mam 200 i 400 - nie widze roznicy
na razie po 1,5 roku bezawaryjne
200Ws przeszla crash-test i spadla z 2m
tylko zarowka modelujaca do wymiany
to mowi samo za siebie chyba
mam 200 i 400 - nie widze roznicy
na razie po 1,5 roku bezawaryjne
200Ws przeszla crash-test i spadla z 2m
tylko zarowka modelujaca do wymiany
to mowi samo za siebie chyba
wiem że wątek nie najnowszy i ostatni post z maja, ale jak będziecie mieli jakies pytania odnośnie lamp Powerlux lub innego sprzętu studyjnego to zapraszam. Moge wam przetestować i sprawdzić czy działa jak działa itdPokazać na zdjęciach dokładnie każdy szczegół jeżeli będzie potrzeba. Jedynym problemem może być aparat bo mam Nikony, ale mysle że Canona też się znajdzie pod ręką.
Po za tym witam wszystkich serdecznie![]()
Jedno pytanie. Cena lamp Quantuum R300+ i Powerlux 400Ws sa bardzo podobne. Czasem pracuje na Quantuumach i podobają mi sie te lampy, mają duzy plus w stosunku do Powerluxów mianowicie potencjometr od ustawiania mocy błysku a nie przyciski. Czy moc deklarowana przez lampy Powerlux jest naprawdę o te 100Ws większa od Quantuuma??
ale o którym modelu mówisz z Powerluxa że ma przyciski do sterowania mocą ? VE ? bo VC i VC LR mają potencjometr.
http://allegro.pl/item1155843102_now..._promocja.html
VE 400 konkretnie o ten sprzet mi chodzi kontra R300+
to nie ta półka i VE300 można by porównywać z PT-300a do R300+ porównac można ten model LINK i tu już masz potencjometr, a jeżeli chodzi o moc VE400 to faktycznie jest mocniejsza i posiada regulacje 1/32.
działa rewelacyjniesam mam oparte studio na nich. Jedynym minusem jeżeli można to tak nazwać jest to że pilot nie ma wyłącznika i podświetlenia, ale da się z tym żyć. Najprawdopodobniej będzie to poprawione, ale kiedy nie chce podawać konkretnego terminu żeby nie wprowadzać w błąd
![]()
A ja mam 400 i cały czas eksploduje, po prostu jakaś masakra, nigdy więcej powerluxa.. Lampa po raz drugi w serwisie, błysków - 100 :-/