Pokaż wyniki od 1 do 10 z 118

Wątek: Techniki oświetlenia - komentarze

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Sebcio,
    Tak, na laptopie. Wiekszosc fotografow tak robi. Nie wiedziales? W studiu, lub w lokalizacji mozesz go podpiac do aparatu i masz foty od razu na kompie, widzisz je na duzym ekranie, od razu wywolujesz rawa, widzisz co jest w swiatlach i cieniach. To na prawde pomaga.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rorochch Zobacz posta
    Sebcio,
    Tak, na laptopie. Wiekszosc fotografow tak robi. Nie wiedziales?
    Nie demagogizuj jeśli nie potrafisz tego udowodnić. Skąd wziąłeś tą "większość" ?
    Jakieś konkretne dane?

Cytat Zamieszczone przez rorochch Zobacz posta
    Vitez, masz urlop? Mam nadzieje, ze wkrotce "znikniesz" wiekszosc z tych farmazonow.:-)
    Szkoda że wg mnie większość tych farmazonów to Ty wypisujesz.

Ocena subiektywna, nie-moderatorska - pokazujesz zdjęcia pełne błędów (nie piję tylko do tego wątku czy tylko do kilku ostatnich zdjęć) a próbujesz robić się na guru oświetleniowe. I jeszcze warsztaty prowadzisz na których nawet micles potrafił lepiej od Ciebie ustawić światło (albo obrobić zdjęcie).
    I jak ktoś śmie skrytykować to od razu jeżysz się i stajesz do konfrontacji. Np mi możesz teraz odpisać: "a kimże ty jesteś by oceniać mnie, sam robisz beznadziejne zdjęcia" .

Idealnie pasujesz do cytatu w moim podpisie. Raczej EOT z mojej strony a czy czyścić czy nie to pozostawię do oceny innym moderatorom, bo wg mnie większość Twoich wypowiedzi w tym i 'plenerowym' wątku należałoby przeczyścić, by nie dawać złych przykładów... jeszcze ktoś pomyśli że naprawdę tak się robi...

Ale raczej sugerowałbym zostawienie czy wycięcie do osobnego wątku, bo krytykujący Cię mają rację a Twoje odpowiedzi są mocno niemerytoryczne niestety - warto tego typu konfrontacje zostawiać potomnym by każdy mógł sobie wyrobić własne wyobrażenie o tym kto w danym temacie (a tu mamy ważny temat - oświetlenie w studio) ma rację. I to można ocenić głównie po zaprezentowanych zdjęciach.
    Ostatnio edytowane przez Vitez ; 16-03-2010 o 12:45

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Troszkę sobie pożartuję :
    Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    I jeszcze warsztaty prowadzisz na których nawet micles potrafił lepiej od Ciebie ustawić światło (albo obrobić zdjęcie).

(...)

warto tego typu konfrontacje zostawiać potomnym by każdy mógł sobie wyrobić własne wyobrażenie o tym kto w danym temacie (a tu mamy ważny temat - oświetlenie w studio) ma rację. I to można ocenić głównie po zaprezentowanych zdjęciach.
    1) Ekhm, ale ja chcę mieć jeszcze możliwość uczestniczenia w kolejnych warsztatach rorochch'a
    2) To co, kto do mnie na warsztaty się zapisuje? ^^

Uprawnienia umieszczania postów