Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: POWERLUXy z funsports - opinie, porady

Domyślnie

mam 200 i 400 - nie widze roznicy
    na razie po 1,5 roku bezawaryjne

200Ws przeszla crash-test i spadla z 2m
    tylko zarowka modelujaca do wymiany
    to mowi samo za siebie chyba

Domyślnie

wiem że wątek nie najnowszy i ostatni post z maja, ale jak będziecie mieli jakies pytania odnośnie lamp Powerlux lub innego sprzętu studyjnego to zapraszam. Moge wam przetestować i sprawdzić czy działa jak działa itd Pokazać na zdjęciach dokładnie każdy szczegół jeżeli będzie potrzeba. Jedynym problemem może być aparat bo mam Nikony, ale mysle że Canona też się znajdzie pod ręką.

Po za tym witam wszystkich serdecznie

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Jedno pytanie. Cena lamp Quantuum R300+ i Powerlux 400Ws sa bardzo podobne. Czasem pracuje na Quantuumach i podobają mi sie te lampy, mają duzy plus w stosunku do Powerluxów mianowicie potencjometr od ustawiania mocy błysku a nie przyciski. Czy moc deklarowana przez lampy Powerlux jest naprawdę o te 100Ws większa od Quantuuma??

Domyślnie

ale o którym modelu mówisz z Powerluxa że ma przyciski do sterowania mocą ? VE ? bo VC i VC LR mają potencjometr.

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

http://allegro.pl/item1155843102_now..._promocja.html

VE 400 konkretnie o ten sprzet mi chodzi kontra R300+

Domyślnie

to nie ta półka i VE300 można by porównywać z PT-300 a do R300+ porównac można ten model LINK i tu już masz potencjometr, a jeżeli chodzi o moc VE400 to faktycznie jest mocniejsza i posiada regulacje 1/32.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

miał ktoś przyjemność obcować z tymi Powerluxami ze zdalną regulacją mocy przez pilota? jak to działa?
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

działa rewelacyjnie sam mam oparte studio na nich. Jedynym minusem jeżeli można to tak nazwać jest to że pilot nie ma wyłącznika i podświetlenia, ale da się z tym żyć. Najprawdopodobniej będzie to poprawione, ale kiedy nie chce podawać konkretnego terminu żeby nie wprowadzać w błąd

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoellite Zobacz posta
    działa rewelacyjnie sam mam oparte studio na nich. Jedynym minusem jeżeli można to tak nazwać jest to że pilot nie ma wyłącznika i podświetlenia, ale da się z tym żyć. Najprawdopodobniej będzie to poprawione, ale kiedy nie chce podawać konkretnego terminu żeby nie wprowadzać w błąd
    jaki zasieg w plenerze? i czy mamy pewnosc ze ustawienia zostaly zmienione? komunikacja jest w jedna strone czy lampa potwierdza?
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Bywalec
    Miasto
    Tarnów/Warszawa

Domyślnie

A ja mam 400 i cały czas eksploduje, po prostu jakaś masakra, nigdy więcej powerluxa.. Lampa po raz drugi w serwisie, błysków - 100 :-/

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów