Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: [Łódź] MANUFAKTURA znosi zakaz fotografowania

Bywalec Awatar aciek_l
    Miasto
    Poznań, Częstochowa

Domyślnie

Z powodów osobistych modelka mi odpadła, więc do sesji nie doszło, w każdym razie poprosili mnie o więcej konkretów (w jakiej części Starego Browaru foty, gdzie publikowane będą), odpisałem i... cisza. ;] W sumie tematu już nie drążyłem, bo nie mam aktualnie po co. Najwyżej od nowa zacznę.

Początki nałogu

Domyślnie

hm jakoś w okolicach września kręciłem się po browarze i robiłem zdjęcia bardziej części architektonicznej i gry światła w browarze i jakoś nikt z ochrony nie miał pretensji (poza robieniem zdjęć w blow-up tam dostałem info nofoto)
    W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Czym fociłeś? Ja tylko przeszedłem się z 50d + 70-200 2.8 i od razu podbijali

Uzależniony

Domyślnie

Jakie to głupie jest, że mimo zakazów nikt się nie przyczepia do kompaktów a jak wyciągniesz lustro to już jest problem. Raz robiłem zdjęcia w The Grove w LA z założoną 50/1.8 i ochroniarz cały czas za mną łaził. "Nie wolno, względy bezpieczeństwa." A że ludzie w kompaktach mogą mieć ekwiwalent do 400-500mm to już się głupki nie zastanowią.

Początki nałogu
    Miasto
    POZNAN + 50

Domyślnie

szkoda że st. browar nie poszedł w ślady za manufakturą, może trzeba do ich biura wysłac taką informację
    Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo

Początki nałogu

Domyślnie

A pewnie, że możesz przesłać informacje do zarządcy centrum handlowego. Jednak centra handlowe są tak samodzielne jak odległe galaktyki i to co gdzieś się dzieje nijak może wpływać na zachowania w innych centrach. Wydaje się, że łódzka Manufaktura ma aspiracje być centrum nie tylko handlowym co pewnie spowodowało w końcu słuszną decyzję dotyczącą możliwości fotografowania. Jednak jak mogą się zachować inni zarządcy takich miejsc. Przecież nie konkurują ze sobą bezpośrednio o klienta wiec nie muszą obawiać się o to że jak ktoś daje coś więcej to u nas ludzi ubywa. Takie pozwolenie nie jest powszechne więc nie ma obaw o to że będą ostatnimi trwającymi w uporze. Podstawową działalnością centr handlowych jest zarabianie pieniędzy przez przyciągnięcie ludzi skorych do zostawienia u nich gotówki więc kim jest ktoś kto nic nie kupując chce sobie za friko fotografować?

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Stary Browar też aspiruje do bycia czymś więcej niż tylko sklepem.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Stary Browar też aspiruje do bycia czymś więcej niż tylko sklepem.
    A to nie wiedziałem, nie znam na tyle poznańskich relacji. W takim przypadku może faktycznie można im wskazać co robią inni. Manufaktura chce stworzyć legal galerię z fotkami zrobionymi na ich terenie. Czyli do St. Browaru można również podesłać link z komentarzem: a inni to wiedzą jak promować się za darmo.
    Ogólnie ja wierzę, że w takich przypadkach jak jedna osoba występuje/pisze taka wypowiedź zostaje potraktowana jako niegroźny folklor. Natomiast jeśli co najmniej kilka osób się zwraca to u kogoś do kogo trafiają takie sprawy pojawia się myśl: "a może to rozważyć?"
    A wracając do Manufaktury to właśnie przeczytałem na ich stronie że z powodu katastrofy prezydenckiego samolotu zamykają centrum na niedzielę. Centrum handlowe, które bez prawnego przymusu zamyka się w niedzielę. Dla mnie to niespotykana sprawa, może faktycznie to coś więcej niż centrum handlowe.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów