Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: ludzie pozbywają się 70-200/4L

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wyspa Bahama Zobacz posta
    ciekawe

mam w zasadzie nie na mysli konkretnie wypuszczone do tej pory modele sigmy tylko w ogole niezaleznych producentow bodys do okreslonych systemow obiektywow.
    powiedzmy odpowiednicy tamtona , tokiny , vivitara &co ale produkujacy body z roznymi bagnetami.

wyobrazam sobie ze np taka niezalezna puszka pod canona z np wbudowanym IS w matrycy , rownie skutecznym jak w olympusie natychmiast ozywilaby rynek obiektywow starszych bez iS.
    Albo coś w rodzaju tamrnowskiego adpatall albo jak kiedyś metz miał dedykowaną kostkę.
    Kupujesz body sigmy i moduł bagnetowo / sterujący szkłami :-) I masz "L" od canona, wymieniasz moduł i masz 14-24 nikkora :-)

Z drugiej strony narzekamy na Sigmy na body canona. Ciekawe jak byłoby z narzekaniem na szkła canona na body sigmy :-)

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malkontent Zobacz posta

Z drugiej strony narzekamy na Sigmy na body canona. Ciekawe jak byłoby z narzekaniem na szkła canona na body sigmy :-)

dlatego żartowałem że sigma zrobi body bez AF

Zablokowany

Domyślnie

Albo coś w rodzaju tamrnowskiego adpatall albo jak kiedyś metz miał dedykowaną kostkę.
    Kupujesz body sigmy i moduł bagnetowo / sterujący szkłami :-) I masz "L" od canona, wymieniasz moduł i masz 14-24 nikkora :-)

cos takiego istnieje w analogu juz dawno np voitgländer wypuscil besse pod obiektywy leicki. puszka zdecydowanie tansza od oryginalu , zreszta produkowana nadal w kolejnych odmianach ( a jakze w japoni :-) )

w cyfrze to raczej konstrukcje niszowe jak phase one , czy ta konstrukcja ukrainska w bylych zakladach kijeva nie pamietam nazwy - w zasadzie firma niemiecka . ale jakos tych popularnych i wielkich producentow producentow systemowych nikt nie tyka.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Która czyni dużo problemów (wiem, bo mam kostke M2 i aparat 4 generacji i muszę używać Auto, a nie TTL), z której Metz zrezygnował.

Tak to jest, jak próbuje się "pożenić" 2 zamknięte standardy (np SCA i E-TTL). To miała być zaleta 4/3 (standard otwarty), ale ponoć u4/3 już takim otwartym systemem nie jest...
    zdRAWki
    PS a wracając do tematu - przecież stary sprżet nie robi już zdjęć! Wszyscy na tym forum to doskonale wiedzą... magii FF starczy tylko na góra 2.5 roku.
    Fotograf platoniczny

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    dlatego żartowałem że sigma zrobi body bez AF
    oj . oj
    tu sie mozna pomylic.
    mam tylko dwie sigmy i akurat naleza one do najlepiej ostrzacych jakie mam.
    Nie ma powodu do kompleksu.
    Nie wycigalbym stad wniosku , ze wszystkie ostrza dobrze , ale wyciagnalbym wniosek , ze nie wszystkie ostrza zle.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Wyspa Bahama Zobacz posta
    oj . oj
    tu sie mozna pomylic.
    mam tylko dwie sigmy i akurat naleza one do najlepiej ostrzacych jakie mam.
    Nie wycigalbym stad wniosku , ze wszystkie ostrza dobrze , ale wyciagnalbym wniosek , ze nie wszystkie ostrza zle.
    ...do najlepiej ostrzacych OBIEKTYWOW jakie mam.
    Ostatnio edytowane przez Wyspa Bahama ; 18-03-2010 o 17:11 Powód: Automerged Doublepost

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów