Cytat Zamieszczone przez Lukis Zobacz posta
Witam,
mam do Was drodzy użytkownicy Canon-Board proste pytanie.
Otóż w najbliższy weekend na naszych poznańskich targach odbędą się ciekawy Targi Motoryzacyjne, na które chciałbym się wybrać wraz z aparatem.
Z doświadczenia wiem, że na targach zawsze wiele osób ma aparaty kompaktowe i nikogo to oczywiście nie rusza. Nie mniej jednak, jeśli się pojawię z lustrem, jakimś pokaźnym obiektywem i lampką, a może nawet statywem - będę mógł bez problemu zdjęcia wykonywać czy raczej mogę wzbudzić czyiś niepokój i zostać np. wyproszony, poproszony o usunięcie zdjęć lub ponieść jakieś inne konsekwencje?

Jednym słowem - można wchodzić na targi jako zwiedzający, ale mając troszkę bardziej zaawansowany sprzęt ?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.

P.S
Nie byłem pewien co do działu... mam nadzieję, że jest prawdiłowy.

w takiej sytuacji niepewnosci dobrze jest zapytac przy zakupie biletow.
to w zasadzie niczego nie zmienia gdyz fotografowac mozna , ale bedziesz czul sie psychicznie spokojniejszy.
bedac w muzeach ( na wystawach nie spotkalem sie nigdy z zakazem fotografowania ) zawsze pytam.
okazuje sie ze muzea na ogol pozwalaja , niekiedy za dodatkowa oplata , niekiedy pod warunkiem uzyskania zgody , ktora dostajesz wlasnie w momencie odpowieddzi pozytywnej na pytanie.

Statyw w tlumie - stosowalem pare razy , jakos cialem trzeba oslaniac aparat , i np trzymac pasek w reku . jesli nie jest to procesja w Boze Cialo to na ogol ludzie obchodza bez narzekania.
W zasadzie fotografa ze statywem w dzien traktuja jako nieszkodliwego wariata :wink::-D