Czy ktoś dopinał do canona 100-400 L jakiś extender i co z tego wynikło ?
Czy ktoś dopinał do canona 100-400 L jakiś extender i co z tego wynikło ?
A co ma wyniknąć? Ostrzenie manualne, chyba że to TC 1.4x a body to jedynkaZamieszczone przez Nemeo
No i jakiś tam spadek jakości...
Jezeli mnie pamiec nie myli to moje 350D bardzo dobrze samo ostrzylo z tandemem 1.4x400mm...ale pamiec zawodna a body bylo wiele (na zlocie ofkors;-) ) Ostrzyc przestalo dopiero z drugim TC 1.5.Zamieszczone przez muflon
Eee, no zaklejając dwa kontakty to można i ze trzy TC Canona podłączyć a AF ciągle będzie jakoś działał (albo przynajmniej próbował) :-) No ale niech będzie, macie mnie
Zresztą gdzieś czytałem, że nawet w przypadku teoretycznie 'poprawnych' kombinacji typu 70-200/2.8 + TC, zaklejenie kontaktów w dobrych warunkach wychodzi szybkości AF 'na zdrowie'. W normalnych warunkach po wykryciu TC body zwalnia nieco pracę silniczków AF, żeby dać czujnikom więcej czasu na reakcję przy mniejszej ilości światła. Ogłupienie body "że konwertera ni ma" pozwala wyłączyć to zwalnianie.
1,4 kenko u mojego znajomego niedziała z L 400
niedziała oczywiscie AF zato na mojej sigmie działa jak nalezy![]()
No wlasnie... masz juz jedynke - to kiedy wydluzasz zasieg 100-400 o tego TC 1.4x ?Zamieszczone przez muflon
![]()
Czy mógłby ktoś podrzucić jakieś foty z tej kombinacji /tzn.100-400+extender/.
Z góry wielkie dzieki
A jak wyglada sprawa AF i extendera jezeli podepniemy 100-400L do Canona 5D. Tez dziala do f8, czy tylko do f5,6???????
Ktoś już chyba testował na forum. Nie działa, tak jak w 20D - tylko do f/5.6.Zamieszczone przez Valentino
osobiscie dla mnie to jest skandal, ze aparat za 14 kawalkow ktory do amatorskich z pewnoscia nie nalezy, nie ma wbudowanej lampy nie ma:
uszczelnien
AF dziala do max f/5.6
ale coz robic :/