Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: LR Noise Reduction Color - czemu poniżej 100% ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie LR Noise Reduction Color - czemu poniżej 100% ?

Cześć,

W Lightroomie ustawiam zawsze Noise Reduction -> Color na 100%, nie widząc żadnych negatywnych skutków. Przesadzając z Noise Reduction -> Luminance można faktycznie rozmyć szczegóły, ale przy szumie kolorowym jeszcze nigdy się z tym nie spotkałem...

Zatem - pytanie: czy ktoś może pokazać mi przypadek gdzie Noise Reduction -> Color na 100% degraduje oryginalne zdjęcie i powinno się ustawić ten parametr na dużo niżej ?

Dzięki !

Uzależniony

Domyślnie

Ja tam widzę różnicę po ustawieniu b. dużego odszumiania chromianancji w DPP. Gdy kolorowy szum jest b. duży, to pozytywną, jeśli natomiast szumu nie widać, to czasami negatywną. Kilka razy złapałem się na tym, że zmniejszyłem odszumianie chrominancji, bo coś ze skórą na twarzy robiło się "nie tak".

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pachura Zobacz posta
    W Lightroomie ustawiam zawsze Noise Reduction -> Color na 100%, nie widząc żadnych negatywnych skutków. Przesadzając z Noise Reduction -> Luminance można faktycznie rozmyć szczegóły, ale przy szumie kolorowym jeszcze nigdy się z tym nie spotkałem...

Zatem - pytanie: czy ktoś może pokazać mi przypadek gdzie Noise Reduction -> Color na 100% degraduje oryginalne zdjęcie i powinno się ustawić ten parametr na dużo niżej ?
    Największe spustoszenie widać na czerwonym:

Na tapetę bierzemy rawa stąd: http://75.126.132.154/PRODS/E7D/FULL...01600_NR_0.CR2

Tu i tak nie jest tragicznie, AFAIR DPP zrobiłoby totalny blur.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uprawnienia umieszczania postów