Strona 10 z 34 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 332

Wątek: Wpadki na zleceniach

Uzależniony

Domyślnie

wszystko na kabelku. Podłączam pod USB idę wziąć prysznic, i jak wrócę już zgrane Poza tym ładnie mi się fotki segregują według daty i godziny itd. Dla mnie działa.

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Człowiek lata fotografuje, a czasami walnąć babola... Impreza miejska, burmistrz i inne vipy zbierają się by odsłanić tablice pamiątkową na jakiejś historycznej budowli otwartej po odnowieniu. Przymierzam się z aparatem, mierzę i... nie mogę wykonać zdjęcia, bo wysiadła bateria. Szybko wyjmuję z drugiego 40D i przekładam i to samo. Co się dzieje? Kadry mi zaraz uciekną... Okazało się, że grip minimalnie się odkręcił i przestał zasilać body.

Kilka zdjęć mi uciekło, ale i tak reszta była bardzo udana. Co z tego skoro musiałem wrócić po kilkunastu minutach bo okazało się, że bardziej chodziło o zdjęcia samego odnowionego budynku. A władz miasta i radnych miało nie być na zdjęciach, bo "przed wyborami nie promujemy polityków".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Parteq Zobacz posta
    Eneloop sie reklamuje ze kazda nowa jest naladowana, a w ciagu roku "lezakowania" traci chyba okolo 20%.
    Tak, teraz większość producentów ma już naładowane akumulatorki ale wtedy...
    Przytargałem baterie z USA i na polskim rynku nie było jeszcze tak niesamowicie pojemnych jak 2000mAh
    Przyjemnie powspominać.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rOOmak Zobacz posta
    wszystko na kabelku. Podłączam pod USB idę wziąć prysznic, i jak wrócę już zgrane Poza tym ładnie mi się fotki segregują według daty i godziny itd. Dla mnie działa.
    no jak się zgrywa 100 zdjęć ok , spróbuj zgrać 40GB materiału przez kabelek...
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rOOmak Zobacz posta
    Używając ZoomBrowsera, to samo się robi z czytnika. Z tą różnicą, że:
    1. dużo szybciej
    2. bez obciążania baterii
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

i ja miałem przygodę:
    - w piątek bawię się aparatem i lampką jakąś manualną.
    - w sobotę godzinę przed robotą myślę, sprawdzę jak ładuje się lampka systemowa. Podpinam a błysku nie ma ! Lekki szok i duża panika. No nic, myślę lampa nawaliła. Jadę pożyczyć drugą, wraca, podpinam i nic....! To kurde myślę aparat, lecę pożyczyć aparat i 3 minuty przed robotą idę ze sprawny pożyczonym aparatem.... Okazało się, ze ta manualna lampa spaliła sanki aparatu. Po kilku miesiącach używania w ten jeden jedyny raz....

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    no jak się zgrywa 100 zdjęć ok , spróbuj zgrać 40GB materiału przez kabelek...
    Nie mam takich kart W ogóle jak wracam z materiałem przekraczającym 500 fot z jednego dnia to się denerwuje ze przesadziłem. Ale jak kiedyś dojdzie do tego, że będę musiał używać kilku kart to na pewno dokupię czytnik i zmieni mi się filozofia. I pewnie zrozumiem co to znaczy zapomnieć wsadzić kartę do aparatu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Husky Zobacz posta

Dodam na koniec , że fotograf miał Nikona.
    nikona wybaczę (bo d3s chętnie bym przyjął )
    ale za :
    1. tego typu
    2. tak "ojebane" ciżemki ... dyskwalifikacja

Domyślnie

ślub, wychodzimy z kościoła, ludzie sypią ryżem, robię zdjęcia i zaczęła przeszkadzać mi torba ze sprzętem (większość szkła miałem na pasku, a drugie body na ramieniu) odstawiłem torbę pod kościołem i dalej robie foto. Potem szybki desant do samochodu i jedziemy na imprezę. Wchodzę do restauracji i myślę sobie, o jak ciemno, trzeba by błysnąć lampą. Ale gdzie jest lampa?! Co więcej gdzie jest torba ze sprzętem?! Całe szczęście brat panny młodej zabrał torbę spod kościoła

Domyślnie

ja w sobotę dostałem niezłą porcją ryżu po oczach........ to nie wpadka, taki tylko incydencik.

Strona 10 z 34 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów