Strona 3 z 12 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 118

Wątek: Techniki oświetlenia - komentarze

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rorochch Zobacz posta
    Nie mowimy o gustach, ale o prawidlowej eskpozycji. Tu nie ma przepalen, w wysokich swiatlach masz wszystkie detale. Nie byloby tak, gdyby ekspozycja byla przewalona a zdjecie przeswietlone. Jest to bardzo czesto stosowany w modzie rodzaj oswietlenia. Tak samo zreszta jak ten na zdjeciach z chlopakiem, ktory ci sie podobal.
    Te zdjęcia są płaskie, co z tego że detale nie są przepalone. Nie jestem ekspertem od fotografii mody ale ponieważ zawodowo zajmuję się reklamą jestem raczej obyty z, powiedzmy "trendami" i nie przypominam sobie żebym widział aż tak spłaszczane ujęcia. Chłopak nie jest płaski, dla tego mi się podoba.

Upracie drazysz temt gustu w watku "techniki oswietlenia". Nie chcesz sie dowiedziec jak to zrobic za pomoca swiatla, to nie. Twoja sprawa.
    Napisałeś Miclesowi że ma za ciemne zdjęcia, ja Ci napisałem że masz za jasne, teraz albo możemy podyskutować o tym dla czego tak jasne są dobre/nie dobre albo możemy strzelić focha. Jak z modelki zrobić płaskorzeźbę, faktycznie nie chcę się dowiedzieć, natomiast jak było świecone zdjęcie z chłopakiem to już inna para kaloszy.

Powiem ci jeszcze, ze twoja sugestia o obarobce jest bledna. Ze zle naswietlonego zdjecia nie zrobisz w PS-ie dobrej foty.
    Chcesz się założyć?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    I dokładnie tego prosiłbym się trzymać. Posty z kategorii "mi się nie podoba" będę ciachał.
    A posty z kategorii "mi się nie podoba bo"?
    Ostatnio edytowane przez pank ; 15-03-2010 o 17:56 Powód: Automerged Doublepost
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Pank, ten setup oswietlenia generuje takie wlasnie foty. Tak trzeba je naeksponowac. Tyle.
    Ten drugi setup generuje takie wlasnie foty, jak widziales na przykladzie. Tyle. Jesli tak zrobisz wyciagniesz z tych fot, to co bylo zaplanowane w momencie kiedy ustawiales swiatlo. I to zrobisz bardzo latwo, tylko za pomoca wywolania z RAW-a. Tyle. Jesli chcesz zrobic inne zdjecia, to musisz inaczej ustawic swiatlo. Tyle. Jesli chesz tworzyc grafike komputerowa, to tez mozesz. Tyle, ze to nie jest tematem tego forum.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Okej, nic już nie mam do dodania. Zastanawia mnie tylko po co pokazujesz techniki po wykorzystaniu których wychodzi kaszana. Myślałem że to forum fotografów a nie miłośników wędlin domowych. W takim razie interesuje mnie ustawienie świateł przy drugiej zepsutej Miclesowej focie. Jak będę chciał świecić w studio to chętnie zepsuję podobnie.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Pank, ty nadal o swoich preferencjach, a to jest forum, baza wiedzy nie tylko dla Cibie, ale dla wielu fotografow poszukujacych odpowiedzi jak zrobic to czy tamto. To co wrzucil Micles oraz ja powinno im pomoc. Twoje teksty utrudnia poszukujacym wyluskanie istotnych informacji. Dam ci taka rade. Jak cos nie jest uzyteczne dla Ciebie, to pozwol skorzystac innym. Co? Nie uwazasz, ze tak bedzie prosciej?

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

moze rorochch masz monitor zle skalibrowany. generalnie jest diametralna przepasc w jakosci zdjec miedzy micles'em a Twoimi. Jego sa idealnie w punk jesli chodzi o swiatlo, bardzo spoko i mile dla oka. Twoje niestety, tak jak pank napisal, sa przeswietlone. Zreszta mam takie same uwagi jak pank. Moze kwestia w Twoim monitorze. U mnie te foty zaczynaja jakos wygladac jak znize glowe i ogladam na lcd'ku z duzego kata..

Micles, bardzo spoko fotosy. piona.
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Merger, pewno dzialasz na PC i dlatego tak jest. Ja uzywam apple, z karta ati.
    A jesli chodzi o "przeswietlone" zdjecia, to sa wowczas, gdy nie ma detali jasnych partiach na przyklad... U mnie jest wszystko na miejscu.

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

tak. detale masz w jasnych partiach widoczne. chodzi bardziej o efekt wyprania z kolorow, ktory wystepuje u ciebie w zwiazku z za duza iloscia swiatla. Zauwaz, ze u miclesa kolory sa zywe.
    To czy masz apple to nie ma az takiej roznicy akurat.
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

A co to za różnica ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Merger,
    Krzychu,
    Miedzy apple a PC? Znaczaca.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Rorochch, to nie ma wpływu. Karta ATI w Macu i w PC to ta sama karta ATI. Różnice moga wynikac tylko z:
    1. innych profili barwnych w programach
    2. nieprawidłowo skalibrowanych monitorów
    3. lepszych i gorszych monitorów jako takich.
    Dobrze skalibrowany monitor to taki, który został podłączony do odpowiedniego kalibratora.Tego jestem pewien na 100%. Uważam, że Twoje zdjęcia są zbyt jasne.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    4. zapomniałem dopisać, że i ustawienie profilu barwnego tego konkretnego egzemplarza aparatu również ma wpływ.
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 15-03-2010 o 20:20 Powód: Automerged Doublepost
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Strona 3 z 12 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów