Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Jakie szkielko 18-50mm 2.8 do canona????

Domyślnie Jakie szkielko 18-50mm 2.8 do canona????

Witam mam maly dylemat i chetnie poslucham waszych opini.
    Mam zamiar kupic szkielko 18-50mm 2.8 tylko nie wiem jakie:
    1. Tamron SP AF 17-50 mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical (IF)
    2. Tamron SP AF 17-50 mm f/2.8 XR Di II VC
    3. Sigma 18-50 mm f/2.8 EX DC
    4. Sigma 18-50 mm f/2.8 EX DC Macro

Co byscie wybrali? Ja na poczatku bylam zdecydowana na nr 3 jednakze czytajac testy obiektywow przeczytalam ze ponoc Tamrony lepiej parcuja z Canonami ( a ja wlasnie do canonka chce) ,wiecie cos o tym?Z wlasnego doswiadczenia moze? Ktory wybor bedzie najlpeszym?

Smile

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Było już milion razy. Bierz któregoś z tamronów (przy obecnych cenach najbardziej opłaca się wziąć albo używany non-VC, albo nowy VC). Na przyszłość sprawdzaj, czy przypadkiem nie powtarzasz tematów.

Domyślnie

wlasnie jestem nowa i przegladajac wiele watkow z powyzej wymienionymi szklami nie uzyskalam satysfakcjonujacej mnie ifnormacji

Jestem juz prawie zdecydowan ana Tamrona tylko nie iwem ktorego z powyzje wyminionych

Pomozcie

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

To zależy od tego, czy potrzebujesz stabilizacji i ile ewentualnie jesteś w stanie za nią zapłacić. Oba modele różnią się właściwie wyłącznie rozmiarem, głośnością AFu (nowy ma cichszy silnik, ale "nadrabia" szmerem stabilizacji) i obecnością stabilizy w jednym z nich.
    Jak już napisałem, najbardziej opłacalne są przy obecnych cenach dwa wyjścia:
    - używany 17-50 za ~1000zł
    - nowy 17-50VC za ~1850zł
    Nowego 17-50 bez VC raczej nie warto brać, bo to tylko 400zł różnicy, a co by nie mówić, stabilizacja się czasem przydaje.

Domyślnie

Thx Matus

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

zanim wybierzesz coś z powyższej listy pomacaj sobie Tokinę 16-50 f/2.8
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Domyślnie

Robgr a uzytkowales moze Tokine?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ta Tokina to ponoć niewypał... Poczytaj sobie w necie...
    Zdecydowanie bierz tego Tamrona. A którego? Musisz sobie odpowiedzieć, czy potrzebujesz stabilizacji, czy nie...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nr 1.

Domyślnie

nom,wlasnie przed chwila przeczytala pare opini i testow Tokiny,jakos nieciekawy ten model (16-50mm) sie wydaje

do slubnych chcialbym glownie uzyc jednego z powyzszej listy obiektywow,sie zastanwiam czy ta stabilizacja jest tak naprawde niezawodna....

nie che zakladac nowego watku,wiec moze ktos przy okazji wie ile sie czeka na kalibrowanie szkielka w serwisie Tamrona?tak wole sie zaoytac ile bym byla bez szkla w razie otrzymania jakiegos mydla np.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów