Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Przesiadka na 350D

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez student_22
    MarekC - to że ciemny to wiem ale to jeszcze mogę znieść. A jak optyka ? Miałem go włapach no i ergonomika nie jest najgorsza nie licząc przedniego małego pierścienia MF. Szczególnie za tą cene....
    PS Twoim przyjacielem :-). W plenerkach (czyli od F8 ) nawet nieźle, "portreciki" trzeba podostrzać. jakichś dużych aberacji nie widziałem, winietowanie póki co tylko przy pełnej dziurze i ogniskowej 18...ale specowie pewnie znaleźliby nieco więcej wad.
    Poszedłem za słowami Viteza, który twierdził że przy tych ogniskowych, ponad kita warto inwestowac tylko w "eLki"
    Pozdrawiam
    Marek

Domyślnie

MarekC - to że ciemny to wiem ale to jeszcze mogę znieść. A jak optyka ? Miałem go włapach no i ergonomika nie jest najgorsza nie licząc przedniego małego pierścienia MF. Szczególnie za tą cene....
    zajrzyj do wątku
    http://www.canon-board.info/showthre...?t=5761&page=2
    dałem tam linki do zdjęć wykonanych kitem,
    i powtórzę jeszcze, przy cenie kita nie warto z niego rezygnować.

Andrzej 'Andy' Kidaj
    Guest

Domyślnie

To może i ja parę słów. Wszyscy narzekali na kit, ze to kit i lepiej od razu kupić coś lepszego. Nie stać mnie na razie, więc wziąłem z kitem, coby body nie leżało bezczynnie. Od maja pstrykam i jestem mile zaskoczony. NIe jest to rewelka, ale porażka też nie. Dobry na pewno dla kogoś, kto chce extremalnie pomolestować aparat w trudnych warunkach na przykład. Wtedy ewentualne uszkodzenie szkła nie zaboli tak bardzo Teraz kombinuję z podpięciem szkieł od starego T-70.

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

taka sobie fotka z wycieczki...

Inne robione kitem np. http://www.kgw.pilickanet.pl/index.p...d=61&Itemid=56

Z wycieczki tylko korekta levelsów, w artykule - levelsy, czasem kontrast, ostrość..
    Ostatnio edytowane przez MarekC ; 19-10-2005 o 20:05
    Pozdrawiam
    Marek

Coś już napisał Awatar student_22
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tak sobie oglądam zdjęcia z Kit niektórych ludzi i tak mnie powalają co niektóre że mam wrażenie że jeżeli dobrze go urzyć to rzeczywiście będzie dobrym rozwiązaniem i pewnie minie troszke czasu zanim dojde do poziomu na którym będzie dla mnie on syfem totalnym a i wtedy moze juz dorobie ise czegoś lepszego......

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Tak sobie oglądam zdjęcia z Kit niektórych ludzi i tak mnie powalają co niektóre że mam wrażenie że jeżeli dobrze go urzyć to rzeczywiście będzie dobrym rozwiązaniem i pewnie minie troszke czasu zanim dojde do poziomu na którym będzie dla mnie on syfem totalnym a i wtedy moze juz dorobie ise czegoś lepszego......
    Słusznie prawisz. Ogólnie w tych pieniądzach nie kupisz nic lepszego, na zmiany masz zawsze czas, a sprzedając go niewiela stracisz. Chociaż są też tacy (na forum), którzy mają kilka niezłych szkieł, a kita się nie pozbyli.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Ja na początku tez na niego plulem .. z czasem coraz bardziej mi sie podoba. Patrząc na ceny to bez dołożenia z 1000 zł nie dostaniesz nic lepszego co ma 18mm.

Porownywalem np. z sigma 18-125 - sigma oczywiscie ostrzejsza juz na pierwszy rzut oka. Ale to wydatek rzędu 1000-1100zl ...

Kup kita i jak juz mowiono zaprzyjaźnij się z PhotoShopem Po jakimś czasie będziesz to robil jak automat
    Ostatnio edytowane przez ripek ; 19-10-2005 o 23:01
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej 'Andy' Kidaj
    Wtedy ewentualne uszkodzenie szkła nie zaboli tak bardzo
    Oj gdzie Ty fotki robisz? Filtr na szklo i póki nie wypadnie z plecaka (jak jednemu z forumowiczów - ['] L [']) to nie będzie źle
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek
    Porownywalem np. z sigma 18-125 - sigma oczywiscie ostrzejsza juz na pierwszy rzut oka.
    Oj czy aby napewno ? Jak się oglada różne sample po sieci to wygląda to inaczej

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74
    Oj czy aby napewno ? Jak się oglada różne sample po sieci to wygląda to inaczej
    Z ta Sigma jest podobnie jak z kitem - przymknieta jest calkiem spoko. Ja jestem zadowolony. No i ten zakres
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów