Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: POWERLUXy z funsports - opinie, porady

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    jaki zasieg w plenerze? i czy mamy pewnosc ze ustawienia zostaly zmienione? komunikacja jest w jedna strone czy lampa potwierdza?
    Lampa wydaje sygnał dźwiękowy i zapala się wyświetlacz co potwierdza komunikacje lampa-pilot. Wieczorem wstawie ci przykład na jaką odległość lampa w plenerze wyłapuje sygnał pilota.

Cytat Zamieszczone przez jasnezetak Zobacz posta
    A ja mam 400 i cały czas eksploduje, po prostu jakaś masakra, nigdy więcej powerluxa.. Lampa po raz drugi w serwisie, błysków - 100 :-/
    nie ma się co zrażać bo i Mercedesy się psują ja jeszcze nie miałem żadnego zwrotu od klienta lub serwisu. Może akurat trafiłeś na egzemplarz wadliwy sam z siebie bo też tak bywa. Ja wymieniałem np non stop laptopa a firma niby poważna.

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Jedna z moich VC400 jak przyszła paczką świerzo po zakupie tez robiła jakieś zwarcie i zaraz po włączeniu jej eksplodował bezpiecznik topikowy w lampie a czestem i korki w mieszkaniu wywalało. Odesłałem, naprawili i do dziś śmiga.

Domyślnie

prosze taki krótki filmik dla ukazania jak daleko działa pilot do lamp Powerlux VCxxxLR. Nakręcane było z 35 kroków także około 30 metrów, a że mam ogród mocno zadrzewiony to próby z około 60m nie nakręcałem bo by nie było widać lampy ale też działało w każdym bądź razie.

http://www.youtube.com/watch?v=Z7Sutqw3ecQ

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

dzieki, nie ukrywam, ze na chwile obecna do tych lamp + zasilacza plenerowego mi najblizej
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Coś już napisał

Domyślnie

Czy są jakieś nowe doświadczenia związane z tymi lampami? Przymierzam się do zakupu i szukam aktualnych opinii.

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel_G Zobacz posta
    Posiadam 2 szt VC400. Wykonały już z 5000 błysków. Nie zauważyłem problemów na temperaturą nawet po 2 godz. błyskania. Moim zdaniem różnice w cenach od tych nowych z radiem są znikome i warto byłoby iść w te lampy. 300 zł za 7 kanałowego pilota nie jest wygórowaną ceną a wygoda tego rozwiązania jest znaczna. Pal licho jak masz lampy nisko na statywach, gorzej jak na boomie. W takim przypadku pilot to świetna sprawa do modyfikowania ustawień lampy na bierząco.
    jest tylko jeden problem z tymi lampami (VC...LR)... w Funsporcie odradzają stosowania przetwornic ze względu na elektronikę, podobno zachowują się niestabilnie więc zabieranie ich w plener jest raczej nie wskazane. Poza tym są OK, pilot obsługuje siedem lamp więc jak ktoś ma bardziej rozbudowane studio to się nie nabiega

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Dla mnie, to super jest, że maja i potencjometr i wyświetlacz, trochę denerwuje wajcha stabilizująca nachylenia poziome, jest za blisko korpusu a trzeba wykonać czasem pełny obrót i obciera o ściankę lampy.

Bywalec

Domyślnie

Wajche mozna odciagnac od korpusu i wtedy nie obciera. Mam lampy, sa ok choc tez mi w nich cos po krotkim uzytkowaniu sie przepalilo i poszly do naprawy.
    50D/400 D /T 17-50 2.8 / C 50 1.8 / C 85 1.8 / 580Ex II i reszta gratow

Uzależniony

Domyślnie

Zamierzam zaadoptować pokój na moje pierwsze mini bardzo mini studio. Pokój jest prawie kwadratowy ale mały - ok 11m2. Wymiary 3.60x3.10 Oświetlenie i akcesoria będę kupował w Łodzi w FunSportsie. Prosiłbym was o polecenie mi jakiegoś oświetlenia i akcesoriów typu softboxy, parasolki itp. Będę fotografował modelkę w celu prezentacji ubiorów ponieważ będę prezentował na niej ubrania w swoim sklepie internetowym. Wiem, że pokój jest mały i szału nie będzie ale może coś się uda zrobić. W razie potrzeby przeniosę się do większego 16m2 ale wolałbym tego uniknąć. Pytam was też dlatego bo między sprzedawcami w tym sklepie jest rozbieżność jeśli chodzi o oświetlenie. Jeden z nich poleca mi 2 lampy VC400 lub VE400 i doświetlającą tło DELICACY 180 + wyzwalacz FW100 Powerlux do tego 2 softboxy 70-140 - jak dla mnie za wielkie do takiego pokoju. Inny jako lampy główne poleca 2 zestawy oświetleniowe KH-100 +statyw+parasolka - wszystko w jednym argumentując tym, że taka moc jest w zupełności wystarczająca i mówi, że ewentualnie lampy można wymienić na mocniejsze - 200. Co o tym myślicie ? Sam wiem, że lampy w pierwszym wariancie są bardzo mocne - stanowczo za mocne do tego pokoju ale może jakościowo lepsze - tego nie wiem - pytam, zawsze moc możne ograniczyć przykręcając je. Proszę was o radę ponieważ nie jest doświadczony w tym aspekcie a chciałbym od czegoś zacząć.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoellite Zobacz posta
    działa rewelacyjnie sam mam oparte studio na nich. Jedynym minusem jeżeli można to tak nazwać jest to że pilot nie ma wyłącznika i podświetlenia, ale da się z tym żyć. Najprawdopodobniej będzie to poprawione, ale kiedy nie chce podawać konkretnego terminu żeby nie wprowadzać w błąd
    Czy udało się to poprawić w pilocie?

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów