Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 46

Wątek: Canon 100-400 L i extender.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Ktoś już chyba testował na forum. Nie działa, tak jak w 20D - tylko do f/5.6.
    Jam to był wraz z kolegą Jareckim
    Tutaj szczegóły.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sid
    osobiscie dla mnie to jest skandal, ze aparat za 14 kawalkow ktory do amatorskich z pewnoscia nie nalezy, nie ma wbudowanej lampy nie ma:
    uszczelnien
    AF dziala do max f/5.6

ale coz robic :/
    No akurat z tą lampą to trochę przesadziłeś, a jak chcesz uszczelnienia to jest 1 za podobne pieniądze.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

osobiscie dla mnie to jest skandal, ze aparat za 14 kawalkow ktory do amatorskich z pewnoscia nie nalezy, nie ma wbudowanej lampy nie ma:
    uszczelnien
    AF dziala do max f/5.6

ale coz robic :/
    Masz wybor za ta sama kwote - albo uszczelnienia, lepszy AF, wiecej fps, albo lepsza matryca full frame. Oba body (1DMkII vs 5D) nie maja wbudowanej lampy ale to nie to aurat jest wyznacznikiem klasy .
    To nie skandal tylko dylemat wyboru dostosowanego do twoich wlasnych potrzeb.

Niedlugo ma wyjsc polaczenie obu tych body + pare dodatkowych bajerow... ale nie spodziewaj sie go (o nazwie podobno - ONE ) w tej samej cenie co 1DMkII/5D .

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

to jeszce ja :-)
    osobiscie dla mnie to jest skandal, ze aparat za 14 kawalkow ktory do amatorskich z pewnoscia nie nalezy
    skoro aparat profi to powiedz mi czy lampa wbudowana o liczbie przewodniej 12, bez mozliwosci obrotu glowicy, bez trybow M mozna nazwac profesjonalna?

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Za podobna kase mozna tez kupic przechodzonego 1ds z FF i uszczelkami. Z gripem do piatki to chyba nawet nieco taniej bedzie jak 5D.
    ...

Bywalec Awatar Costus
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Pozwole się może też "dopiąć" do tego watku. Z tego co zdołałem przeczytać w tym i innych watkach:
    1. TCx2,0 i 100-400 - nie działa AF na żadnym body. Tak jak czytałem w innym wątku Muflona - nawet ostrzenie manualne jest koszmarne.
    2. TCx1,4 i 100-400 - działa AF na jedynkach (tak jak potwierdził Muflon). Na 20D nie działa AF(pisze o tym w którymś wątku Vitez) Czy ktoś próbował podłączyć 100-400 +TC 1.4 do 350D? Jakie efekty?
    Ozcywiście mówimy o TC Canona.
    ...kto w sercu nosi zieloną gałązkę, może być pewny,
    że wcześniej czy później siądzie na niej ptak śpiewający...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Costus
    Na 20D nie działa AF(pisze o tym w którymś wątku Vitez) Czy ktoś próbował podłączyć 100-400 +TC 1.4 do 350D?
    A niby dlaczego mialby dzialac? :-) gdyby tak bylo, to Canon (i nie tylko) trabil by o tym na lewo i prawo. Efekty beda dokladnie takie same jak z 20D - brak AF.

Swoja droga, w zasadzie to sie jakos powinno dac zhackowac ;-)

Bywalec Awatar Costus
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Chociaż to NTG to przypomina się któryś z procków gdzie trzeba było zakleic jedną z nóżek żeby można było go podgręcać

Muflon - a co z IS przy podłączeniu TC? Czy masz jakieś obserwacje? Działa? Chociaż w Twoim przypadku odpowiedź może być mało rezprezentatywna - masz jedynkę ...8)
    ...kto w sercu nosi zieloną gałązkę, może być pewny,
    że wcześniej czy później siądzie na niej ptak śpiewający...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Chociaż to NTG to przypomina się któryś z procków gdzie trzeba było zakleic jedną z nóżek żeby można było go podgręcać
    I dokladnie tak samo jest z konwerterami Zaklejenie dwoch pinow (nie pamietam ktorych) powoduje, ze TC staje sie "przezroczysty" i AF dziala, tyle ze odpowiednio gorzej.

Z tym ostrzeniem z TC to bylo jakos tak, ze wiedzac ze ma podpiety konwerter, aparat troche inaczej steruje silniczkami obiektywu, wolniej ale dokladniej. W szczegolnosci czytalem, ze sa ludzie, ktorzy robiac zdjecia w dobrym swietle, podalaczaja 300/2.8 + TC 1.4 z zaklejonymi stykami - mimo ze w zasadzie problemu z AF nie ma - bo im bardziej pasuje praca "oszukanego" obiektywu.

Muflon - a co z IS przy podłączeniu TC? Czy masz jakieś obserwacje?
    Nie wiem.. 400x1.4 to juz troche za duzo na IS z obiektywu nie dostosowanego do tego, takze nie probowalem. Poza tym cos mi kolacze po glowie, ze IS sie wylacza jak obiektyw wykryje konwerter, ale moge sie mylic.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

nie sadze wydaje mi sie ze ograniczniem nie jest soft ale hard, ktory nie wyrabia jak jest ciemno, stad np kiepskie ostrzenie w ciemnosciach nawet z jasnymi szklami...

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów