Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
No tak, doszliśmy do standardowego "zrób lepiej.
Abstrachując od tego, kto ma rację widzę, że historia zatoczyła koło Niedawno, to ja od Ciebie przeczytałem "cuś" podobnego mimo, że podałem merytoryczne argumenty. Mile mnie zaskoczysz, jeśli nie zaprzeczysz
Sam doskonale wiesz i niedawno brałeś to jako bardzo poważny argument przeciw mojej opinii o Twoim zdjęciu, że w sztuce nie można wszystkiego jednoznacznie definiować. Definicja dobrej kompozycji zawiera się w ogromyn zbiorze różnych bardziej lub mniej szczegółowych definicji. Tak jak ja odrzuciłem jedno Twoje zdjęcie, tak Ty dzisiaj odrzucasz zdjęcia Rorochcha, a argumenty których użyłeś przeciw mnie, odrzucasz, kiedy są używane przeciw Tobie. No kaman, stary!

A wracając do tematu. Ja z tutejszych lekcji czerpię wiele, chocby w ten sposób, że patrze na zdjęcie, przypominam sobie światła w studio Rorochcha i wyobrazam, jak je ustawić, żeby było po mojemu. Może Pank, przejdź się tam też. Podejrzewam, że zmaleje Twój radykalizm, chociaż zapewne nadal będziesz w opozycji.
To nie chodzi o to, czy Ci się podoba, czy nie.
Chodzi o to, żeby wiedzieć co i jak świeciło, że to na zdjęciu tak wygląda. A Rorochch to bardzo dokładnie i chętnie tłumaczy. W Twoim wątku kilkukrotnie padały pytania o ustawienie świateł i zwykle nie byłeś tak chętny do ich dokładnego opisu ...