Cytat Zamieszczone przez myslidar Zobacz posta
Coś dziwnego jest z tymi zdjęciami. Mają strasznie poszarpane krawędzie. Wygląda jakby były przeostrzone przed zmniejszeniem do publikacji. Na ostatnim zdjęciu widać to chyba najlepiej.
wiem wiem... podejrzewam, że to kwestia konwersji plików rozdzielczość rozmiar... ale to dla mnie drugorzędna sprawa, bo wiadomo - do druku, czy publikacji idą w innych formatach itp. zatem nad tym bym się nie rozwodził, aczkolwiek wiem, że nie wpływa to atrakcyjnie na foki...

Cytat Zamieszczone przez MaciekH Zobacz posta
Miny, pozy modelek jakieś takie nie szczególne... ...
jeśli mogę się obronić, to powiem tylko, że (wiadomo) żaden to profesjonalizm, ani jakaś konkretna sesja, tylko "wykwity" z niedzielnego wypadu w plener z puszką.. co nie zmienia oczywiście faktu, że mogły się bardziej postarać

Na ostatnim oprawa okularów przechodzi przez oczy...
nazwałbym to plagą... próbowałem ratować sytuację kilkakrotnie, ale ciężko szło...

Zapewne rawy robiłeś więc możesz jeszcze popracować nad kolorami (zwłaszcza skóry) aby "uatrakcyjnić" to foty, bo w tej konwencji sam osobiście nie znajduje w nich nic ponad "albumowy standard"...
tak - RAW'y - co masz na myśli "popracować nad kolorami"? ..zwłaszcza skóry? tak się składa, że akurat w przypadku skóry, to odcienie niemal są zgodne z rzeczywistością - "modelki" naturalne.. nie wiem, może bardziej przyciemnić np. 25.? a zieleń?

rozumiem, że nie każdy musi widzieć "czad" w tych zdjęciach i nie koniecznie muszą być top-models, ale bardziej chodzi mi o wskazówki dot. kolorów, kadrowania, "wykorzystania" tematu?

#