Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Międzynarodowe Targi Poznańskie a na nich ja z aparatem?

Dopiero zaczyna Awatar Lukis
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Międzynarodowe Targi Poznańskie a na nich ja z aparatem?

Witam,
    mam do Was drodzy użytkownicy Canon-Board proste pytanie.
    Otóż w najbliższy weekend na naszych poznańskich targach odbędą się ciekawy Targi Motoryzacyjne, na które chciałbym się wybrać wraz z aparatem.
    Z doświadczenia wiem, że na targach zawsze wiele osób ma aparaty kompaktowe i nikogo to oczywiście nie rusza. Nie mniej jednak, jeśli się pojawię z lustrem, jakimś pokaźnym obiektywem i lampką, a może nawet statywem - będę mógł bez problemu zdjęcia wykonywać czy raczej mogę wzbudzić czyiś niepokój i zostać np. wyproszony, poproszony o usunięcie zdjęć lub ponieść jakieś inne konsekwencje?

Jednym słowem - można wchodzić na targi jako zwiedzający, ale mając troszkę bardziej zaawansowany sprzęt ?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.

P.S
    Nie byłem pewien co do działu... mam nadzieję, że jest prawdiłowy.
    Canon 450D | C18-55 IS | C50mm f/1.8 | Samyang 8mm fisheye | Sunpak PZ42X

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

na pewno zapomnij o statywie - zagrożenie potknięcia się przy nagłej ewakuacji i takie tam. Ale generalnie - myślę, że nie będzie problemu.

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

Statywu nie rozłożysz. Z fotografowaniem problemu nie będzie - w końcu to targi/showroom gdzie fota z autem to wręcz wymóg ;D

Bywalec Awatar aciek_l
    Miasto
    Poznań, Częstochowa

Domyślnie

Statyw faktycznie może być problematyczny. Ale jak miałem aparat na wystawie kotów, to bez problemu fotografowałem. I wielu innych, z również profesjonalnie wyglądającym sprzętem, też.

Domyślnie

U mnie robię bez problemowo wszelkie targi i inne wystawy i nigdy nikt nic nie powiedział... Przecież tam pełno ludzi z lustrami...

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lukis Zobacz posta
    Witam,
    mam do Was drodzy użytkownicy Canon-Board proste pytanie.
    Otóż w najbliższy weekend na naszych poznańskich targach odbędą się ciekawy Targi Motoryzacyjne, na które chciałbym się wybrać wraz z aparatem.
    Z doświadczenia wiem, że na targach zawsze wiele osób ma aparaty kompaktowe i nikogo to oczywiście nie rusza. Nie mniej jednak, jeśli się pojawię z lustrem, jakimś pokaźnym obiektywem i lampką, a może nawet statywem - będę mógł bez problemu zdjęcia wykonywać czy raczej mogę wzbudzić czyiś niepokój i zostać np. wyproszony, poproszony o usunięcie zdjęć lub ponieść jakieś inne konsekwencje?

Jednym słowem - można wchodzić na targi jako zwiedzający, ale mając troszkę bardziej zaawansowany sprzęt ?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.

P.S
    Nie byłem pewien co do działu... mam nadzieję, że jest prawdiłowy.

w takiej sytuacji niepewnosci dobrze jest zapytac przy zakupie biletow.
    to w zasadzie niczego nie zmienia gdyz fotografowac mozna , ale bedziesz czul sie psychicznie spokojniejszy.
    bedac w muzeach ( na wystawach nie spotkalem sie nigdy z zakazem fotografowania ) zawsze pytam.
    okazuje sie ze muzea na ogol pozwalaja , niekiedy za dodatkowa oplata , niekiedy pod warunkiem uzyskania zgody , ktora dostajesz wlasnie w momencie odpowieddzi pozytywnej na pytanie.

Statyw w tlumie - stosowalem pare razy , jakos cialem trzeba oslaniac aparat , i np trzymac pasek w reku . jesli nie jest to procesja w Boze Cialo to na ogol ludzie obchodza bez narzekania.
    W zasadzie fotografa ze statywem w dzien traktuja jako nieszkodliwego wariata :wink::-D

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Jak najbardziej ze statywem
    zapraszam
    http://picasaweb.google.pl/remigiusz...PSMPoznan2009#

nikt się nie czepia, a czasami nawet można pogadać fotograficznie
    spokojnie bierz statyw wężyk i się nie przejmuj a jak jeszcze pogadasz z wystawiającymi się to będziesz miał jeszcze dostęp do otwartych obudów czy masek samochodów

Warto wbić się jeszcze na dzień prasowy - jest mniej przeszkadzających osób
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    podobnie jest na targach w Kielcach tylko gorsze oświetlenie w halach
    http://picasaweb.google.pl/remigiusz...utostrada2009#
    Ostatnio edytowane przez enter ; 20-03-2010 o 13:20 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Byłem rok temu w Lublinie na targach moto.. wczoraj byłem w tej samej hali na LubDom.. oświetlenie kiepskie i wczoraj było ciasno. Na moto-show szału nie było, ale przynajmniej świeciło troszkę..

Ja sobie statyw odpuściłem i szkieł za wiele nie ma co brać - na pewno jakiś szeroki kąt i coś do zbliżeń, no i jakaś portretóweczka dla modelek - oj a czasem jest co uchwycić..

Nie masz co się obawiać o to, czy Cię pogonią, czy nie - bo na bank NIE! To impreza otwarta, na którą może wejść każdy. Nie bywa tak, żeby an takich imprezach trzeba było dopłacać za posiadanie aparatu i robienie zdjęć (tak bywa w muzeach). Więc powodzenia i czekamy na relację

PS. Oto moje FOTKI z lubelskich targów moto.
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Domyślnie

A czy ktoś robił może na hali MTP zdjęcia bez lampy ? Co roku są tam prestiżowe zawody jeździeckie, nie można fotografować z lampą, zastanawiam się, czy f 3.5 da radę uchwycić konia w ruchu czy nad przeszkodą ... na Sigmę 70-200 2.8 dłuuugo nie będzie mnie stać, na razie zbieram pieniądze na Canona 18-200 3.5-5.6 ... da radę na tej hali, z tym oświetleniem bez lampy zrobić sensowne zdjęcie ?

Bywalec Awatar Czapa
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

na MTP oświetlenie jest mniej więcej jak w pokoju z oknem od strony zachodu, może ciut jaśniej, jeżeli masz takowy pokój to powinieneś być zorientowany ,)
    ...Ja tu tylko sprzątam C 5D II :: C 6D :: s 14mm 2.8 :: c 35 1.4mm :: c 40mm 2.8 :: c 85mm 1.8 :: c 70-200mm 2.8 :: Y 565ex :: rf-603 :: 055xprob x2:: 804cr2 :: 701 HDV

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów