Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: System oparty na 580EX II

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Sebcio80 - tak sie zastanawiam nad sensem inwestycji w 2x580 + softy + reszta dupereli i kombinowanie ze skladaniem tego vs zestaw chocby Elinchroma 200/400ws z softami i stojakami.

Jedyne co przemawia mi za zestawem 580'tek to waga calego zestawu. No i moze calosc zajmuje mniej miejsca po spakowaniu. Co Ciebie sklonilo do takiego zestawu oswietlenia?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

mobilnosc, wygoda, HSS
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    no i ja wlasciwie tylko w ETTL robie, niewazne czy w plenerze czy w pomieszczeniach
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 19-03-2010 o 09:57 Powód: Automerged Doublepost
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Śliczne dzięki, jakby tak jeszcze zdjątko zmontowanej całości (bez softu)? ;-)
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    mobilnosc, wygoda, HSS
    no i ja wlasciwie tylko w ETTL robie, niewazne czy w plenerze czy w pomieszczeniach
    No tak, nie wychodzilem jeszcze z softboxem w plener. Tu faktycznie nie ma o czym gadac, ciaganie lampy z aku czy generatorem vs 580 z softem i stojakiem - jest roznica. No ale to tez zalezy od sesji.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Parteq Zobacz posta
    No tak, nie wychodzilem jeszcze z softboxem w plener. Tu faktycznie nie ma o czym gadac, ciaganie lampy z aku czy generatorem vs 580 z softem i stojakiem - jest roznica. No ale to tez zalezy od sesji.
    waga to jedno, mozna by bylo przebolec, ale jak tu wyzwalac na krotkich czasach?

dlatego w plenerze sredni format lepiej sie sprawdza nawet niz w studio, GO jest mała nawet na F/8 - no i sporo obiektywow z centalna migawka
    ja w przyszlosci na wieksze sesje komercyjne chce miec w plener lampy studyjne, ktore bede wyzwalal przez fotocele, ktora bede uruchamiał przez 580EX, ktory to bedzie podlaczony do systemu pocketwizarda

troche kombinacji ale powinno ladnie dzialac ;-)
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 19-03-2010 o 10:57 Powód: Automerged Doublepost
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

HSS przenoszą pocketwizardy i radiopoppery. Mam to drugie, do tego 3x580 II w softboxie 60x90, idealne rozwiązanie w plenerze.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    HSS przenoszą pocketwizardy i radiopoppery. Mam to drugie, do tego 3x580 II w softboxie 60x90, idealne rozwiązanie w plenerze.
    masz 3 lampy w takim małym softboxie? z jakiej odległości tym błyskasz?
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Z różnej, zależy od zdjęcia. Przy synchronizacji z krótkimi czasami 3 lampy to wcale nie jest dużo.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów