Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: UPS - nie przewieze Wam aparatu foto !!!

Domyślnie UPS - nie przewieze Wam aparatu foto !!!

Po prostu nie moge w to uwierzyc !!
    Firma UPS nie przewozi aparatow fotograficznych, ktore maja w srodku baterie

Kolega wyslal mi UPS aparat dwa dni temu, dzisiaj otrzymal paczke spowrotem z uzasadnieniem, ze w srodku aparatu sa baterie i firma USP nie przewozi takiego towaru !

Zadzwonielm do UPS Polska i o dziwo Pani potwierdzila ten fakt. Jesli ktos chce wyslac aparat UPS to MUSI wyjac z niego baterie i wyslac np. DHL

Tak wiec uprzedzam - mozecie miec problemy korzystajac z UPS. Mozecie, bo ja mysle ze wszystko zalezy od dobrej woli operatora skanera w danym dniu

Niemniej przepis jest idiotyczny - no bo co z laptopami na ten przyklad? I innym sprzetem, ktorego immanentnym wyposazeniem sa ładowane baterie/akumulatory..?

Hi, hi

Ps
    Zapomnialem dodac ze paczka wyslana z Niemiec. I problemy robil niemiecki UPS.
    Ostatnio edytowane przez iczek ; 19-10-2005 o 12:40

Bywalec Awatar GaGacek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

jestem ciekawy z kad wiedza ze aparat lub inna elektronika jest pod napieciem
    Are you brave enough?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Fluidy, po prostu fluidy

Bywalec Awatar sail0r

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GaGacek
    jestem ciekawy z kad wiedza ze aparat lub inna elektronika jest pod napieciem
    to nie chodzi o to ze jest po napieciem.. tylko o to ze bateria nalezy do "materialow niebezpiecznych".... moze sie wylac, wybuchnac itp.. i przez to uszkodzic inne przesylki... to chyba glownie o to chodzi
    S45 user

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

I tak kończy się mit o anonimowości przesyłek
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Początki nałogu Awatar gr86
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek
    I tak kończy się mit o anonimowości przesyłek
    ciekawe jak to sprawdzili?
    EOS 300 | EOS 300d black +BG-E1 | Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 |Canon 50mm/1,8 | 18-55 USM | 430EX | Velbon DX-888 | pokrowiec Soligor M42 | Lowepro Orion Trekker | DigiMate II 40GB Image tank | Helios 1:2/58 M42 | MIR 1B 1:2,8/37 | jupiter 4/200 |

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sail0r
    to nie chodzi o to ze jest po napieciem.. tylko o to ze bateria nalezy do "materialow niebezpiecznych".... moze sie wylac, wybuchnac itp.. i przez to uszkodzic inne przesylki... to chyba glownie o to chodzi
    Aż strach pomyśleć jak by się zakończyła próba przesłania UPS-em nadziewanych lukrowanych pierników - nigdy nie wiadomo, zawsze nadzienie może się wylać, albo ekplodować lub lukier może wszystko zapaskudzić

Coś już napisał Awatar slonek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie do konca tak jest, tzn. to co piszesz jest prawda, ze bateria ma takie wlasciwosci, ale tu chodzi o baterie podlaczona do czegos, a wiec pracujaca. Kazde urzadzenie zasilanie elektrycznie wytwarza pole elektromagnetyczne i to o to chodzi (niebezpieczenstwo zwiazane z zaklocaniem np. w samolocie). Sadze, ze osobno baterie i aparat mozna wyslac, z tym ze baterie trzeba odpowiednio oznakowac na paczce.
    20D, EF 17-40L f1:4; EF 70-200L f1:4; EF 50 f1:1,4; 580EX + kilka gadżetów

Bywalec Awatar sail0r

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slonek
    Nie do konca tak jest, tzn. to co piszesz jest prawda, ze bateria ma takie wlasciwosci, ale tu chodzi o baterie podlaczona do czegos, a wiec pracujaca. Kazde urzadzenie zasilanie elektrycznie wytwarza pole elektromagnetyczne i to o to chodzi (niebezpieczenstwo zwiazane z zaklocaniem np. w samolocie). Sadze, ze osobno baterie i aparat mozna wyslac, z tym ze baterie trzeba odpowiednio oznakowac na paczce.

hmm chyba nie do konca.... moze pracujaca moze sie szybciej wylac/wybuchnac?? ;-) z tym wylaniem przyszlo mi do glowy dlatego ze np. kleju tez nie mozna do przesylki wrzucac.... i to wlasnie dlatego zeby sie nie wylal albo nie zapalil......
    co do urzadzen elektr. na pokladzie samolotu to sam kiedys cykalem fortki w czasie startu i ladowania i nikt na mnie nie krzyczal... wiec chyba aparaty nie zaklucaja im sprzetu....
    S45 user

Bywalec Awatar SenK
    Miasto
    Oświęcim / Kraków

Domyślnie

... co do urzadzen elektr. na pokladzie samolotu to sam kiedys cykalem fortki w czasie startu i ladowania i nikt na mnie nie krzyczal... wiec chyba aparaty nie zaklucaja im sprzetu....

No właśnie.. Ja też robiłem fotki i nikt nie krzyczał, nawet stuardesy, które to widziały..
    I jest powiedziane, że ni można podczas startu i lądowania słuchać discmana, albo używać laptopa, bo o to sie przyczepialy do niekturych i kazały wyłączyć, a do mojego aparatu nikt nic nie miał..

hehe, hyba, że myślały, że to analog siakiś starszy, bez baterii, ale młody siedział koło mnie i miał coolpixa i tez to widziały.. więc nie wiem w czym problem ??
    Ostatnio edytowane przez SenK ; 19-10-2005 o 22:12

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów