta
    O wypadach na zdjęcia bez karty nie wspomnę.
    Dlatego ja mam wylaczona ta opcje w aparatach i kazdemu zawsze to radze ustawiac.

Co do wpadek.
    Raz zatrudniła mnie agencja(nazwijmy-ABC) która nie cieszy się zbyt dobrą opinią. Sprzedają zdjęcia typu paparazzi. Miałem robić zdjęcia na bankiecie, ale głównie chodziło o kilku sławnych gości. Załatwiłem sobie wejście i jestem na bankiecie. Podchodzi do mnie organizator i pyta się jaki mam temat.
    Odpowidam, że ogólny reportaż z wydarzenia.
    On wyraźnie odetchną z ulgą i komentuje: -to robisz dla gazety XYZ.
    Ja bez większego namysłu przytakuje.
    On: -a bo jest redaktor z twojej gazety na sali
    Ja z zimną krwią robie pewną minę i znowu przytakuje.
    W tym momencie ktoś go zagadał a ja delikatnie obrót na pięcie, zgarnąłem przegryzkę ze stołu i długa w tłum...

Awatar wojpok
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rOOmak Zobacz posta
    Dlatego ja mam wylaczona ta opcje w aparatach i kazdemu zawsze to radze ustawiac.
    No i jest ustawiona. Wyjmujesz aparat na miejscu, wkładasz baterie, włączasz, widzisz kadr, chcesz pstrykać a tu "NO CF!"

Uzależniony

Domyślnie

Wiem, że moje podejście ma wady, ale ja używam 16GB w 5DII i 4GB w 30D i w ogóle nie wyciągam kart. Jeszcze mi nie zabrakło pamięci.

Awatar wojpok
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Nawet do czytnika ? Bo ja najczęściej zostawiałem w czytniku...

Strona 9 z 34 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów