Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 118

Wątek: Techniki oświetlenia - komentarze

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Dwa lata temu nie miałes aparatu w ręku http://canon-board.info/showthread.php?t=30957 Dzięki temu forum i pomocy ludzi dobrej woli reprezentujesz poziom jaki reprezentujesz. I co dzisiaj wyśmiewasz sie z "pstrykaczy"?
    Tak wysmiewam sie i to glosno. Bo zamiast robic zdjecia pokazywac i wzajemnie sie uczyc na bledach, pie...a farmazony, czy profi obrabiaja na lapach czy na stacjonarnych. Czy ten powinien prowadzic warsztaty a tamten nie. Sorry ale takie pitolenie ani nie pasuje ani nie przystoje do forum o tematyce fotograficznej. No chyba ,ze zmienia sie profil tego forum.
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allgsm.pl Zobacz posta
    Tak wysmiewam sie i to glosno.
    To wiele tłumaczy.
    EOT.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Zamiast takiego fajnego merytorycznego wątku jak na Model Mayhem, mamy jaki mamy. Bo to Polska właśnie...
    Cytat Zamieszczone przez allgsm.pl Zobacz posta
    Tak wysmiewam sie i to glosno. Bo zamiast robic zdjecia pokazywac i wzajemnie sie uczyc na bledach, pie...a farmazony, czy profi obrabiaja na lapach czy na stacjonarnych. Czy ten powinien prowadzic warsztaty a tamten nie. Sorry ale takie pitolenie ani nie pasuje ani nie przystoje do forum o tematyce fotograficznej. No chyba ,ze zmienia sie profil tego forum.
    Niestety się zgadzam.
    Staż na forum nie ma tu nic do rzeczy. allgsm.pl nie wyśmiewa się z żadnych nowicjuszy, tylko z osób które z fotografią już mają sporo do czynienia, ale zamiast przekazywać wiedzę, robią z wątku śmietnik. A że nazwał ich "pstrykaczami"..... no cóż, widać w jego oczach zasłużyli jedynie na taki tytuł.
    Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Dwa lata temu nie miałes aparatu w ręku http://canon-board.info/showthread.php?t=30957 Dzięki temu forum i pomocy ludzi dobrej woli reprezentujesz poziom jaki reprezentujesz. I co dzisiaj wyśmiewasz sie z "pstrykaczy"?
    To forum jest pełne przydatnych informacji, ale w tym wątku ludzi dobrej woli za dużo nie ma. Za to każdy jest mądry.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Może warto z tego wątku zrobić "Techniki oświetlenia - komentarze" gdzie można sobie dyskutować z sensem czy bez sensu, a założyć "Techniki oświetlenia" z prawdziwego zdarzenia, bez komentarzy, same zdjęcia z setupami. Nie zależnie czy się komuś podoba to ustawienie, czy nie. Bo chyba każdy umie sobie wyselekcjonować to, co uważa za fajne i mu się podoba, od totalnej kichy. A i bardziej przejrzyście będzie...
    Ostatnio edytowane przez zaitsev ; 16-03-2010 o 19:34 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    Może warto z tego wątku zrobić "Techniki oświetlenia - komentarze" gdzie można sobie dyskutować z sensem czy bez sensu, a założyć "Techniki oświetlenia" z prawdziwego zdarzenia, bez komentarzy, same zdjęcia z setupami. Nie zależnie czy się komuś podoba to ustawienie, czy nie. Bo chyba każdy umie sobie wyselekcjonować to, co uważa za fajne i mu się podoba, od totalnej kichy. A i bardziej przejrzyście będzie...
    Podoba mi się pomysł, może VItez lub inny moderator wyrzuciłby to co trzeba do osobnego watku, a ten prze tytułaował na "Techniki oświetlenia - tylko setup i przykłady, bez komentarzy"
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Zamiast takiego fajnego merytorycznego wątku jak na Model Mayhem, mamy jaki mamy. Bo to Polska właśnie...
    Ten wątek nigdy nie był merytoryczny bo nie było w nim ani jednego dobrego zdjęcia a osoby chcące tą drobną kwestię wyjaśnić były regularnie odsyłane na drzewo.

Staż na forum nie ma tu nic do rzeczy. allgsm.pl nie wyśmiewa się z żadnych nowicjuszy, tylko z osób które z fotografią już mają sporo do czynienia, ale zamiast przekazywać wiedzę, robią z wątku śmietnik.
    Post allgsm oczywiście tego wątku zupełnie nie zaśmiecił, poza tym że od jakiegoś czasu został mistrzem świata w fotografii (oczywiście widać to po jego po postach, broń Boże po zdjęciach) w związku z czym może się wyśmiewać z pstrykaczy i jak ktoś na forum wzbudzał śmieszność to on ze swoimi fochami i kilkukrotnym odchodzeniem z forum był w czołówce. A wątek zabawny, niewątpliwie. Założyciel dodatkowo jest jedynym w okolicy który robił odbitki na Durście na Dzikiej dzięki czemu mentorskim tonem wypowiada się na temat color managementu o którym nie ma najmniejszego pojęcia Już się nie odzywam, i tak skończymy w pralni
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Ten wątek nigdy nie był merytoryczny bo nie było w nim ani jednego dobrego zdjęcia a osoby chcące tą drobną kwestię wyjaśnić były regularnie odsyłane na drzewo.
    Wiele osób chciało, żeby ten wątek wyglądał jak ten na MM.com. Chociażby pierwszy post w tym wątku... Drugi post tak jak napisałem - nie ważne czy jest wow, czy jest kompletną kichą. Jest napisany fajnie - fota, setup, notki. Tak powinien cały wątek wyglądać. To, że nie ma "dobrego" zdjęcia, to oczywiście Twoja opinia. Tak jak wcześniej pisałem, jeśli wątek by był bogaty w różne setupy, od prostych, po skomplikowane, od nieudanych, po dające świetne efekty, każdy by znalazł coś fajnego dla siebie. Nie chodzi na razie o poziom zdjęć, a o formę wątku.
    Post allgsm oczywiście tego wątku zupełnie nie zaśmiecił
    Oczywiście, że zaśmiecił. Teraz to już każdy z nas zaśmieca, więc pojedynczy post nie ma większego znaczenia. Nie zaprzątam sobie głowy blubrami, więc albo nie trafiłem na takie posty allgsm'a, albo je zignorowałem. Skupiam się na zdjęciach. Jednak jeśli nawet faktycznie takie były, to moja wypowiedź odnosi się jedynie do zacytowanego fragmentu. Nie brałem pod uwagę tego, co pisze w innych wątkach.
    poza tym że od jakiegoś czasu został mistrzem świata w fotografii (oczywiście widać to po jego po postach, broń Boże po zdjęciach)
    Śmiem podejrzewać, że allgsm raczej nie miał na myśli poziomu zdjęć w tym wątku, tylko to, że tych zdjęć brakuje. A w takim przypadku, wiązanie tej wypowiedzi z poziomem jego zdjęć, nie ma racji bytu. Fakt, forma wypowiedzi dość kontrowersyjna. Jeśli użytkownikom zależy na dobrym merytorycznym poziomie forum, to warto by było takie posty zignorować.
    Nikogo nie bronię, nie opowiadam się po niczyjej stronie. Nie chcę być nielubiany. A to, że zgodziłem się z komentarzem osoby dość kontrowersyjnej na forum, to przypadek.
    Postaram się już nie odzywać, a po cichu liczę, że zdjęcia zostaną wydzielone, a ten wątek posłuży jako zbiór komentarzy...

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Krzychu wkoncu ktos to zauwazyl, tak zostalem mistrzem swiata fotografii, i nie tylko swiata.
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

I cały misterny plan...

No cóż od początku mówiłem, żeby był to wątek bez komentarzy...

Ale nieważne, może jeszcze da się go uratować usuwając ten kilkustronicowy OT ?

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

All i inni mundrole od technik oświetlenia i obróbki na laptopie-

Czy przy pomocy nawet najlepszej nawigacji samochodowej można dotrzeć do celu? Nie można. Owszem można znaleźć drogę i trafić pod z góry zdefiniowany adres. Najkrócej, najszybciej, ekonomicznie. Ale jeśli celem będzie skarb to nawigacja jest warta funta kłaków. Trzeba mieć inne urządzenie a do tego wiedzę i doświadczenie w poszukiwaniach. I o ile urządzenie można nabyć drogą kupna to wiedzę i doświadczenie zdobywa się latami. Najpierw irytujesz się z wykopanego zardzewiałego gwoździa a potem sikasz w majty ze szczęścia, że wykopałeś guzik. Na forach i w sieci nie znajdziesz drogi do skarbu a często aby zdobyć plan w poszukiwaniach będziesz musiał zapłacić i to słono. I nikt nie da gwarancji, że znajdziesz skarb Inków, Majów czy innej Bursztynowej Komnaty. Podobnie jest w studio. Przy pomocy rysunków i schematów oświetlenia nie sposób jest odtworzyć wykonane zdjęcie. Podobnie jak przy pomocy nawigacji odnaleźć skarb. Dlaczego? Dlatego, że jest zbyt wiele niewiadomych takich jak zużycie palników, modyfikatorów, mała powtarzalność parametrów sprzętu i różnorodność marek. Do tego można dołożyć parę niewiadomych takich jak różne pomieszczenia, modele czy kolor ścian lub podłogi. Schemat nie zastąpi wiedzy i doświadczenia a dodatkowo może wprowadzać w błąd. Światło najpierw trzeba widzieć a potem nauczyć się je czuć. I nie każdemu będzie to dane podobnie jak nie każdy znajdzie skarb czy zostanie malarzem lub kierowcą rakiety parkującej na księżycu. I nie zawsze wystarczy tylko chcieć a w dodatku szukać drogi na skróty. Do pewnych rzeczy trzeba mieć dryg lub jak kto woli talent. Bez tego ani rusz.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Sergiusz, brakuje mi na koniec Twojego poniekąd slusznego wywodu dopisku: "...najbliższe warsztaty z oswietlenia studyjnego juz za tydzien... zapisy...opłata"

---Moje zdjecia na FB---

Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów