No dzięki...
A ja myślałem że mam tylko słabą "silną wole"
"Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa
Jak większośc ja również musiałem zaliczyć wpadkę podnoszącą cisnienie znacznie. Mianowicie podczaskońcówki ceremoni w kościele aparat wyswietlił Error 01 - brak komunikacji z obiektywem, przeczyść styki - zagotowalem. Sprawdzam podpiecie, jest oki. Odpinam szkło i podpinam nerwowo z 3 razy i to samo nawet po wyciągnieciu bateri. jak dobrze ze miałem 2 fotografa bo by młodzi wyjscia z kościoła nie mieli i sypania ryżem. Miałem chwilkę na bieg do samochodu po zapasowy sprzęt. fatalny zestaw to 40D+ 17-85 USM. W wolnej chwili na sali postanowiłem zobaczyć dokładniej, po odpieciu szkła, wyjeciu bateri również CR2 - wyczysciłem styki i dalej to samo. pomogło podpiecie innego szkła. Nic mysle sobie poszło szkło- serwis zapewne. Na drugi dzień sprawdzam zestaw i działa jakby nic sie nie stało. Nadmienie że akcjia była w upalny lipcowy weekend. Miał ktoś coś takiego?
EOS 50D 400D 300, +Ckit + C55-250 + C50 1.8 + 430EX + C28-90 4-5,6 + T18-50 2.8+ Sherpa450 i inna drobnica
U mnie ostatnio podczas składania życzeń jeden z aparatów zaczął sam strzelać seriami. Wyłączenie aparatu, wyjęcie obiektywu, ponowne włożenie, czy odkręcenie w połowie gripa nic nie dało. Dopiero wyjęcie obu baterii i włożenie ich z powrotem pomogło.
To sobie jeszcze między sobą ustalcie jakie szkiełko, to może będzie nowy ciekawy fakt usterkowy!
u mnie jak napisałem 17-85 i to też był 17 lipca!
EOS 50D 400D 300, +Ckit + C55-250 + C50 1.8 + 430EX + C28-90 4-5,6 + T18-50 2.8+ Sherpa450 i inna drobnica