Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Międzynarodowe Targi Poznańskie a na nich ja z aparatem?

Mieszany widok

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Byłem rok temu w Lublinie na targach moto.. wczoraj byłem w tej samej hali na LubDom.. oświetlenie kiepskie i wczoraj było ciasno. Na moto-show szału nie było, ale przynajmniej świeciło troszkę..

Ja sobie statyw odpuściłem i szkieł za wiele nie ma co brać - na pewno jakiś szeroki kąt i coś do zbliżeń, no i jakaś portretóweczka dla modelek - oj a czasem jest co uchwycić..

Nie masz co się obawiać o to, czy Cię pogonią, czy nie - bo na bank NIE! To impreza otwarta, na którą może wejść każdy. Nie bywa tak, żeby an takich imprezach trzeba było dopłacać za posiadanie aparatu i robienie zdjęć (tak bywa w muzeach). Więc powodzenia i czekamy na relację

PS. Oto moje FOTKI z lubelskich targów moto.
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Domyślnie

A czy ktoś robił może na hali MTP zdjęcia bez lampy ? Co roku są tam prestiżowe zawody jeździeckie, nie można fotografować z lampą, zastanawiam się, czy f 3.5 da radę uchwycić konia w ruchu czy nad przeszkodą ... na Sigmę 70-200 2.8 dłuuugo nie będzie mnie stać, na razie zbieram pieniądze na Canona 18-200 3.5-5.6 ... da radę na tej hali, z tym oświetleniem bez lampy zrobić sensowne zdjęcie ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mroczna Kuleczka Zagłady Zobacz posta
    A czy ktoś robił może na hali MTP zdjęcia bez lampy ? Co roku są tam prestiżowe zawody jeździeckie, nie można fotografować z lampą, zastanawiam się, czy f 3.5 da radę uchwycić konia w ruchu czy nad przeszkodą ... na Sigmę 70-200 2.8 dłuuugo nie będzie mnie stać, na razie zbieram pieniądze na Canona 18-200 3.5-5.6 ... da radę na tej hali, z tym oświetleniem bez lampy zrobić sensowne zdjęcie ?
    Odpowiedz brzmi NIE i jeszcze raz NIE
    to f=3.5 bedziesz mial przy jakiej ogniskowej ?? Obawiam sie ze przy szerokim kacie.
    na zawodach konnych potrzebujesz czegos ponad 150mm
    Jedyne co Cię może ratowac to wysokie ISO. Bo czasy przy zdjęciach dynamicznch musisz mieć krótkie.
    40D + BG-E2N + 16-35 + 50 + 85 + 70-200

Uprawnienia umieszczania postów