Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: canon 70-200 i 5D MKII dylemat ?

torti
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Miałem 2.8IS, teraz mam 4IS.
    I jest dużo lepiej.
    f2.8 z reguły i tak było za ciemne jak gdzieś było ciemno, więc bez sensu dopłacać za dodatkową wagę i coś czego się nie używa.
    Polecam 4IS.
    Dzięki wszystkim za konstruktywne odpowiedzi.
    Chyba zdecyduje się na F/4 bez IS, bo mam stabilizację do 105 mm (24-105).
    Pozdrawiam
    Marek

Bywalec
    Miasto
    Bruksela/Jelenia Góra

Domyślnie

jezeli szklo jest na wyjazd a nie jakos zawodowo w ciemnicy jakiejs to tylko 70-200/4. ja je mam i moim zdaniem ma tylko jedna wade... gabaryty ;-). niestety, dla mnie nawet najmniejsza z calej czwórki tele eLek jest za duza, ale od niedawna dopiero, od kiedy mam córeczke ;-). szczerze mowiac to odechcialo mi sie nosic to szklo na spacery z dzieckiem i wyjazdy tylko przez to ze duza. poza tym... optycznie doskonala i niedroga!
    "Dziś w nocy śniła mi się rzeczywistość. z jaką ulgą się obudziłem" S.J.Lec .

flickr

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

uzywam 70-200 f/4L z paroma puchami canona, w tym z 5dII. Powiem tak - autofokus dziala bez zajakniec, jest moze nieco wolniejszy i glosniejszy, niz w szklach 2,8, niemniej jednak roznica jest pomijalna w normalnych warunkach.
    Przy zakresie ISO z 5dII nie przejmowalbym sie az tak tym 1EV, jak juz, to bardziej stabilizacja. W sumie, to jedyne co mi przeszkadza w mojej elce. Moze, poza faktem ze jest szklem, ktorego najmniej uzywam, a ktore jest moim najstarszym szklem w "kolekcji"
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów