Strona 24 z 34 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 332

Wątek: Wpadki na zleceniach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Wypicie jednego za zdrowie Państwa Młodych, zwłaszcza jak przyjdą do stolika, to pewnie nic złego.Ale po tym jednym dużo łatwiej sięgnąć po drugiego. Po kolejnego już zupełnie łatwo.
    .... a to już jest nałóg, jak nie ma siły człowiek odmówić i się włącza ssanie:-D
    5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
    ---------------------------------------

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

No dzięki...
    A ja myślałem że mam tylko słabą "silną wole"

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamiyka Zobacz posta
    Ciekawe,dlaczego dużo ludzi narzeka na ciężkie obiektywy,a montują jeszcze gripa?
    Według mnie zamocowanie gripa ma jedynie sens,jeżeli robimy zdjęcia bez lampy,no ale wtedy robimy zdjęcia praktycznie bez autofokusa.
    To porób sobie zdjęcia pionowe bez gripa, z ciężkim szkłem i lampą w ręce wyciągniętą na OC-E3. :-D

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 4kwiatek Zobacz posta
    Hi....

Mi padł oryginalny. Więc nie ma reguły. Oczywiście jak był potrzebny. A padł śmiesznie - wszystko chodzi, ostrzy, tylko nie robił zdjęć. Pomogło odkręcenie i przykręcenie ponownie.
    Miałem to samo - tylko u mnie pomogło wyciągnięcie i wsadzenie baterii, więc niekoniecznie zwalałbym na gripa.
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jak większośc ja również musiałem zaliczyć wpadkę podnoszącą cisnienie znacznie. Mianowicie podczaskońcówki ceremoni w kościele aparat wyswietlił Error 01 - brak komunikacji z obiektywem, przeczyść styki - zagotowalem. Sprawdzam podpiecie, jest oki. Odpinam szkło i podpinam nerwowo z 3 razy i to samo nawet po wyciągnieciu bateri. jak dobrze ze miałem 2 fotografa bo by młodzi wyjscia z kościoła nie mieli i sypania ryżem. Miałem chwilkę na bieg do samochodu po zapasowy sprzęt. fatalny zestaw to 40D+ 17-85 USM. W wolnej chwili na sali postanowiłem zobaczyć dokładniej, po odpieciu szkła, wyjeciu bateri również CR2 - wyczysciłem styki i dalej to samo. pomogło podpiecie innego szkła. Nic mysle sobie poszło szkło- serwis zapewne. Na drugi dzień sprawdzam zestaw i działa jakby nic sie nie stało. Nadmienie że akcjia była w upalny lipcowy weekend. Miał ktoś coś takiego?
    EOS 50D 400D 300, +Ckit + C55-250 + C50 1.8 + 430EX + C28-90 4-5,6 + T18-50 2.8+ Sherpa450 i inna drobnica

Domyślnie

U mnie ostatnio podczas składania życzeń jeden z aparatów zaczął sam strzelać seriami. Wyłączenie aparatu, wyjęcie obiektywu, ponowne włożenie, czy odkręcenie w połowie gripa nic nie dało. Dopiero wyjęcie obu baterii i włożenie ich z powrotem pomogło.

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AmatorKrak Zobacz posta
    J Nadmienie że akcjia była w upalny lipcowy weekend. Miał ktoś coś takiego?
    U mnie była dokładnie taka sama akcja. 17 lipca, chyba najcieplejszy dzień w roku.
    Miałem dokładnie ten sam komunikat błędu - nie pomogło czyszczenie styków. Dopiero jak zapiąłem inne szkiełko aparat zaczął działać jak należy.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To sobie jeszcze między sobą ustalcie jakie szkiełko, to może będzie nowy ciekawy fakt usterkowy!

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    To sobie jeszcze między sobą ustalcie jakie szkiełko, to może będzie nowy ciekawy fakt usterkowy!
    Hehe - u mnie fish

Dopiero zaczyna

Domyślnie

u mnie jak napisałem 17-85 i to też był 17 lipca!
    EOS 50D 400D 300, +Ckit + C55-250 + C50 1.8 + 430EX + C28-90 4-5,6 + T18-50 2.8+ Sherpa450 i inna drobnica

Strona 24 z 34 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów