Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: [medieval78] Sw. Patryk

Mieszany widok

Domyślnie [medieval78] Sw. Patryk

Witam!

Wrzucilem kilka kadrow z wczorajszej parady z okazji dnia Sw. Patryka. Kadry popelnione 5D mkII i EF 17-35mm f2.8L.

1)

2)

3)

4)

5)

6)

7)

8)

9)
    Pozdrawiam
    Przemek
    ---
    http://www.kilanowski.eu

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

na 1. twarz dzieciaka przyciemniona przez te winietę mi nie pasi
    na 4. szkoda, że tej koniczynki na psiaku nie ma w mocnym punkcie czy coś...

ogólnie całkiem fajnie, ale czegoś mi brakuje... może jakiegoś ruchu, emocji..

Domyślnie

17-35? Rozumiem, że chodzin o 16-35? Bardzo ostry obiektyw. Podoba mi się DOF na zdjęciach. 35mm do ludzi jest jak najbardziej OK, ale na szerszych ogniskowych to juz (subiektywnie) wolę landszafty niż człowieki.
    Ogółem fotki fajne, ciekawa mroczna obróbka.
    Pozdrawiam!
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Domyślnie

17-35mm to nie pomylka. To poprzednik 16-35mm, dosc wiekowe juz szklo ale nadal daje rade zwlaszcza na FF.
    Pozdrawiam
    Przemek
    ---

Początki nałogu Awatar patric89
    Miasto
    Kraków / Tarnobrzeg

Domyślnie

przed chwila czytałem ze ten obiektyw niezbyt jest ostry, tutaj trudno to określi ale kadry naprawdę bardzo ciekawe i przemyślane...
    Szkoda że ja tak nie świętuje... W końcu to również moje święto
    patryk
    5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Domyślnie

Wiekszosc testow dotyczy zachowania tego szkla starszych na puszkach aps-c np. 10D czy 20D. Ja z wlasnych obserwacji pod katem tego co daje wraz z 5D mkII jestem bardzo zadowolony.
    Pozdrawiam
    Przemek
    ---

Domyślnie

I masz prawo być zadowolniony! B. interesujące efekty.
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Bywalec
    Miasto
    Bruksela/Jelenia Góra

Domyślnie

cala seria bardzo mi sie podoba. fajna obróbka, dobry reportaz. nie zgadzam sie z opinia gunia1990 ze brakuje emocji - ale to juz kwestia indywidualna. pozdrawiam
    "Dziś w nocy śniła mi się rzeczywistość. z jaką ulgą się obudziłem" S.J.Lec .

flickr

Uprawnienia umieszczania postów